• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok tercih edilmesi ve pahalı olması nedeniyle kusursuz ürün güzellemesi yapılıyor. O kadar para verince kimse ayranım ekşi demiyor. Türkiye'de üretiliyor diye kullanmadığı halde bir kesim tarafından eleştirilen Molent G50+ ile 2 yıl çok çok keyifli kahveler içtim. Benim şahsi görüşüm her donanım ile çok güzel ve keyifli kahveler içilebilir.
Selamlar bende g50 kulanıyorum çok uzun zamandır ama bir türlü istediğim aromaları alamıyorum ya ekşi ya su gibi yada acı geliyor. Çekirdekleride aylık olarak anlaşılan şirketten alıyorum en son SEZY COFFEE den aldım. 34clik 60-60-60-60 olarak demliyorum. Siz nasıl kullanıyorsunuz birde sizin reçetenizi denemek isterim.

Hocam;

34 klik düşük bir rakam. 38-39 kullanıyorum ben genelde. Ayrıca 4 döküş kahvenin daha fazla çözülmesini sağlar, bu nedenle de acı tatlar alırsınız. Ayrıca suyun sıcaklığı ve döküş şeklinizde kahvenin tadına etki ediyor.

Hocam;

34 klik düşük bir rakam. 38-39 kullanıyorum ben genelde. Ayrıca 4 döküş kahvenin daha fazla çözülmesini sağlar, bu nedenle de acı tatlar alırsınız. Ayrıca suyun sıcaklığı ve döküş şeklinizde kahvenin tadına etki ediyor.
34 ün üstüne çıkıncada kahvenin tadını alamıyorum sulu gibi geliyor. Bu gün 38 de deneyeceğim 2 döküşle.

Comandante değirmenim 0,1 noktalarında dönmüyor. Hatta 2, 3, 4, gibi noktalarda da zor dönüyor. Sanki sürtünüyormuş gibi. Durum normal mi, Sizde durum nedir?
Bu arada 22 ayarında falan V60 yapıyorum, öğütüm normal.

Comandante değirmenim 0,1 noktalarında dönmüyor. Hatta 2, 3, 4, gibi noktalarda da zor dönüyor. Sanki sürtünüyormuş gibi. Durum normal mi, Sizde durum nedir?
Comandantede kolun dönmeye başladığı ilk kliği 1 olarak kabul edeceksiniz, klik düşünürken 4 5 klik kadar daha dönüyor o normal

2 yada 3 olduğuna nasıl karar verdiniz ki? Dönmüyorsa 2 yada 3 değil, 1 bile değildir. Kol kendi ağırlığıyla ilk aşağıya düştüğünde 1 olarak sayacaksınız.

c40 ile c60 Baracuda arasında nasıl bir fark var acaba ?
Hocam ben uzun uzun araştırdım biraz. ingilizce forumlardan redditten de baktım. Tadım notu ve kalitede fark yok ama yekpare çelik gövde olması nedeniyle oldukça dayanıklı ama buna bağlı olarak da bariz ağır, ve daha hızlı öğütüm sağladığı kanaatine vardım. Navy blue rengine C60 görür görmez vurulmuş olmama rağmen alamadım. Kahve öğütüm kalitesinde gelişim yok, ama malzeme ve hız olarak değişim var.

Ben c40 mk3'ümü geçen yıl satmıştım. Bu ay Mk4 aynı modeli (a.cherry) yine satın aldım. Araştırdığım kadarıyla C60 çok daha ağır ve daha fazla toz üretiyor. Fiyat farkı ve mobilite eksikliği de cabası. Bana göre c40'ın olumsuz yanı, Türk kahvesi gibi ince ayarlarda kahve öğütmenin çok yavaş ve çok güç istemesi. Onun harici çok memnunum, o yüzden 1zespresso hype'ına rağmen tekrar c40'ı tercih ettim.

Değirmen yavaş öğütüyor diye eleştiriliyor ama tozu daha az çıkarması, parlaklığı daha belirgin sağlaması sonucu oluyor. Tutarlılığı da ekstrası. 1zpresso güzel ama comandante bende bir başka.

Değirmen yavaş öğütüyor diye eleştiriliyor ama tozu daha az çıkarması, parlaklığı daha belirgin sağlaması sonucu oluyor. Tutarlılığı da ekstrası. 1zpresso güzel ama comandante bende bir başka.
Ben izpresso jx Pro kullandım 3 yıl. İş yerinde cmd evde jx vardı. Ağırlıklı olarak iş yerinde içiyordum ve evdeki haftasonları içmek içindi. Evdeki bittikçe iş yerindeki pakette kalan kahveyi getirdiğimden işteki cmd hazır ayarını evde jx'e uyarlama zor olduğundan eve de cmd aldım. Jx i satamadım bile bence çok güzel bir marka. K pro da bir kaç ay kullandım oldukça iyi gelmişti.

Ben 1zpresso k ultra ile 3-4 ay kıyasladım, k ultrayı daha çok sevmek istedim ama comandanteye geri döndüm.
Farklı değirmenler kullandıktan sonra Comandante'ye dönünce en beğendiğim hep Comandante oluyor. Fincalar daha buram buram kokulu, aftertaste daha belirgin; sanki lezzetli olarak algıladığımız tat ve kokuları Comandante daha bir parlatıyor gibi. Özellikle üzümsü tatları olan kahvelerde bu durumu daha net ayırıyorum.

Farklı değirmenler kullandıktan sonra Comandante'ye dönünce en beğendiğim hep Comandante oluyor. Fincalar daha buram buram kokulu, aftertaste daha belirgin; sanki lezzetli olarak algıladığımız tat ve kokuları Comandante daha bir parlatıyor gibi. Özellikle üzümsü tatları olan kahvelerde bu durumu daha net ayırıyorum.
2018'den beri cmd kullanan biri olarak ben bu görüşün psikolojik olduğunu düşünüyorum. Hatta ben dahil hiç bir cmd kullanıcısının aradaki farkı anlayacağını düşünmüyorum.

2018'den beri cmd kullanan biri olarak ben bu görüşün psikolojik olduğunu düşünüyorum. Hatta ben dahil hiç bir cmd kullanıcısının aradaki farkı anlayacağını düşünmüyorum.
Ben de 2018'de ilk değirmen olarak CMD kullanmaya başlamıştım. 2021'de sattığımdan beri de hiç aklıma geri dönmek gelmedi açıkçası. Şu anda da Q2 Heptagonal - ZP6 ikilisi var sadece elimde. Kör tadım yapmışlığımız da var arkadaşlarla birkaç kere CMD - Q2H - JX Pro olarak, JX Pro'yu herkes net ayırt edebiliyor(ilk adımda gövdeden anlıyosunuz zaten) ama diğer ikisinde net bi ayrım hatırlamıyorum, farklı zamanlarda birkaç kere yaptığımız için de tek seferlik bi durum olmadığından eminim açıkçası. İlk zamanlarda bir benchmark oldu ilk olduğu için ama şu an o kadar da ulaşılmaz ve benzersiz bi noktada değil bence. Neden bu kadar sevildiğini de anlıyorum ama bi yandan da.

Hocam şu an elimde Comandante, Kinu, Mavo Phantox Pro ve 1z Zp6 var. Genel olarak hepsi Comandante ile farklı karakterde öğüten değirmenler ve fincanda bu farkın ayrılabildiğini düşünüyorum.

5 Yıldır Comandante C40 mk3 kullanıyorum.

Öğütüm süresinden biraz sıkıldım açıkçası. Bazen süreden dolayı üşeniyorum kahve yapmaya özellikle 2 servis yapacaksam.

C60 a geçmeye değer mi sizce ? geçersem Tr den mi alayım yoksa avrupadan mı ?

Teşekkürler.

5 Yıldır Comandante C40 mk3 kullanıyorum.

Öğütüm süresinden biraz sıkıldım açıkçası. Bazen süreden dolayı üşeniyorum kahve yapmaya özellikle 2 servis yapacaksam.

C60 a geçmeye değer mi sizce ? geçersem Tr den mi alayım yoksa avrupadan mı ?

Teşekkürler.

Ağırlıklı olarak espresso tüketiyorsanız cmd hiç iş değil açıkcası ama her türlü c40 ile c60 farkı çok abartıldığı fark yok aslında orda da süreden kısılan (daha büyük dişli olunca) kuvvete biniyor(daha büyük dişli) :)

Ama ev içinse bir elektirkli değirmen çok daha mantıklı olur c60 a nazaran bence

Ağırlıklı olarak espresso tüketiyorsanız cmd hiç iş değil açıkcası ama her türlü c40 ile c60 farkı çok abartıldığı fark yok aslında orda da süreden kısılan (daha büyük dişli olunca) kuvvete biniyor(daha büyük dişli) :)

Ama ev içinse bir elektirkli değirmen çok daha mantıklı olur c60 a nazaran bence
Cevap için teşekkürler hocam.

CMD de sadece v60 filtre için öğütüm yapıyorum. Bi ara Timemore Sculptor 078 almıştım ancak çok yoğun bir kahve tüketimim olmadığından bana fazla geldi. Bir de sculptor un detay ayarlarıyla uğraşacak ve o makinenin hakkını verebilecek biri değilim açıkçası. Standart ayarda öğütüm yapıyordum. Hakkını verememiştim kısacası. Günde 5-6 bardak içen ve kahvenin daha çok hakkını verebilecek bir arkadaşıma vermiştim aldığım fiyatın altına. Günde 1-2 bardak için el öğütücüsü çok çok yeterli bana.

Günde 1-2 bardak filtre kahve için C60 a geçilir mi soru işaretim bu aslında ? eğer söylendiği gibi C40 a göre 2.5-3 kat öğütüm hızı farkı varsa müthiş bir şey. Aradaki öğütüm ile ilgili oluşacak tat farkı vs konuları umursamıyorum açıkçası benim için pratiklik daha ön planda.

Geri