• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kesinlikle, bendede black crank var. Bazı çekirdekler yapısı gereği sert olabiliyor. Çok işe yarıyor ince öğütümlerde. Türk kahvesinden tutunda tüm demlemeleri cmd ile yapıyorum. Red click yok. Ancak performans, aromalar, gövde muhteşem. Millet neye göre yetersiz diyor cmd ye anlamış değilim. Yıllardır espressomu cmd ile yaparım. Çok memnunum.
Yeterli inceliğe inemiyor, bu değirmende 5 klik altında öğütmek bence sağlıklı değil, bıçaklar temas ediyor. Mesela Pullman sepet için 3, Pesado için 1'de öğütmek gerekir muhtemelen.
Mesela Comandante ile ilk espresso denemeleri yaptığımda 6'da öğüttüğümde kahve çok hızlı akarken 5'te tıkanma oluyordu çünkü klikler arasında fazla bir mesafe var. 3 klikte 22 gr öğütmeye çalışınca geçecek süreyi saymıyorum bile.

Yıllardır espressomu cmd ile yaparım.
Thread 'Comandante C40 MK4 (sıfır noktası ve öğütüm)' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/comandante-c40-mk4-sifir-noktasi-ve-ogutum.8621/

Bu comandante'yi aldığınızda attığınız mesaj, sıfır noktası ile ilgili sorunuz...
2024 Ocak ayında atmışsınız.

Yani 10-11 aylık süre size yıllar gibi gelmiş. :)
Espressonun el değirmeniyle öğütümü böyle hissettirir. Ayrıca red clix olmadan da bir klikte tıkanıp bir kalına gidince çok yüksek debili akar. Red clixle de sabit basınç sunan üst düzey makinelerde çok verimli olmaz.

Red clix olmadan basınçlı sepetlerle, robot flair gibi tam manuel aletlerle kullanılabilir ancak.

Yeterli inceliğe inemiyor, bu değirmende 5 klik altında öğütmek bence sağlıklı değil, bıçaklar temas ediyor. Mesela Pullman sepet için 3, Pesado için 1'de öğütmek gerekir muhtemelen.
Mesela Comandante ile ilk espresso denemeleri yaptığımda 6'da öğüttüğümde kahve çok hızlı akarken 5'te tıkanma oluyordu çünkü klikler arasında fazla bir mesafe var. 3 klikte 22 gr öğütmeye çalışınca geçecek süreyi saymıyorum bile.
Bu arada klik sayılarını Comandante lehine hatalı yazmışım. Pullman sepet için Kinu ile 0.8.0 ile 1.0.0 aralığında öğütüyorum, Comandante'nin 1 kliği bile bu incelikte öğütmüyor.

Arkadaşlar, siz çift shot espresso da kaç gram su, kahve kullanıyorsunuz.?
Bu işte bence tek bir doğru yok ya. Damak zevkine göre değişiyor her şey. Ama adam akıllı bi reçete tutturamıyorum anlamadım gitti.

Arkadaşlar, siz çift shot espresso da kaç gram su, kahve kullanıyorsunuz.?
Bu işte bence tek bir doğru yok ya. Damak zevkine göre değişiyor her şey. Ama adam akıllı bi reçete tutturamıyorum anlamadım gitti.
Klasik espresso için kara düzen basitçe özetlemek gerekirse:

1-Düzgün akış alacağınız inceliğe gelin.
2-Kullandığınız kahvenin 3 katı kadar çıktı alın.
3- Acı olursa çıktıyı azaltın. Acılığın bittiği yere kadar bunu devam ettirin.

Tabii her çekirdek için sweet spot değişiyor, hem öğütüm hem çıktı miktarı olarak... Pid'li bir makine kullanıyorsanız sıcaklık olarak da...

Klasik espresso için kara düzen basitçe özetlemek gerekirse:

1-Düzgün akış alacağınız inceliğe gelin.
2-Kullandığınız kahvenin 3 katı kadar çıktı alın.
3- Acı olursa çıktıyı azaltın. Acılığın bittiği yere kadar bunu devam ettirin.

Tabii her çekirdek için sweet spot değişiyor, hem öğütüm hem çıktı miktarı olarak... Pid'li bir makine kullanıyorsanız sıcaklık olarak da...
Teşekkür ederim. Bir de elimde yeni bir kahve var. (Yeni kavruldu). Espresso da makine zor verdi. 8 klik e aldım cmd ile. Kahveyi aldım ama zor verdi makina. Sanırım dinlenmesi gerekiyor kahvenin. Sizce kaç gün pakette beklemeli?

Teşekkür ederim. Bir de elimde yeni bir kahve var. (Yeni kavruldu). Espresso da makine zor verdi. 8 klik e aldım cmd ile. Kahveyi aldım ama zor verdi makina. Sanırım dinlenmesi gerekiyor kahvenin. Sizce kaç gün pakette beklemeli?
Rica ederim. Yani çok zor aktıysa bir klik kalına gidebilirsiniz. Ama cmd hassasiyeti yüksek bir değirmen değil. Ne derece etkili olur bilemem; olmadı dozu bir gram azaltırsınız değirmen ayarıyla oynamayıp.

Ben genelde bir hafta dolunca demliyorum hep. En güçlü aromalar bu günlerde geliyor. Elimde bir çok kahve var şu an, günden güne sönüyorlar. Bir aydan sonra çok zayıflıyor. Gözlemlerim hep böyle...

Rica ederim. Yani çok zor aktıysa bir klik kalına gidebilirsiniz. Ama cmd hassasiyeti yüksek bir değirmen değil. Ne derece etkili olur bilemem; olmadı dozu bir gram azaltırsınız değirmen ayarıyla oynamayıp.

Ben genelde bir hafta dolunca demliyorum hep. En güçlü aromalar bu günlerde geliyor. Elimde bir çok kahve var şu an, günden güne sönüyorlar. Bir aydan sonra çok zayıflıyor. Gözlemlerim hep böyle...
Evet bir süre sonra notalar kayboluyor. Keşke kalsa. Ya elimdeki makine iyi değil. 9-10 binlik basit bir şey. Çok inceye gidemiyorum o yüzden. Ama yinede buna rağmen aromaları falan iyi veriyor cmd. Yani standart cafelerin çok üstünde, Cafelerde bildiğin kömür içiyor millet. Rocket falan alacağım ilerde. 66 bin falan şu an.

Kesinlikle, bendede black crank var. Bazı çekirdekler yapısı gereği sert olabiliyor. Çok işe yarıyor ince öğütümlerde. Türk kahvesinden tutunda tüm demlemeleri cmd ile yapıyorum. Red click yok. Ancak performans, aromalar, gövde muhteşem. Millet neye göre yetersiz diyor cmd ye anlamış değilim. Yıllardır espressomu cmd ile yaparım. Çok memnunum.
Cmd espresso tarafinda yetersiz bir degirmen , gercek bir espresso degirmeni alip , farkli bir degirmen kullanip ve uzun sureli kullanim deneyimine sahip oldugunuz zaman , anlayamadiginiz konuyu daha iyi anlayarak Cmd nin espresso degirmeni olmadigini goreceksiniz , her sey zamanla gelisiyor bu hobi icinde
Kullanici deneyimine sahip arkadaslarin yorumlarini dikkate almanizda fayda var Cok ekipman kullanmis , cok bilgili ev demleyiceleri var forumda , bilgi arsivi yani bu forum , siz yeter ki okunanlari dikkate alin 👍

Daha fazla micron hassasiyeti ve az da olsa espresso yaparım diye red clix satın aldım. Yanlış giden bi şeyler var ama çözemedim.
Red clix ile yaklaşık 7 kere V60 denedim ama tatlar umami, tamamen belirsiz durumda.Normal yaptığımın 2 katı şeklinde clickleri ayarladım. 20 ise red clix ile 40 gibi. Süre olarak normal aks ile aynı sürelerde bitiyor.
Diğer parametrelerde bir sorun mu var diye normal aks ile denedim. Aromalar kendine geldi. Nerede yanlış yapıyor olabilirim.

Daha fazla micron hassasiyeti ve az da olsa espresso yaparım diye red clix satın aldım. Yanlış giden bi şeyler var ama çözemedim.
Red clix ile yaklaşık 7 kere V60 denedim ama tatlar umami, tamamen belirsiz durumda.Normal yaptığımın 2 katı şeklinde clickleri ayarladım. 20 ise red clix ile 40 gibi. Süre olarak normal aks ile aynı sürelerde bitiyor.
Diğer parametrelerde bir sorun mu var diye normal aks ile denedim. Aromalar kendine geldi. Nerede yanlış yapıyor olabilirim.
2 ile değil 1.8 ile çarpın.

Resmi distribütörü Tin Coffee, bugün son gün 6 taksit kampanyası vardı.
Teşekkürler, ilerleyen süreçte alacağım sanırım fiyatlarda belki indirm olur, gerçi olmazsada alacağım sadece psikolojik olarak bu rakamı vermeye kendimi ikna etmeliyim :) renk olarak amberde ilerde sorun yaşar mıyım? Şu an siyah olanı 2 bin tl daha ucuz olmasına rağmen Amber rengi daha güzel geliyor.

@Tinc
Teşekkürler, ilerleyen süreçte alacağım sanırım fiyatlarda belki indirm olur, gerçi olmazsada alacağım sadece psikolojik olarak bu rakamı vermeye kendimi ikna etmeliyim :) renk olarak amberde ilerde sorun yaşar mıyım? Şu an siyah olanı 2 bin tl daha ucuz olmasına rağmen Amber rengi daha güzel geliyor.
Resmi satıcısı Tin Coffee den geçen yıl siyah modelini 9500 tl ye almışım. Tam 1 yıl olmuş. Fiyatının düşmesi çok çok zor bu ekonomik koşullarda, parasal sıkıntı yoksa en çok sevilen ve tutulan modeli American Cherry modelidir. Yıllar geçtikçe değerlenir. Ama psikolojik olarak zorlanırken üzerine 2000 tl daha vermeye gerek var mı bilmiyorum. Siyah modeli pürüzlü özel bir boya, ve ahşap gibi bakım da gerekmez. Şu an en mantıklı dönem, çünkü vade farksız 6 taksit mevcut, sanırım firma sahibi @raistlin Togay bey bu taksit olayını senede 2 defa falan yapıyor. Onun dışında ilk sözen değirmenimi aldığım zaman c40 fiyatı 2250 tl idi sene 2021 olması lazım, bu ne ya demiştim, bi değirmene bu kadar para verilir mi? Keşke o gün sözen yerine parayı verip alsaymışım, boşu boşuna 2-3 yıl iyi kahve içmek için çabalayıp durmuşum, c40 ı alınca anladım. Değirmen bu işin en önemli parçası kesinlikle ama biraz geç kavrıyor insan. Bütçenizin en büyük kısmını değirmene ayırmanızı tavsiye ederim.

Ben de sizin gibi zaten alacağım dediğim için taksit avantajı varken aldım . Bence şimdi alma imkanınız var ise ve ileride zaten alacağım diyorsanız, size de almanızı tavsiye ederim. Hem fiyat güncellemesi gelebileceğini hem de vadesiz taksitin kalkacağını belirttiler. Maalesef ülkemizde bugün yarından her zaman daha ucuz..

Alelacele bir alım kararı vermeyin, en önemlisi bu. Doğru olduğu zaman, içinize sine sine alın. Böylesi ekipmanların bir kere alındığını düşünürsek de en beğendiğinizi alın, uzun vadeli kullanımınızda aradaki fiyat farkı önemini büyük ölçüde yitirir.

Sorunuza yine de yanıt verecek olursam: Maalesef hayır, fiyat düşüşü beklememeliyiz.

Geri