• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

@Ömer Aydın

2 Ekim kavrumundan 250g çekirdek Kolombiya almıştım. 10 gün degas bekliyorum. Ne kadar süre içerisinde bayatlar acaba?
Merhaba Alp Bey, nasıl durumlar, kahvenizden memnun musunuz? Bu konuyu da Kahvesever Hattımıza iletmiş olmalıyım ve sanırım gelip almıştınız kahveyi yine de emin olmak için soruyorum.

Monteblanco Karbonik Maserasyon neredeyse tüm beklentimi karşılıyor. Neredeyse dememin sebebi ben karbonik maserasyon kaynaklı daha fazla fermente tat bekliyordum ancak bunu neredeyse hiç almadım, gerçekten meyve suyumsu gövdeye sahip "temiz" bir kahve. Lezzet tam da yazıldığı gibi "sarı tropik meyveler". Sakız tadını bitişte ve demlenirkenki kokuda aldım (künyeyi kahveyi içtikten sonra okudum, placebo değil :)). Bir tek "cin"lik bir şey göremedim ama cinden de pek anlamam zaten.

Bu kahve için biraz daha ince öğütüm kullandım. KPro 74.
Monteblanco bu zamana kadar ictigim en keyifli karbonik maserasyon orneklerinden biri oldu benim icin de , fermente tatlar baskin degil tam yerinde Lot coffeeden ictim ben de ama eminim Omer Beyin kavrumu da basarilidir 👍Tropik notalar cok keyifli ☕

Monteblanco bu zamana kadar ictigim en keyifli karbonik maserasyon orneklerinden biri oldu benim icin de , fermente tatlar baskin degil tam yerinde Lot coffeeden ictim ben de ama eminim Omer Beyin kavrumu da basarilidir 👍Tropik notalar cok keyifli ☕
O kadar emin olmamak gerek. Lot'tan hiç kahve almadım ama Lot'un kahvesini kullanan bir kafeden gayet güzel kahveler içtim :)

O kadar emin olmamak gerek. Lot'tan hiç kahve almadım ama Lot'un kahvesini kullanan bir kafeden gayet güzel kahveler içtim :)
Elimde suan El mirador var ve keyifle iciyorum Daha onceki Nutz deneyimlerimden de mennun kalmistim o yuzden yapici bir yorumda bulunayim dedim ama konu kahve olunca her sey belirsiz olabiliyor tabi ki :) Lot coffee ile daha yeni tanistim Monteblanco ve La Loma kahveleri gercekten guzelmis Yakin zamanda alim yapacak olursan Lot seckisine de bi bak derim hocam 🙂

Omer Bey selamlar , Alto espresso cekirdegi icin tavsiye lazim :)
Cmd 5 click 18 / 40 gr 40 saniye
Cmd 6 click 18/40 gr 10 saniye
5 clickte tampi daha hafif mi yapsam yoksa 6 clickte gramaji mi arttirsam

Omer Bey selamlar , Alto espresso cekirdegi icin tavsiye lazim :)
Cmd 5 click 18 / 40 gr 40 saniye
Cmd 6 click 18/40 gr 10 saniye
5 clickte tampi daha hafif mi yapsam yoksa 6 clickte gramaji mi arttirsam
tamp basışınız çok fazla etkilemeyecektir, 6 clickte dozla oynamanızı tavsiye ederim ama yer yoksa (ve yüksek gramlarda kanallanma riski de yükseleceğinden) 5 clickte eksiltmeye de gidebilirsiniz elbette (bu sefer de ince topakları iyi dağıttığınızdan emin olun tabii). Red Clix'e de buradan göz kırpalım kıps :)

tamp basışınız çok fazla etkilemeyecektir, 6 clickte dozla oynamanızı tavsiye ederim ama yer yoksa (ve yüksek gramlarda kanallanma riski de yükseleceğinden) 5 clickte eksiltmeye de gidebilirsiniz elbette (bu sefer de ince topakları iyi dağıttığınızdan emin olun tabii). Red Clix'e de buradan göz kırpalım kıps :)
İki turlu de deneme yapayim o zaman , tesekkurler :)

Elbette bu söylediklerim, ön demleme yapmıyorsanız ve tattan memnun değilseniz geçerli, 10sn. zor ama 40ta memnunsanız niye olmasın?

şuraya 90.5 puanlı bir panama geisha bırakalım :D

şuraya 90.5 puanlı bir panama geisha bırakalım :D
Uçan kaçan değil ama temiz bir geisha. Marmelat tadım notunun cuk oturduğunu düşünüyorum. Tabi alışılmış klasik geisha çiçeksiliğiyle beraber. Ömer Bey'in kavrumu değildi denediğim, ama kendisinin bu kahvenin hakkını vereceğine güvenim tam.

Sadece bu kahveyle ilgili şöyle bir eleştirim var; yanlış değilsem bu kahvenin yeşili saçma pahalı. Bu sebeple böyle bir fiyata geliyor. Üzücü.

Merhabalar,

elimde philips 5447 tam otomatik kahve makinası var. uzun süredir starbucks’ın çekirdek kahvelerini kullanıyorum. Araştırmalarım sonucu nitelikli kahve diye bir terimin varlığından yeni haberdar oldum 😁 tam otomatik espresso makinaları için hangi çekirdeğinizi önerirsiniz ? manuel bir setup’ım olmadığı için muhtemelen tam verim alamayacağım. Yine de nitelikli kahve almalımıyım (malum fiyatı bir tık daha pahalı), yoksa starbucks‘tan devam mı etmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Merhabalar,

elimde philips 5447 tam otomatik kahve makinası var. uzun süredir starbucks’ın çekirdek kahvelerini kullanıyorum. Araştırmalarım sonucu nitelikli kahve diye bir terimin varlığından yeni haberdar oldum 😁 tam otomatik espresso makinaları için hangi çekirdeğinizi önerirsiniz ? manuel bir setup’ım olmadığı için muhtemelen tam verim alamayacağım. Yine de nitelikli kahve almalımıyım (malum fiyatı bir tık daha pahalı), yoksa starbucks‘tan devam mı etmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Hoşgeldiniz küçük ama tatmini bol camiamıza.

Manuel setup olmasa da bazı belli başlı çalışma prensiplerini bilmenizde fayda var, örneğin iyi kavrulmuş, iyi korunmuş yeterli tazelikte kahvenin içinden istediğimiz bileşenleri çıkarmamız gerekiyor. "Ekstraksiyon parametreleri" burada işe yarıyor. Her zaman doğrusal bir işleyişi olmasa da başlangıçta çok işinize yarayacak bazı parametre ve genel kabul görmüş (şu an için) sabitleri espressoda: 1:1.6-1:3 arasında bir kahve:su kullanımı, 7-11 bar arası basınç, 15-35 sn temas süresi (şu an için değil ama aklınızda bulunsun ön demleme varsa daha uzun olabilir) ve elbette doğru kavrulmuş ekstrakt etmeye niyet ettiğimiz:) nitelikli kahve.

Niye nitelikli kahve?

Çünkü belki bugün değil ama merak saldığınız için yavaş yavaş daha iyi ekstrakt etmek isteyeceğiniz kahvenizden gün geçtikçe gizemli ve müthiş tatlar çıkaracaksınız.

Sonra bu tatlar sizi büyülemeye devam ettikçe daha hoşunuza gidecek bileşenleri maksimum şekilde nasıl bu çekirdeğin içerisinden çıkarabilirsiniz gibi bir gündeminiz olacak ve göreceksiniz ki kahve ne kadar "kaliteli" ise bu o kadar kolay, eğlenceli ve tatmin edici.

Kahveniz nitelikli kavrum ise ikinci gündeminiz tutarlılık olacak ki nitelikli kahve bu konuda ticari kahveye göre üssel olarak zor bir alan yani her seferinde benzer kalitede çekirdeği bulma sorunsalından bahsediyorum.

Yine de vazgeçmeyeceksiniz ve eski alışkanlıklarınıza dönmek de zaten pek mümkün olmayacak.

Gördüğünüz gibi bu bir yolculuk ve bu yazdıklarım size heyecan verici geliyorsa tekrar hoşgeldiniz;)

Sizi birazdan kahvesever hattımız ile iletişime geçireceğim, makina ile ilgili konuşabilir, kahvenizi belirleyebilirsiniz.

Selamlar

Hoşgeldiniz küçük ama tatmini bol camiamıza.

Manuel setup olmasa da bazı belli başlı çalışma prensiplerini bilmenizde fayda var, örneğin iyi kavrulmuş, iyi korunmuş yeterli tazelikte kahvenin içinden istediğimiz bileşenleri çıkarmamız gerekiyor. "Ekstraksiyon parametreleri" burada işe yarıyor. Her zaman doğrusal bir işleyişi olmasa da başlangıçta çok işinize yarayacak bazı parametre ve genel kabul görmüş (şu an için) sabitleri espressoda: 1:1.6-1:3 arasında bir kahve:su kullanımı, 7-11 bar arası basınç, 15-35 sn temas süresi (şu an için değil ama aklınızda bulunsun ön demleme varsa daha uzun olabilir) ve elbette doğru kavrulmuş ekstrakt etmeye niyet ettiğimiz:) nitelikli kahve.

Niye nitelikli kahve?

Çünkü belki bugün değil ama merak saldığınız için yavaş yavaş daha iyi ekstrakt etmek isteyeceğiniz kahvenizden gün geçtikçe gizemli ve müthiş tatlar çıkaracaksınız.

Sonra bu tatlar sizi büyülemeye devam ettikçe daha hoşunuza gidecek bileşenleri maksimum şekilde nasıl bu çekirdeğin içerisinden çıkarabilirsiniz gibi bir gündeminiz olacak ve göreceksiniz ki kahve ne kadar "kaliteli" ise bu o kadar kolay, eğlenceli ve tatmin edici.

Kahveniz nitelikli kavrum ise ikinci gündeminiz tutarlılık olacak ki nitelikli kahve bu konuda ticari kahveye göre üssel olarak zor bir alan yani her seferinde benzer kalitede çekirdeği bulma sorunsalından bahsediyorum.

Yine de vazgeçmeyeceksiniz ve eski alışkanlıklarınıza dönmek de zaten pek mümkün olmayacak.

Gördüğünüz gibi bu bir yolculuk ve bu yazdıklarım size heyecan verici geliyorsa tekrar hoşgeldiniz;)

Sizi birazdan kahvesever hattımız ile iletişime geçireceğim, makina ile ilgili konuşabilir, kahvenizi belirleyebilirsiniz.

Selamlar
Hoşbuldum. Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim :) tabii memnuniyetle :)

Guetemala ile başladım. Başka kavurucularda yaşadığım hayal kırıklıklarından sonra damağım şenlendi, keyfim yerine geldi. Ellerinize sağlık.

Siparişim bugün ulaştı. Yanında yollanan ayracımsı şeyi çok beğendim. Bir iki firma daha yollamıştı, çok kullanışlı oluyor kitaplarda kullanırken. Notuma cevap yazılması da beni oldukça memnun etti. Bazı firmalarda talep karşılanmayıp, bir geri dönüş de yapılmıyor.

selamlar, 25 kasım izmir etkinliği için kimseye ulaşamadım, acaba etkinlik hakkında bilgisi olan var mı izmir'de hava biraz problemli, etkinlik hala yapılacak mı

Geri