miskacoffee
Üye
- İsim
- Selen
Daha fazla
- İsim
- Selen
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Karşıyaka
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Urla
Urla'daki dükkânlarından epey kahve alırdım eskiden, geçekten işini çok iyi yapan bir firma. Dün gelen siparişimle bir demlemelik Shantawene göndermiş @Ömer Aydın , öncelikle nazik hediyesine teşekkür edeyim buradan. Hemen demledim, tertemiz bir narenciye, dozunda asidite ve tatlılıkla çok dengeli, her gün içebileceğim bir Ethiyopya kahvesi. Diğer kahveler için de sabırsızlanıyorum. Toplu alım olursa çok sevineceğim bir kavurucuHerkese selam, yine ben.
Ve evet, malumunuz yine ve yine ve yine CoffeeNutz öveceğim. Hazırsanız başlayalım.
Bugün Karataş'da ki şubesine tekrar gittim. Daha sonra uğrayacaktım ancak @Ömer Aydın beni 2 tane yeni kavurduğu kahveyi denemem için çağırdı. Aslında Keramo ve Shantawene'yi deneyecektik ancak muhabbet öyle sardı ki Keramo'yu denemeyi unuttuk :d Kahvelere gelecek olursak Damo ve Shantawene'yi denedik. Damo öncesinde de içtiğim gibi yoğun, lezzetli, renkli tat profili ile gerçekten çok güzel bir kahve. Fermante oluşundan ötürü herkese hitap etmez ancak ben çok beğendim.Shantawene ise gerçekten asiditesi ve limon notasıyla öne çıkıyor. Benim gibi amatör demleyici için bu tip yıkanmış Etiyopya'ları (Aricha, Guji vb.) birbirinden ayırmak zor ancak bu kahvenin limon notaları ve asiditesi kendini ayırt ettiriyor. Lezzetli ve aynı zamanda tam olarak tarif edemeyeceğim farklı ve güzel bir yapıya sahip.
Bugün beklediğimin aksine daha çok tadımdan ziyade saatlerce muhabbet ettik. Kahveden başladık ancak konu fiziğe, bilimsel dogmatizm (Ömer Bey bu konuda bilim dışı konuştu, cahil cahil salladı :d) ve birazda bilim/felsefe tarihine kaydı ancak ikimizde ufuklarımızı birazda olsa genişlettik diye düşünüyorum. İzmir'de olanlar imkanları varsa dükkana 1 saatliğine de olsa uğrasın, pişman olmazsınız.
Bunun dışında Ömer Bey büyük bir jest yaparak bana Damo hediye etti. Ben zaten kahve alacaktım ancak alsamda almasamda hediye edeceğini söylediÜstüne muhabbet esnasında Aeropress geçtiğinde bende olmadığını ve hiç denemediğimi söyleyince denemem için 1 tane de Aeropress verdi
Bir dahaki gidişimde elimde Comandante olmadığının üzerinde biraz durmayı düşünüyorum, eğer bir şekilde kandırabilirsem sonrasında Bahamalar'a kaçma planım var.
Uzun lafın kısası bu hafta bu sayfaya bol bol demleme reçetelerimi ve tadım notlarımı yazacağım. Özellikle Damo'yu demlemek için sabırsızlanıyorum, paketten gelen kokusu bile ayrı güzel. Tekrar ediyorum, gelecek ay yapılacak toplu alımda çıkmazsa üzüleceğim bir firma.
Ekli dosyayı görüntüle 14442