• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Herkese selam, yine ben.

Ve evet, malumunuz yine ve yine ve yine CoffeeNutz öveceğim. Hazırsanız başlayalım.

Bugün Karataş'da ki şubesine tekrar gittim. Daha sonra uğrayacaktım ancak @Ömer Aydın beni 2 tane yeni kavurduğu kahveyi denemem için çağırdı. Aslında Keramo ve Shantawene'yi deneyecektik ancak muhabbet öyle sardı ki Keramo'yu denemeyi unuttuk :d Kahvelere gelecek olursak Damo ve Shantawene'yi denedik. Damo öncesinde de içtiğim gibi yoğun, lezzetli, renkli tat profili ile gerçekten çok güzel bir kahve. Fermante oluşundan ötürü herkese hitap etmez ancak ben çok beğendim.Shantawene ise gerçekten asiditesi ve limon notasıyla öne çıkıyor. Benim gibi amatör demleyici için bu tip yıkanmış Etiyopya'ları (Aricha, Guji vb.) birbirinden ayırmak zor ancak bu kahvenin limon notaları ve asiditesi kendini ayırt ettiriyor. Lezzetli ve aynı zamanda tam olarak tarif edemeyeceğim farklı ve güzel bir yapıya sahip.

Bugün beklediğimin aksine daha çok tadımdan ziyade saatlerce muhabbet ettik. Kahveden başladık ancak konu fiziğe, bilimsel dogmatizm (Ömer Bey bu konuda bilim dışı konuştu, cahil cahil salladı :d) ve birazda bilim/felsefe tarihine kaydı ancak ikimizde ufuklarımızı birazda olsa genişlettik diye düşünüyorum. İzmir'de olanlar imkanları varsa dükkana 1 saatliğine de olsa uğrasın, pişman olmazsınız.

Bunun dışında Ömer Bey büyük bir jest yaparak bana Damo hediye etti. Ben zaten kahve alacaktım ancak alsamda almasamda hediye edeceğini söyledi :) Üstüne muhabbet esnasında Aeropress geçtiğinde bende olmadığını ve hiç denemediğimi söyleyince denemem için 1 tane de Aeropress verdi :)

Bir dahaki gidişimde elimde Comandante olmadığının üzerinde biraz durmayı düşünüyorum, eğer bir şekilde kandırabilirsem sonrasında Bahamalar'a kaçma planım var.

Uzun lafın kısası bu hafta bu sayfaya bol bol demleme reçetelerimi ve tadım notlarımı yazacağım. Özellikle Damo'yu demlemek için sabırsızlanıyorum, paketten gelen kokusu bile ayrı güzel. Tekrar ediyorum, gelecek ay yapılacak toplu alımda çıkmazsa üzüleceğim bir firma.

Ekli dosyayı görüntüle 14442
Urla'daki dükkânlarından epey kahve alırdım eskiden, geçekten işini çok iyi yapan bir firma. Dün gelen siparişimle bir demlemelik Shantawene göndermiş @Ömer Aydın , öncelikle nazik hediyesine teşekkür edeyim buradan. Hemen demledim, tertemiz bir narenciye, dozunda asidite ve tatlılıkla çok dengeli, her gün içebileceğim bir Ethiyopya kahvesi. Diğer kahveler için de sabırsızlanıyorum. Toplu alım olursa çok sevineceğim bir kavurucu

Urla'daki dükkânlarından epey kahve alırdım eskiden, geçekten işini çok iyi yapan bir firma. Dün gelen siparişimle bir demlemelik Shantawene göndermiş @Ömer Aydın , öncelikle nazik hediyesine teşekkür edeyim buradan. Hemen demledim, tertemiz bir narenciye, dozunda asidite ve tatlılıkla çok dengeli, her gün içebileceğim bir Ethiyopya kahvesi. Diğer kahveler için de sabırsızlanıyorum. Toplu alım olursa çok sevineceğim bir kavurucu
Biz teşekkür ederiz @miskacoffee Çekirdek olarak alan kahve severlerimize mutlaka farklı bir çekirdek ekliyoruz, çeşitlerin bereketli olduğu bu dönemde hepimiz faydalanalım:) Afiyet olsun, Karataş'a da bekleriz 🙏

İlk demlememi az önce yaptım.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Damo Anaerobic (Doğal)
Kavurma Tarihi: 20.06.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle Pure Life 88'
Demleme Süresi: 1.50
Tadım Notları: Kırmızı Üzüm, Çilek, Alkol

Reçete: 1/16, 240g, 30sn 50g blooming, 2 parçalı döküş, sonda rao spin

İlave Notlar: İlk yudumda yüksek asidite baskın olsada sonraki yudumlarda dengelendi. Başlarda üzüme benzeyen kahve soğudukça çileğimsi bir hal aldı. Egzotik kırmızı meyveler demek daha doğru olur belki. Yudumlaması çok zevkli, kompleks ve aynı zamanda yoğun bir kahve. Özellikle sıcakken şarabımsı gövde soğudukça arkadan gelen sek alkol tadı bırakıyor. Aftertaste'i uzun.

Sonraki Demlemeye Not: Hafif under extracted oldu. Öğütüm inceliğini arttır, tek döküş yap.

Son düzenleme:
İlk demlememi az önce yaptım.

Kahve: Etiyopya Damo Anaerobic (Doğal)
Kavurma Tarihi: 20.06.21
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle Pure Life 88'
Demleme Süresi: 1.50
Tadım Notları: Kırmızı Üzüm, Çilek, Alkol

İlave Notlar: İlk yudumda yüksek asidite baskın olsada sonraki yudumlarda dengelendi. Başlarda üzüme benzeyen kahve soğudukça çileğimsi bir hal aldı. Egzotik kırmızı meyveler demek daha doğru olur belki. Yudumlaması çok zevkli, kompleks ve aynı zamanda yoğun bir kahve. Özellikle sıcakken şarabımsı gövde soğudukça arkadan gelen sek alkol tadı bırakıyor. Aftertaste'i uzun.

Sonraki Demlemeye Not: Hafif under extracted oldu. Öğütüm inceliğini arttır, tek döküş yap.
Bu çekirdeğe ince öğütüm yakışıyor. Afiyet olsun :)

El Salvador Eugenia Nohemy Díaz

Demleme Ekipmanı: Clever dripper
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi: 3.3 (132 klik)
Çekirdek Miktarı: 21 gr.
Su miktarı: 315 ml.
Çekirdek: El Salvador Eugenia Nohemy Díaz
İşlem: Yıkanmış.
Kavrum Tarihi: 06/07/2021
Su Sıcaklığı: yaklaşık 93- 94 °C arası (termometrem yok tahmini)
hoffman metodunu uyguladım, önce su sonra kahve, tam tersinde hep tıkanma yaşadım. Bugün sabah ve öğleden sonra iki demleme yaptım, sabah 1/16 oranını kullandım , biraz sulu geldi, ikinci denememde 1/15 oranını kullandım , daha yoğun ve daha lezzetli sonuç aldım, geriden gelen adını koyamadığım ama hoş tadın yanında çikolata kendini oldukça belli ediyor. Oldukça yumuşak hoş aromalı lezzetli tadım oldu, kavrumda çok başarılı, Nutzun kavrumlarını çok beğeniyorum, fincandaki lezzete yansıması çok başarılı. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

hoffman metodunu uyguladım, önce su sonra kahve, tam tersinde hep tıkanma yaşadım. Bugün sabah ve öğleden sonra iki demleme yaptım, sabah 1/16 oranını kullandım , biraz sulu geldi, ikinci denememde 1/15 oranını kullandım , daha yoğun ve daha lezzetli sonuç aldım, geriden gelen adını koyamadığım ama hoş tadın yanında çikolata kendini oldukça belli ediyor. Oldukça yumuşak hoş aromalı lezzetli tadım oldu, kavrumda çok başarılı, Nutzun kavrumlarını çok beğeniyorum, fincandaki lezzete yansıması çok başarılı. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
Afiyet olsun, tüm kavrumları bizzat kendim yapıyorum, beğenmenize çok sevindim.

Bu sabah yukarıda belirttiğim şekilde fakat kahve-su oranını 1/14 olacak şekilde (315 ml. su ve 22 gr. kahve) demlememi yaptım, kahve oranını arttırmama rağmen hiç acılık oluşmadı, çikolata tadını daha baskın hissettim, dolgun gövdeli oldu, acılık veya bitterlik oluşmadı, tatların damakta daha uzun kaldığı oldukça lezzetli sonuç aldım.

Kahve: Etiyopya Shantawene (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 06.07.21
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle Pure Life 98'
Demleme Süresi: 3.00
Tadım Notları: Parlak Asidite, Tatlı, Tertemiz ve Sade.

Reçete: 1/15, 300g, 40sn 50g blooming, 2 parçalı döküş, her döküş sonrası rao spin.

İlave Notlar: Çok temiz içime sahip, Yıkanmış Etiyopya'ya çok güzel bir örnek. Limon notası yok, çok güzel bir asiditesi var ama :) Aynı zamanda tatlı. Asiditede tarif edemediğim ama lezzetli bulduğum bir yan var, tuzlu gibi. Soğudukça asidite artıyor, tatlı ekseninden limona doğru kayıyor. Bu kahvede en çok hoşuma giden çok sade olması. Tadım notunda ne yazıyorsa onu veriyor, Damo'dan sonra iyi geldi, Damo'nun aksine komplekslikten uzak yorumlaması daha kolay ve günlük içilebilecek bir kahve. Ayrıca Damo'yu demlemek daha zor, yaptığınız ufak hata fincanda kendini belli ediyor ancak bu kahve hatayı daha tolere edebilir. Süre nispeten uzun olmasına ve sıcaklık yüksek olmasına rağmen over extracted bir fincan elde etmemek beni epey şaşırttı hatta aksine dengeli bir fincan çıktı. Kahve yatağı çamurumsu olmasada ona yakın olunca biraz korkmuştum ama yanılmışım. Aricha'ya epey benzediğini söylemem lazım, Aricha Shantawene'nin daha kompleks hali gibi.

Sonraki Demlemeye Not: Over Over-extracted olmadan sınırları zorlamayı dene, öğütümü 1 tık incelt ve tek döküş yap. Aeropress ile de demleme yap.

Son düzenleme:
burada ki iletisim hosuma gitti.

damo icin siteye bakayim dedim ve fiyati uzdu.normalde hanimla beraber ayda 1.5 kg nerdeyse cekirdek tuketiyoruz.ben ayda 1000 tl verirsem cekirdege hanimdan azar isitirim :)

bizim tek istegimiz meyvemsi tatlar.ciceksi tatlar cok hosumuza gitmiyor.en son bu tadi sadece colombia la rivera diye bir cekirdekten almistik..

sadece V60 demliyoruz.. sizin oneriniz var mi bu tarz meyvemsi tat alabilecegimiz bir cekirdek?

damo icin siteye bakayim dedim ve fiyati uzdu.normalde hanimla beraber ayda 1.5 kg nerdeyse cekirdek tuketiyoruz.ben ayda 1000 tl verirsem cekirdege hanimdan azar isitirim :)

bizim tek istegimiz meyvemsi tatlar.ciceksi tatlar cok hosumuza gitmiyor.en son bu tadi sadece colombia la rivera diye bir cekirdekten almistik..

sadece V60 demliyoruz.. sizin oneriniz var mi bu tarz meyvemsi tat alabilecegimiz bir cekirdek?
2 ay önceki toplu alımda Montag'dan Nensebo Refisa denemiş ve memnun kalmıştım. Ahududu tadı baskındı. CoffeeNutz'dan denemedim ama sitede yer aldığını gördüğüm için tavsiye edebilirim diye düşünüyorum :)

Selamlar @sugosu

Burundileri özellikle honey proses olanı ve gigesa etiyopya yı tavsiye edebilirim.

Merhaba @sugosu, ilginiz için teşekkür ederim. Aslında Damo bizim deneysel diyebileceğimiz kahvelerden ve benim de çok sık tükettiğim söylenemez.
Meyvemsi tat arayışınız ile de benzeşiyoruz, kendi adıma Etiyopya'ların çoğunda bunu bulabildiğimiz söyleyebilirim, Gedeb Worka, Nensebo, Bombe, Hamasho ve yeni gelen Shantawene bunu karşılayacaktır.
Sevgiler.

Öğütüm Derecesi: 3.2 (128 klik)
Çekirdek Miktarı: 19 gr.
Su miktarı: 310 ml.
Çekirdek: Etiyopya Chelchele Gedeb Worka Gr.1
İşlem: Doğal
Kavrum Tarihi:23/06/2021
Su Sıcaklığı: yaklaşık 93 - 94 °C arası
Öğütmeden önce kahve çekirdeğinin sertliğini kontrol ederim, çekirdekler biraz sert geldiğinden öğütümümü alt sınır diyebileceğim 3.2 de yaptım, demlerken klasik hoffman metodunu uyguladım.
Oldukça başarılı sonuç aldım, fincandan aldığım lezzete dayanarak çok başarılı kavrum olduğunu söyleyebilirim, kahvenin rahatsız etmeyen, narin ama yoğun bir aroması var, henüz aromaları ayırt edemeyecek seviyede olsamda özellikle şeftali aroması kendini hissettiriyor. Hem satış ve satış sonrası profesyonel yaklaşım tarzından hemde çok başarılı ürününden dolayı Nutz Coffee alım yapacağım firma listesinin başında olacak diyebilirim. Büyük, zincir firmalarda bedelini öder ürünü alırsın, soğuk bir ilişki vardır, beğenmediğin durumda tercih etmezsin, butik diyebileceğimiz orta ölçekli esnafta ise ürün yanında beşeri ilişkilerde ön plana çıkıyor, bu firma bunu iyi organize edip gönül kazanıyor. Teşekkürker Nutz!
Bugün yukarıda tarif ettiğim gibi clever ile yaptığım demlemede zaman geçtikçe (23/06/2021 tarihli kavrum) aromaların daha belirginleştiğini fark ettim, şeftali aroması daha belirgin hale gelmiş buna eşlik eden karanfil ve baharatımsı tatlarda geriden hissediliyor, degassing süreci arttıkça aromalar daha belirgin hale geldiğini fark ettim ayrıca yavaş yavaş tatları ayırt etmeye başladığımdan damak tadımda gelişme var sanırım buda beni mutlu ediyor, benim için günün kahvesi diyebilirim.

Bugün yukarıda tarif ettiğim gibi clever ile yaptığım demlemede zaman geçtikçe (23/06/2021 tarihli kavrum) aromaların daha belirginleştiğini fark ettim, şeftali aroması daha belirgin hale gelmiş buna eşlik eden karanfil ve baharatımsı tatlarda geriden hissediliyor, degassing süreci arttıkça aromalar daha belirgin hale geldiğini fark ettim ayrıca yavaş yavaş tatları ayırt etmeye başladığımdan damak tadımda gelişme var sanırım buda beni mutlu ediyor, benim için günün kahvesi diyebilirim.
Kahveler gelişiyor, damaklar gelişiyor, biz de mutlu oluyoruz.
Gedeb Worka'nın meyve notaları hissettiren ama bağırmayan ve extraction kolaylığı sağlayan espresso yorumunu da yaptık. Bu yorum filtre olarak da tercih edilebilir elbette, afiyet olsun.

Bu sabah karataş şubesine misafir oldum. Ömer Bey sağolsun bayram günü kapısını açtı, Shantawene ikram etti. İşine son derece saygılı ve sürekli daha iyisini arayan, nitelikli kahve konusunda öğretici işler yapan biri. Çok teşekkür ediyorum, güne daha iyi başlayamazdım. Gelecek haftalarda çok farklı deneyimler bizi bekliyor :)

Çok teşekkür ederim @Montcomery, bu arada konuştuğumuz reçete videoları haberini buradan vereyim...
Çekimlere devam ediyorum, "damo" ve "keramo - espresso yorumu" hazır, sanırım haftasonuna ilk videolar youtube a eklenir.
Paketlerin üzerindeki qr kodları okutulduğunda kahve künyesini de içeren bu videolara yönlenecek, v60 için ilk video aricha için olacak gibi görünüyor:)
Sevgiler.

Çok teşekkür ederim @Montcomery, bu arada konuştuğumuz reçete videoları haberini buradan vereyim...
Çekimlere devam ediyorum, "damo" ve "keramo - espresso yorumu" hazır, sanırım haftasonuna ilk videolar youtube a eklenir.
Paketlerin üzerindeki qr kodları okutulduğunda kahve künyesini de içeren bu videolara yönlenecek, v60 için ilk video aricha için olacak gibi görünüyor:)
Sevgiler.
Yanılmıyorsam Türkiyede ilk. Takdir ediyorum yaptığınız işleri. Ben de söyleyecektim ama spoiler vermek istemedim siz açıklarsınız diye.

Aricha uğurlu geldi vallahi :) Önce hediye ettiğiniz Damo'yu denemek istiyorum, kokusu bile muazzam. Sevgiler.

Sevgiler.
Videolu demleme reçetesi olayı süpermiş, fikri sevdim 💛 Bazı kahveler için videolar çekiliyor ben de videoya eşlik ederek demleme yapıyorum. Süre açısından güzel referans oluyor. El alışana kadar güzel rehber ✌🏻

Videolu demleme reçetesi olayı süpermiş, fikri sevdim 💛 Bazı kahveler için videolar çekiliyor ben de videoya eşlik ederek demleme yapıyorum. Süre açısından güzel referans oluyor. El alışana kadar güzel rehber ✌🏻
Reçeteler haklı olarak çok sorulan sorulardandı, umarız iyi birer referans olurlar ve daha az deneme ile en beğendiğiniz sonuca ulaşırsınız :)

Geri