• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Coffenutz
Kolombiya Alto Cielo Geisha Natural 15gr
Kavrumun 15. Günü
Nestle 5lt Uludağ 89⁰ 240ml
Hario swich/ hediye filtresi
1zpresso ZP6 3.2 klik
40ml su 35 sn bloom (mandal kapalı) 35 sn 1dk arsında 100ml su 1.15 ile 1.30 arsında 50ml su 1.45 ile 2.dakika arsında 50ml su
2.30 bitiş
Koklamaya doyamadım kokuda cicek bahçesi , sicakta çikolata soğudukça mandalina ile çikolata aynı anda var koku ise çikolataya dönüyor. Başımı döndürdü resmen , aşık oldum bu kahveye
Not ; çiçeklenme de su dökme bitince 10 sn saat yönünde karıştırdım

Coffenutz
Kavrumun 15. Günü
1zpresso ZP6 3.2 klik
40ml su 35 sn bloom (mandal kapalı) 35 sn 1dk arsında 100ml su 1.15 ile 1.30 arsında 50ml su 1.45 ile 2.dakika arsında 50ml su
2.30 bitiş
Koklamaya doyamadım kokuda cicek bahçesi , sicakta çikolata soğudukça mandalina ile çikolata aynı anda var koku ise çikolataya dönüyor. Başımı döndürdü resmen , aşık oldum bu kahveye
Afiyet olsun @toy01

3 farklı kahve aldım, degassing’i beklemeden Geisha’dan bir bardak reçeteye ve click sayısına sadık kalarak yaptım. Harikulade. Çok teşekkürler Ömer Bey. Bir sorum var 15 gr az geliyor 17 gr’a çıkarsam, 16mlX17 gr yapsam alternatif reçete ne önerirsiniz? Bloom ve iki dökümle bitirmek istiyorum.

3 farklı kahve aldım, degassing’i beklemeden Geisha’dan bir bardak reçeteye ve click sayısına sadık kalarak yaptım. Harikulade. Çok teşekkürler Ömer Bey. Bir sorum var 15 gr az geliyor 17 gr’a çıkarsam, 16mlX17 gr yapsam alternatif reçete ne önerirsiniz? Bloom ve iki dökümle bitirmek istiyorum.
Afiyet olsun @hserbes Sidra kana kana içmek isteyeceğiniz kahvelerden sizi anlıyorum. İki döküm zaten benim origami air ile standardım, bir tık kalın öğütme ve biraz daha hızlı döküş iş görür diye düşünüyorum.

Diğer deneme alanına yazamadığım için burdan yazmak istedim
Pacamara 5gr
Hambala 10gr
Cmd 10kl
150gr su ile turk kahvesi yaptım 1.55sn demleme süresi ile çok keyifli oldu pacamaradan ötürü sanirim hafif mayhos meyvemsi bi kahve ictim

Afiyet olsun @drcoffe Ay boyunca yoruldum ama sizlere aynı kahveyi gönderdiğimi bilmenin rahatlığı önceki kampanyalara göre daha rahat bir ay yaşattı.

Tutarlılığı amaçladığım bu ay için bu yorumlarınız çok değerli teşekkür ederim.

Ben de alıma la loma, alto cielo ve hambela bontiana ile katılmıştım. La loma ve Alto Cielo’dan çok güzel çıktılar aldım fakat bu Hambela Bontiana ile henüz hiç beni tatmin eden bir sonuç alamadım ne yazık ki. Son zamanlarda beklentimin bu kadar altında kalan bir çekirdek olmamıştı. Sıcaklık, öğütüm vs. oldukça oynadım ama olmadı; 105 Agtron, 565 g/L

Su Buzdağı ve Nestle kullandım, bir denk gelirse Pınar Uludağ ile de deneyeceğim ama bu sulardan ne kadar farklı bir çıktı verir bilemiyorum.

Ben de alıma la loma, alto cielo ve hambela bontiana ile katılmıştım. La loma ve Alto Cielo’dan çok güzel çıktılar aldım fakat bu Hambela Bontiana ile henüz hiç beni tatmin eden bir sonuç alamadım ne yazık ki. Son zamanlarda beklentimin bu kadar altında kalan bir çekirdek olmamıştı. Sıcaklık, öğütüm vs. oldukça oynadım ama olmadı; 105 Agtron, 565 g/L

Su Buzdağı ve Nestle kullandım, bir denk gelirse Pınar Uludağ ile de deneyeceğim ama bu sulardan ne kadar farklı bir çıktı verir bilemiyorum.
Merhaba @Pouringover,

Su gerçekten çok büyük fark yaratıyor, mutlaka Pınar Uludağ ile deneme yapmanızı tavsiye ederim eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız olur ise bize Kahvesever Whatsapp hattımızdan her zaman ulaşabilirsiniz :)

Coffenutz
Kavrumun 15. Günü
1zpresso ZP6 3.2 klik
2.30 bitiş
Aynı kahveyi aynı yöntemle denedim şuan Mango ile Hindistan cevizi arasında asiditesi düşük tatlılık yüksek

değişenler

1zpresso ZP6 3.00 klik

Nestle 88 derece filitre ise cafec th 1
Bitiş 2.20

Bugün sidra denedim 23.gunu bütün parametrelere uydum değirmenim cmd cafec abaca filtre,su pınar Uludağ ve nestle karisimi kahve hiç su tutmadı son dokus recetede yazan sekilde 1.15 demleme 1.50de bitti sitede yazan 2.20.cok kötü bi çıktı aldım nerde hata yapmış olabilirim arkadaşlar ya da reçete önerisi olan var mı

Son düzenleme:
Coffenutz
Endonezya Ijen Lestari Karamela
Hario SWITCH & filtresi
1zpresso ZP6 3.6 klik
Nestle 5lt 92⁰
16gr kahve 260ml su
60ml su 30sn bloom 55. Sn kadar 160 a tamamla 1.10 ile 1.30 arsında 260 ml tamamladım bitiş 2.50
Kokuda çok hafif portakal var tat ise süt kaymağı gibi tat var hiç yormuyor içimi çok rahat

Bugün sidra denedim 23.gunu bütün parametrelere uydum değirmenim cmd cafec abaca filtre,su pınar Uludağ ve nestle karisimi kahve hiç su tutmadı son dokus recetede yazan sekilde 1.15 demleme 1.50de bitti sitede yazan 2.20.cok kötü bi çıktı aldım nerde hata yapmış olabilirim arkadaşlar ya da reçete önerisi olan var mı
Bir de şunu sormak istiyorum kullandığımız şişe sular düşük ppm değerinde sitede 100 110 ppm Arıtma su geciyor hep bundan dolayı süreler çok kısa kalıyor olabilir mi yüksek ppm'de süreler uzuyor yanlış bilmiyorsam @Ömer Aydın

Tavsiye reçeteyi öğütüm, dripper, döküş vs. birebir yaptınız ve süre kısa sanırım.
Sorun filtre seçimi kaynaklı duruyor. Abaca hızlı bir filtredir. Başka filtre varsa onlada deneyin.
İkinci olasılıkta değirmen kalibrasyonu olabilir. Kalibrasyon doğrumu ? (ki aynı marka, model olsa da her değirmenin aynı kliklerdeki öğütümü büyük çoğunlukla birebir aynı mikronları vermiyor benim cmd 23 klik sizde + - farklı olabilir)
Su ppm in süreyle çok alakası yok, çözünmeyle ilgili.
Ayrıca kullandığınız dripper nedir?

Son düzenleme:
Geri