• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Son düzenleme:
Merhaba, o kahve için sitenizde İlk Optimum Tarih 3 Gün Sonra olarak belirtildi. Doğru mu? Kahveler bugün geldi :love:
Evet düşük rakımlardaki Brezilya'lar (son eklenen Mantiqueira için de geçerli) yoğun olmayan çekirdek yapısı nedeniyle çabuk hazır hale geliyor ancak espressoda kullanacaksanız biraz daha beklemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Ben artık
Kolombiya 🇨🇴 Alto Cielo Natural
Gerçekten çok güzel bir çekirdek. Yılbaşı indirimini kaçırsam da dayanamadım ve iki paket daha aldım.
Ben artık @Ömer Aydın dan devamlı aktif, müdavim indirimi bekliyorum. Böylece Nutz'sız kalır mıyız derdi bitmiş olur :D

Nutz krizim başka türlü çözülmeyecek anlaşıldı.

Bir tam paket Alto Cielom var rahatım şimdilik.

Elkin Baba gelse keşke.

Ben artık

Ben artık @Ömer Aydın dan devamlı aktif, müdavim indirimi bekliyorum. Böylece Nutz'sız kalır mıyız derdi bitmiş olur :D

Nutz krizim başka türlü çözülmeyecek anlaşıldı.

Bir tam paket Alto Cielom var rahatım şimdilik.

Elkin Baba gelse keşke.
Söz gelimi belli bir miktar üstü kahve alımında kademeli bir indirim güzel olabilir :)
Daha önce Ömer Bey grup alımı şeklinde bir tür sistem geliştirmişti, güzel bir sistemdi aslında, fakat uzun bir süredir yapılmıyor sanırım.
Müdavim fikri güzel fikirmiş :D

Son düzenleme:
Bugün tadım atölyesindeydim. Her şeyden önce bu keyifli etkinliği düzenleyen @Ömer Aydın 'a teşekkür ederim, İzmir'in kahve özelinde bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Tadıma gelecek olursak, masada son gelen Sucafina ithalatları da aralarında olmak üzere 7 adet kahve mevcuttu. Kahvelerin numaralandırmasında, masada 1 numaradan 7 numaraya doğru ilerledikçe işler ilginçleşmeye başlıyordu :D

Brezilya Klem : Masadaki diğer kahvelere göre sönük kalıyor olsa da keyifsiz bir kahve değildi. Deneyim kahvesinden ziyade günün her saati tüketilebilecek kahve. Birçok kişi de "fındıklı gofrete" benziyor şeklinde yorumda bulundu. Gofret başarılı bir niteleme lakin 9 kat gofretlerden ziyade bence el yapımı sade gofret yaprağını anımsatıyordu.

Brezilya Mantiqueira : Benim çok hoşuma giden bir kahve oldu. Masadaki en tatlı 2.kahveydi. Fiyatını görünce de oldukça şaşırdım, bence tadıyla Klem'den daha üst seviye bir Brezilya. F/P olarak Klem'den çok önde.

Kolombiya Alto Cielo : 7 kahve arasında ben buradayım ve farklıyım diyen kahve buydu. Evde tüketmiş olduğumdan çok kolay ayırt ediliyor olsa tüketmemiş olsam da bu kahvenin diğerlerine göre farklı olduğu barizdi. Gerek kuru koku gerekse tatta çok başarılı. Çikolata yoğunluğu olsa da bana sıcak halinde olgunlaşmamış bir tropik meyveyi anımsatıyor. Bu tropik meyvenin giderek çikolataya dönüşümü de ayrı keyifli oluyor.

Kolombiya Betulia Pink Bourbon : Pink Bourbon bildiğimiz gibi. Daha önce de aynı çiftlikten aynı varyeteyi tüketmiştim. Performans hala çok üst seviyede. Bu çekirdek bende hep kaliteli bir Kenya içiyormuşum hissi uyandırıyor, bugün de aynı şekildeydi.

Kolombiya Papayo : Bu arkadaş net günün yıldızıydı. Tatlılığı şov yapıyor ve gerçekten iyi bir meyveli jelibonu andırıyor. Asiditesi de oldukça dengeli ve yormayan seviyede.

Guatemala Retana : Bal tatlılığına sahip, keyifli bir kahve. Lakin Kolombiyaları bir kez tattıktan sonra diğer çoğu kahve Kolombiyalıların gazabına uğramış oldu :D

Guatemala Nueva Oriente : Beni şaşırtan bir kahve oldu. Retana'yı evde tüketiyordum, ikisi çok da benzer olmamalarına rağmen karıştırdım. Alım yapacak olsam güncel fiyatıyla tercih edebileceğim bir çekirdekti.

Son olarak, aklımdan en çok yer eden çekirdekten başlayarak naçizane bir sıralama yapacak olursam : Alto Cielo - Papayo - Pink Bourbon - Mantiquera - Nueva Oriente - Klem - Retana şeklinde olurdu.

Bugün tadım atölyesindeydim. Her şeyden önce bu keyifli etkinliği düzenleyen @Ömer Aydın 'a teşekkür ederim, İzmir'in kahve özelinde bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Tadıma gelecek olursak, masada son gelen Sucafina ithalatları da aralarında olmak üzere 7 adet kahve mevcuttu. Kahvelerin numaralandırmasında, masada 1 numaradan 7 numaraya doğru ilerledikçe işler ilginçleşmeye başlıyordu :D

Brezilya Klem : Masadaki diğer kahvelere göre sönük kalıyor olsa da keyifsiz bir kahve değildi. Deneyim kahvesinden ziyade günün her saati tüketilebilecek kahve. Birçok kişi de "fındıklı gofrete" benziyor şeklinde yorumda bulundu. Gofret başarılı bir niteleme lakin 9 kat gofretlerden ziyade bence el yapımı sade gofret yaprağını anımsatıyordu.

Brezilya Mantiqueira : Benim çok hoşuma giden bir kahve oldu. Masadaki en tatlı 2.kahveydi. Fiyatını görünce de oldukça şaşırdım, bence tadıyla Klem'den daha üst seviye bir Brezilya. F/P olarak Klem'den çok önde.

Kolombiya Alto Cielo : 7 kahve arasında ben buradayım ve farklıyım diyen kahve buydu. Evde tüketmiş olduğumdan çok kolay ayırt ediliyor olsa tüketmemiş olsam da bu kahvenin diğerlerine göre farklı olduğu barizdi. Gerek kuru koku gerekse tatta çok başarılı. Çikolata yoğunluğu olsa da bana sıcak halinde olgunlaşmamış bir tropik meyveyi anımsatıyor. Bu tropik meyvenin giderek çikolataya dönüşümü de ayrı keyifli oluyor.

Kolombiya Betulia Pink Bourbon : Pink Bourbon bildiğimiz gibi. Daha önce de aynı çiftlikten aynı varyeteyi tüketmiştim. Performans hala çok üst seviyede. Bu çekirdek bende hep kaliteli bir Kenya içiyormuşum hissi uyandırıyor, bugün de aynı şekildeydi.

Kolombiya Papayo : Bu arkadaş net günün yıldızıydı. Tatlılığı şov yapıyor ve gerçekten iyi bir meyveli jelibonu andırıyor. Asiditesi de oldukça dengeli ve yormayan seviyede.

Guatemala Retana : Bal tatlılığına sahip, keyifli bir kahve. Lakin Kolombiyaları bir kez tattıktan sonra diğer çoğu kahve Kolombiyalıların gazabına uğramış oldu :D

Guatemala Nueva Oriente : Beni şaşırtan bir kahve oldu. Retana'yı evde tüketiyordum, ikisi çok da benzer olmamalarına rağmen karıştırdım. Alım yapacak olsam güncel fiyatıyla tercih edebileceğim bir çekirdekti.

Son olarak, aklımdan en çok yer eden çekirdekten başlayarak naçizane bir sıralama yapacak olursam : Alto Cielo - Papayo - Pink Bourbon - Mantiquera - Nueva Oriente - Klem - Retana şeklinde olurdu.
Afiyet olsun benim de yaşadığım tecrübeleri detayıyla yaşamanız çok hoşuma gidiyor örneğin klem farms benim için de sade gofret (görseli hatırlayın;)) Yani genel olarak sadece beğenmeniz değil ki bu da müthiş bir tatmin tabii ama aynı tecrübeyi detayıyla yaşıyor olmamız bambaşka bir şey 👍

Peki müzik nasıdı müzik?

Afiyet olsun benim de yaşadığım tecrübeleri detayıyla yaşamanız çok hoşuma gidiyor örneğin klem farms benim için de sade gofret (görseli hatırlayın;)) Yani genel olarak sadece beğenmeniz değil ki bu da müthiş bir tatmin tabii ama aynı tecrübeyi detayıyla yaşıyor olmamız bambaşka bir şey 👍

Peki müzik nasıdı müzik?
Müzikle profesyonel ilgilenmeyip sadece zevk için dinleyen şahsıma oldukça keyif verdi :D Sizin pek içinize sinmese de arada böyle teknik aksaklıklar olabiliyor. Eşinizin flütle eşlik etmesi de oldukça hoştu.

Müzikle ruhumuzu, kahveyle damağımızı doyuran güzel tadım etkinliği oldu yine. Çok merak ettiğim çekirdekleri deneme imkanım oldu. Mekan ayrıca güzel zaten.
Sizlerle güzel Murat Bey, ayağınıza sağlık.

Brezilya Mantiqueira Yellow Bourbon Pulped Natural
CMD 20 Klik / Hario V60 02 / 40'lı kağıt
Nestle Purelife / 92C / 16-256
50-140-256 (3 döküşte de hafif swirl) - Bitiş 2.40

Fiyatıyla beni şaşırtan bir kahve olduğunu söylemeliyim. Tatlılığı çok üst seviyede ve yumuşak asiditesiyle de oldukça keyifli. Sanırım "Pulped Natural" prosesi, tatlılığa olumlu etki yapıyor. Zira Null'ün geçen seneki Pulped Natural bir Brezilyası da bal badem gibi bir tada sahipti :D Bu kahvede ben de oldukça benzer hissiyatı uyandırdı. Aradaki fark ise bu kahve bence daha meyvemsi.

Bir dahaki atölyeye katılırsam, bu kahveden 250 g alacağım gibi duruyor.

Elkin Guzman'ı Finca Milan'a benzeten bir tek ben miyim?

Alto Cielo çok güzel kahve ya @DragonFly sağolsun göndermiş, ben çok beğendim, likörümsü soğudukça anjelik erik gibi, eline emeğine sağlık abi @Ömer Aydın
Alto cielo her demleme yöntemine uyan bir kahve. Espressoda da, espresso bazlılarda da, filtrede de çok iyi. Cold brew denemedim ama ona da çok yakışacağını düşünüyorum. Geçen gün 2 shot aldım birini sade olarak içtim, diğerini latte yaptım. Latte sanki mocha gibiydi 😄 eline sağlık @Ömer Aydın 👏

Geri