• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Sapiens

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@campos Levent benim son zamanlarda içtiğim en güzel cekirdeklerden biri, canım tatlı istiyorsa tatlı yerine dequinho demlemeyi tercih ediyorum.
Timemore da 20-21 de çekerek kasuya ya da 21-22 de Güral Kalita ile 1/15 oranla 3 katı su ile 45 sn blooming ve kalanı 2 dokumde 3:00 sürede bitecek sekilde demledim bu vakte kadar.
Kakao ve karamel tatlariyle vişne asidetisi belirgin tatlara sahip.
Bunu sanırım 4-5. yazışım, aldığım ilk paketten yaptığım bir demleme esnasında oğlum (6yas) mutfağa geldi ve baba kakao kokuyor burası çikolata mi yapıyorsun diye sordu 👌

Mail ve Instagram üzerinden iletişime geçmeye çalıştım ama cevap vermediler, sanırım bize küsmüşler.
Ben demleme reçetesi istediğimde hemen dönüş yapmışlardı. Deneme paketi teklifini yazarım isterseniz.

Ne çok sevenin varmış Diquinho :)Bu kadar yorum, reçete üzerine tekrar demlemek şart oldu.

Ne çok sevenin varmış Diquinho :)Bu kadar yorum, reçete üzerine tekrar demlemek şart oldu.
Ben hiç Sevmedim Duqiunhoyu 50 Gramını farklı farklı denedim yok arkadaş cık uymadı bir türlü damak tadıma geri kalanı vakumlayıp buzluga Attım Denizli içi takas yapabiliriz başka bir kahveyle istiyen olursa :D

@kavebit @Avare @puspus

Bu kadar güzel yorumlar geldikten sonra kahveyi demlemek şart oldu. Hepinize teşekkür ederim.

Paketi açar açmaz özel bir kahve olduğunu hissettiriyor... Kavurucunun tadım notlarının bir çoğunu kesinlikle alabileceğiniz (genelde zordur), içerken sıradan gibi gelen ama damakta farklı tatlar yaratan kompleks bir kahve... Sıcakken karamelimsi, krema ve vanilyamsı aromalar hakim, ben toffee 'ye benzettim :) soğudukça kakao aromaları arkadan gelmeye başlıyor ve soğudukça baskınlaşıyor.... tat olarak ise vişnemsi ve kakaomsu tatlar aldım... şurubumsu bir gövdeye sahip olduğundan, tatlı bir fincan ortaya çıkıyor.... asiditesi düşük , gövdesi orta seviyede bir kahve... tatlı, vişnemsi ve çikolatamsı olarak özetliyorum :)

Kavrumun üstünden daha 4 gün geçti ve önerilen demleme süresi 8 gün civarında... daha da güzelleşeceğini düşünüyorum.

@puspus 3.5 yaşındaki kızım da kahveme ortak oldu :) Demek ki çikolata kesinlikle doğru tahmin :)

Günün kahvesine de yazacağım ama reçetem:
  • 90 gram su ile 40 saniye blooming, ardından 3 eşit döküş, demleme süresi 2 dakika 35 saniye
  • TM 16 ince öğütün, DIY Lilydrip :) (orjinalini almadan iyi iş çıkarıyor), 1:16, 92C 60 ppm su
05152020_Sapiens Diquniho 2 V60.png

Son düzenleme:
Bir deneme paketi olursa diquinhoyu içmiş olmama rağmen alırım. Böyle bir Brezilya ilk defa içtim.

@kavebit @Avare @puspus

Bu kadar güzel yorumlar geldikten sonra kahveyi demlemek şart oldu. Hepinize teşekkür ederim.

Paketi açar açmaz özel bir kahve olduğunu hissettiriyor... Kavurucunun tadım notlarının bir çoğunu kesinlikle alabileceğiniz (genelde zordur), içerken sıradan gibi gelen ama damakta farklı tatlar yaratan kompleks bir kahve... Sıcakken karamelimsi, krema ve vanilyamsı aromalar hakim, ben toffee 'ye benzettim :) soğudukça kakao aromaları arkadan gelmeye başlıyor ve soğudukça baskınlaşıyor.... tat olarak ise vişnemsi ve kakaomsu tatlar aldım... şurubumsu bir gövdeye sahip olduğundan, tatlı bir fincan ortaya çıkıyor.... asiditesi düşük , gövdesi orta seviyede bir kahve... tatlı, vişnemsi ve çikolatamsı olarak özetliyorum :)

Kavrumun üstünden daha 4 gün geçti ve önerilen demleme süresi 8 gün civarında... daha da güzelleşeceğini düşünüyorum.

@puspus 3.5 yaşındaki kızım da kahveme ortak oldu :) Demek ki çikolata kesinlikle doğru tahmin :)

Günün kahvesine de yazacağım ama reçetem:
  • 90 gram su ile 40 saniye blooming, ardından 3 eşit döküş, demleme süresi 2 dakika 35 saniye
  • TM 16 ince öğütün, DIY Lilydrip :) (orjinalini almadan iyi iş çıkarıyor), 1:16, 92C 60 ppm su
Ekli dosyayı görüntüle 2097

Timemore ve Diquinho için en iyi deneyiminiz bu reçete mi oldu? Ben de az önce sipariş verdim heyecanla bekliyorum

Timemore ve Diquinho için en iyi deneyiminiz bu reçete mi oldu? Ben de az önce sipariş verdim heyecanla bekliyorum

Ben ince öğütüm ve Lilydrip varsa kesinlikle güzel sonuç vereceğini düşünüyorum. 2 kere demledim ve ikisinde de beğendim. ikinci demleyişte süreyi 2:50 gibi tuttum, daha gövdeli ve aromatik oldu. Çekirdeğin kokusu çok hoş.

15 Mayıs'da sipariş vermiştim. Aynı gün kavurup, aynı gün kargoya verdiler. 👏👏
Teşekkürü ve takdiri hak ediyorlar.
DIQUINHO #2 siparişinden sonra tatlı kullanımı azalttım. :)
Artık tatlı canım çektiğinde DIQUINHO #2 içiyorum, yetiyor.
Keşke asitliği o kadar yüksek olmasa rahat rahat günde 4-5 kupa içerdim.

Kompleks beklentisi olmayan içimi güzel ve dengeli kahve arayanlara nicaraguasını kesinlikle öneririm.Kahveden pek anlamadığım zamanlarda evolution blendini içmiştim ve hoşuma gitmişti açıkçası.Çok uzun bir aradan sonra tekrar aldım ve kavrumu guatemala ve nicaraguaya göre çok koyuydu açıkçası içemedim filtrede o kadar rahatsız etti beni.Öğüttüğünüzde gelen kokudan bile hissediyorsunuz.Kendilerine mesaj attım kavrum profilinin öyle olduğunu söylediler yani koyu kavrum arayanlar için uygun fiyatlı tercih olabilir ben de moka pot ile kullanıyorum.

Diquinho ve Sitio Betel'i çok beğendikten sonra bi sipariş için daha göz gezdirdim, Magarrisa Lot 2'yi deneyen oldu mu? O da Nordic kahvesi gibi duruyor ama hasat yılı bayağı eski. https://hub.cropster.com/store/listings/567

Kompleks beklentisi olmayan içimi güzel ve dengeli kahve arayanlara nicaraguasını kesinlikle öneririm.Kahveden pek anlamadığım zamanlarda evolution blendini içmiştim ve hoşuma gitmişti açıkçası.Çok uzun bir aradan sonra tekrar aldım ve kavrumu guatemala ve nicaraguaya göre çok koyuydu açıkçası içemedim filtrede o kadar rahatsız etti beni.Öğüttüğünüzde gelen kokudan bile hissediyorsunuz.Kendilerine mesaj attım kavrum profilinin öyle olduğunu söylediler yani koyu kavrum arayanlar için uygun fiyatlı tercih olabilir ben de moka pot ile kullanıyorum.
Bildiğim kadarıyla Evolution harmanı moka pot ve espresssoya özel koyu kavrum, yüksek gövdeli, düşük asiditeli. Mutation harmanı ise filtre ve French press için.

@Avare'nin uyardığı gibi diquinho'yu 10 gün içinde tüketmenizi öneririm sonrasında aromalar bayağı kayboluyor :( sitio betel'de böyle bir sorun yok

Kendi kendime ve okuyana not;

gerçekten demlemede vişne kokuları alıyorsun, herhangi bir acılık almadım fakat kahve çok düz geldi, bir kaç gün sonra tekrar demleyeceğim. (1/15 ayar daha iyi gider hakkaten 15.5 oran fazla hafif geldi zaten.)
V60
20 Gr /310 Gr
sıcaklık 93 derece civarı
kavrulalı 2 gün olmuş,
Commandante 22 Click

Bu kahvenin degassing süreci bence 8-10 gün arası. Bugün demledim (1 haziran kavrumlu) ve 2 gün öncesine göre kayda değer -olumlu anlamda- tat farklılıkları oldu. Belki de su oranını 1/15'e düşürmem etkili oldu. Ayrıca öğütüm olarak da bence 20 kliğe inmeye çekinmeyin. Ben 20'de öğütüyorum ve 2.40'ta bitiyor.

Bu kahvenin degassing süreci bence 8-10 gün arası. Bugün demledim (1 haziran kavrumlu) ve 2 gün öncesine göre kayda değer -olumlu anlamda- tat farklılıkları oldu. Belki de su oranını 1/15'e düşürmem etkili oldu. Ayrıca öğütüm olarak da bence 20 kliğe inmeye çekinmeyin. Ben 20'de öğütüyorum ve 2.40'ta bitiyor.
benim de aklimda 20 click cunku ozu cikmamis gibi bir hissiyat aldim. dogru tanim mi bilmiyorum. 6 gun sonra 20 click 1/15 deneyeceğim

Geri