• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
28 Aralık kavrumlu El Paraiso on dokuzuncu gününde en güzel haline ulaştı. Muhteşem bir fincan çıktı ortaya. Keşke kavrumdan on beş gün sonra demlemeye başlasaymışım. Son 40 gr kaldı 😔

@metin Bey iki kere mesaj attım ama ya görmediniz ya da cevap vermek istemediniz.
Cuma günkü siparişler bugün mü kargoya verilir ?
Merhaba,
Henüz bakamadım mesajınıza kusura bakmayın, geçtiğimiz cuma ve haftasonu aldığımız siparişleri yarından itibaren çıkarmaya başlıyoruz.
Kampanya yoğunluğunda hazırlıklarda 1 gün sarkma oldu ve hafta sonları pandemi kuralları çerşevesinde kapalıyız.
bugün de kavurmahanede elektrikler kesildi ve malsef saat 18.00 de geleceğinin bilgisini verdiler.
Yarın sabah 07.00 itibari ile mesaimiz tekrar başlıyor 😊

04/01/2021 kavurma tarihli El Salvador Cuzcachapa ile yolları ayırdık. 7. Günden itibaren toplam da 10 demlemede deneye deneye keyifle bitti. Yine bu başlıkta @metin bey’inde 100-140 ppm su tavsiyesi üzerine Peak‘ de soft ayarında 98 ppm su elde ettim. Çeşme suyum 135-145 ppm arası değişmekte. Ayrıca kavurum orta - koyu arası idi. Cafec Th3 filtre bu kavruma çok yakıştı ve hiç tıkanma yaşamadım. Th2 ile 3 dak üzeri demleme süreleri oldu.

V60 02 Seramik
Cmd 21
1:16 oran
Kruve 25 gr / Net 23 gr kahve ( Kruve 400-800)
Peak soft 98 ppm 368 ml su, 96 ‘C
Cafec Th3 filtre
4 Eşit Döküş
30” Bloom
İkinci döküşün tamamının bitmesini bekle
1’ 50” su döküş bitiş
2’ 30” demleme bitiş

Tadım notalarını yansıtan Tam bir FP kahvesi diyebilirim. Gövdeli ve hoş kokuluydu. Kokuyu tanımlayamadım amma içerken keyif veriyordu.İndirimdeyken almıştım, fiyatı gayet uyguna gelmişti.

Finca el gobiado espresso olarakta güzel sonuç veriyor, 20 gr 55 çıktı hiç ekşilik yok. Makine tam otomatik philips bunda böyleyse iyi bir makinede bence uçar.
Tam otomatik makinede gramaj dozlama yapılabiliyor mu?

Shangadan iyi bir sonuç alabilen var mı ?

Ben de firmanın müşteri ilişkilerini, samimiyetini seviyorum ama kahveyi iade etmeye gerek duymadım. Toplu alımdaki shanga da aynıydı şimdiki de aynı. Cuzcachapa da koyu. Böyle düz kahvelerin daha az kavrularak güzel sonuç alındığını gördüm. Ben diyorum ki bu firmanın kavrum profili genel olarak koyu ve ben bu kadar koyu kavrumu beceremiyorum. Artık ancak koyu kavrumdan güzel kahve demlemeyi becerince tekrar alım yaparım herhalde :)

Shangadan iyi bir sonuç alabilen var mı ?
Abdul Rudahunga diyince elim ayağım titriyor. Ruanda Simbi akıllarda. Çilek notası beni çok heyecanlandırmıştı. Birden fazla deneme yapmama rağmen alt nota kalmaktan ya da kaybolmasından öteye geçemedi. O yüzden hayal kırıklığı yaşadım ancak bariz ayva tadı ve şarabımsı yavanlık keyif alanlar için tatmin edici olabilir.

Ben de firmanın müşteri ilişkilerini, samimiyetini seviyorum ama kahveyi iade etmeye gerek duymadım. Toplu alımdaki shanga da aynıydı şimdiki de aynı. Cuzcachapa da koyu. Böyle düz kahvelerin daha az kavrularak güzel sonuç alındığını gördüm. Ben diyorum ki bu firmanın kavrum profili genel olarak koyu ve ben bu kadar koyu kavrumu beceremiyorum. Artık ancak koyu kavrumdan güzel kahve demlemeyi becerince tekrar alım yaparım herhalde :)
Ben tam tersini düşünüyorum. Toplu alımdaki shanga ile çok farklıydı.

Herkes anasora, shanga, el gobiado diyor ama neredeyse hiç cuzcachapa görmedim 😁 . Özellikle daha çikolataya yönelen tatları sevenlere tavsiye ederim, yormayan ve çok hoş bir içimi var. Tek sorun biraz fazla içirtebiliyor, artık sınav haftasından mıdır bilemem ama günde 3-4 kupayı görüyorum, içtikçe de içirtiyor :).
Tam cevabı gönderecektim ki bu mesajı gördüm. Açıkçası koyu kavrum diyemem, tabi ki sizinle benim koyu kavrum deyince akla gelenler farklıdır ama bana orta gibi göründü.

Geri