• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

💥İkinci Coffea Circulor Toplu Alımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@mimds @msacid emekleri açısından üzücü bir durum oldu açıkçası. Forumda böyle durumlarda daha hassas olunmalı kanaatindeyim. (Bizde sorun yok tabi örnek bir olay oldu bu) Özellikle bu tip firmalar bizden uzaklaştıkça çeşidimiz azalıyor ve deneme şansımızda aynı oranda azalıyor. Dürüstçe söyleyeyim bir çok firmadan forumdan ve kullanıcılardan çekindiğini ve ankette seçilmek istemediğini söyleyeler oldu.Linçe sebebiyet verecek durumlardan uzak duralım.İvica o şekilde uzatması tabi üzücü ancak işte insanların yaptığı işle dalga geçilince kırıcı olabiliyor. Bu da güzel bir örnek oldu. Lütfen yazarken yazılarımızda eleştirimizde karşıyı kırmayacak şekilde belirtelim.

@mimds @msacid emekleri açısından üzücü bir durum oldu açıkçası. Forumda böyle durumlarda daha hassas olunmalı kanaatindeyim. (Bizde sorun yok tabi örnek bir olay oldu bu) Özellikle bu tip firmalar bizden uzaklaştıkça çeşidimiz azalıyor ve deneme şansımızda aynı oranda azalıyor. Dürüstçe söyleyeyim bir çok firmadan forumdan ve kullanıcılardan çekindiğini ve ankette seçilmek istemediğini söyleyeler oldu.Linçe sebebiyet verecek durumlardan uzak duralım.İvica o şekilde uzatması tabi üzücü ancak işte insanların yaptığı işle dalga geçilince kırıcı olabiliyor. Bu da güzel bir örnek oldu. Lütfen yazarken yazılarımızda eleştirimizde karşıyı kırmayacak şekilde belirtelim.
Adam çıkıp forumdakilere sahtekar demiş, chicken translate ile çevirip vermiş veriştirmiş, (üyeler ise aralarında sucuk muhabbeti çeviriyordu takip de ettim hani) "bizim forumda sorun yok, örnek olay oldu bu" diyorsunuz. Tebrikler 👏

Taraf seçmek zorunda değiliz.olay uzun iki tarafda bence hatalı. Fikrim bu. Evet linçden zevk alanlar var her forumda ve bu forumlara zarar veriyor, değindiğim örnek bu. Diğer forumda yönetici değilim beni bağlayan ve forumumuzu bağlayan bir tarafta yok. Ama beni üzen uzun süredir yazan arkadaşlarımızı olayın üzmesi ve ayrılması. Bu da olayların nasıl kırıcı olabileceğine örnek. Birisini eleştirirken arada yer alanları ezmek oluyor bu da ne yazık ki ders olan bu. Düşünerek konuşmak veya yazmak lazım diyelim özet olarak.
Adam çıkıp forumdakilere sahtekar demiş, chicken translate ile çevirip vermiş veriştirmiş, (üyeler ise aralarında sucuk muhabbeti çeviriyordu takip de ettim hani) "bizim forumda sorun yok, örnek olay oldu bu" diyorsunuz. Tebrikler 👏

Bu da güzel bir örnek oldu. Lütfen yazarken yazılarımızda eleştirimizde karşıyı kırmayacak şekilde belirtelim.
İzninle bu konuda kilitlenmeden bir iki soru sorayım.
* Coffea Circulor’a kırıcı bir eleştiri mi yapıldı?
* Daha önce forumdan ayrılan çoğu firma forum üyelerinin eleştiri dozundan dolayı mı gitti?
* Sana sahtekar/dolandırıcı diyen bir kişiye dozun ne olur? Sessiz mi kalırsın?
* Alım ekibi ve ivicanın yazdıklarında şöyle ortak bir payda vardı. “Daha önce circulor kahvesi içmemiş birisi nasıl kampanya yapabilir?” Size soruyorum o zaman. Misal Lelit Bianca kullanıyorsunuz ve forumdan gaggia makine talebi geldi. Firma size “hiç gaggia kullanmamışsın, nasıl bize gelirsin” der mi?
Cevapların için teşekkür ederim.

Düzeltme; suçlama? ihtimali, anlaşılması sebebiyle

Son düzenleme:
Konu uzayıp gider. Ben hala fikrimin arkasındayım. İvica konusunda hatasız dediğim bir yer yok. Sucuk muhabbetini ve nedenini anlatmaya da gerek yok. Bizim konulara gelecek olursak benim ve diğer arkadaşların kavurucuyla bir kavgası olmadı. Örneklerle gidebiliriz. Null'da gerekli adımı attık. Arada kalan tokatı yiyende biz olduk zaten. Başkada bu sene sorun hatırlamıyorum. Bizim forum açısından bir sorunumuz yok kahveler.net bizden bağımsız bir forum. Banlanacak kapatılacak bir durumda yok ben hayatımda kimseyi banlamadım ama Ban yemişimdir. herkes birbirini tanıyor bu mecrada. 3 senedir forumda katkısı olan birinin ayrılması beni üzdü olan bu. Olay diğer forumda bende fikrimi söyledim.

Son düzenleme:
SS aldıklarına baktım, tek yapılan eleştiri indirim oranının %30 olarak gerçeği yansıtmadığı yönündeydi, argümanlar da sağlamdı. Başka bir eleştiri ya da Circulor bahsi yokken adam hepimizi dolandırıcı vs. diye sıradan geçirdi. Gel-al filan seçeneği koymuş bir de. Hey Allahım ya. Çocukça bir hareket, kızamadım bile... Forum üyelerinin bu saldırıyı hakedecek en ufak bir hatası olmamıştır. Yanlış çevirinin de etkisiyle, kendince bi' triplendi adam. Kriz ortamında ortaya koyduğu karakterini beğenmediğim birisi artık. Forumu terketme sebebini tam olarak anlayamadığım bir büyüğümüzün de dediği gibi: kahvesini de içmeyiz olur biter.
Alıma gelecek olursak blend sucuk tercihimden dolayı bana dolandırıcı dememiş olsaydı Adana'dan kendime bir ortak ayarlayabilir idim. 🙂

440 tl gümrük bedeli çıktı

Ivaca 70 € beyan etmiş, halbuki çok makul bi rakam ancak paketleri görünce şüphelendiler sanırım, onay mailini istediler. 125 üzerinden %18 vergi kesildi. 441tl. :)

devlet yine bir 250 gr'da bana moduna girmiş resmen :S

1670582264397.png
Vergiler 2023 yılında yine artabilir. 🙄

Son Coffee Collective abonelik kahvelerimde de olması gerekenden daha fazla gümrük vergisi ödüyorum son 3 aydır. Paket üzerinde 30 Euro yazıyor olmasına rağmen gümrük memurları sürekli el yazısıyla 40 Dolar diye düzeltip bu meblağ üzerinden üzüyorlar..
Eğer ki gerçekten 30 Euro ise cimer üzerinden fazla vergi alındığ başvurusunu gerçekleştirilebilir ve fazla ödenen tutarlar geri alınabilir.

Eğer ki gerçekten 30 Euro ise cimer üzerinden fazla vergi alındığ başvurusunu gerçekleştirilebilir ve fazla ödenen tutarlar geri alınabilir.
Gerçekten 30 Euro, 248 DKK karşılığı. Coffee Collective tipik Dan sistematiğine ve otomasyonuna sahip. Asla bu konularla ilgili indirim taleplerine yanıt dahi vermiyorlar. Dua ediyorum 248 Kronu dolar diye görüp hesaplama yapmıyor bizim sistemsizler :)

Gerçekten 30 Euro, 248 DKK karşılığı. Coffee Collective tipik Dan sistematiğine ve otomasyonuna sahip. Asla bu konularla ilgili indirim taleplerine yanıt dahi vermiyorlar. Dua ediyorum 248 Kronu dolar diye görüp hesaplama yapmıyor bizim sistemsizler :)
Hocam yanlış anlaşılmasın.

DOSTLAR DOSTLAR GÜZEL BİR HABERİM VAR

BAŞVURU CİMER:

Merhaba,
..... takip nolu yurtdışı gönderime 203.5 TL vergi çıktığını öğrenmiş bulunmaktayım. Ben bu ürünü 488.8 TL satın almıştım.

4458 sayılı kanunun 24. Maddesinde yer alan “1- İthal eşyasının gümrük kıymeti, eşyanın satış bedelidir.” hükmüne ve ekte sunduğum ödeme belgelerine istinaden gümrük vergisinin tekrar hesaplanmasını ve geri kalanın iade edilmesini arz ederim.

EKLER:
70 Dolar kesildiğini gösteren poşet üstü yazı
Aliexpress üzerinden aldığım fiyatın tutarını gösteren ss
bankamdan çekilen tutarın ss'i

CEVAP:
Başvurunuz konusu gönderinin tarafınıza teslim edilmiş olması nedeniyle eşyanın fiziki incelemesi yapılamamıştır. Başvuru ekinde gönderi ile alakalı olarak ibraz etmiş olduğunuz belgelerde yapılan inceleme sonucunda gönderi muhteviyatının mutfak terazisi olduğu tespit edilmiştir. İbraz edilen belgelerde eşya kıymetinin 488.80 TL olduğu ve bu kıymet üzerinden tahakkuk edilmesi gereken maktu vergi tutarının 97.76 TL olması gerektiği tespit edildiğinden şahsınızdan fazla tahsil edilen 94.74 TL maktu verginin Gümrük Kanunun 211. maddesi gereğince geri verilmesi gerektiği tespit edilmiştir.

31 Ocak 2022 Düzenlemesi:

Arkadaşlar merhabalar,

Güncelleme geçmek istedim.

21.01.2022 tarihinde Geri Verme ve Kaldırma Talep Yönetim sisteminden başvurumu tamamladım. Başvurumu tamamladıktan sonra KEP adresinden başvuru numaram ile onlara bir dilekçe yazmamı söylüyorlardı. Bildiğiniz üzere şahıslara kep veyahut e tabligart adresi zorunlu değildir. Ben de bu durumu bildirir bir dilekçe gerçekleştirdim.

Daha sonrasında bugün İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'ne telefondan ulaştım şahıslar için o bildiririnin bir anlamının olmadığını söylediler ve işleme alındığını bildirdiler. Sistemde baktığımda da işleme alındığını görmüş bulundum. Tavsiyemdir olası bir başvurunuzdan sonra İstanbul Posta Müdürlüğünün telefonuna ulaşıp başvuru yaptığınızı belirtmenizdir.

Kolaylıklar dilerim.

12 Mart 2022 Düzenlemesi:

Arkadaşlar tekrardan merhabalar,

Yeni güncellemeyi geçmek istedim.

11.03.2022 tarihinde fazla alınmış olan ücret hesabıma yatmış bulunuyor.

Hocam yanlış anlaşılmasın.
Valla harikasınız, hakkınızı aramışsınız, haklılığınız da hepimize emsal değer taşımış. Ben artık, özellikle 2022 özelinde konudan bağımsız olarak hakkımı ararken yorulmaktan ve kaygı, endişe eşiğimi çok fazla zorlayıp sağlığımı bozmaktan yoruldum ve bıraktım bu işleri. Kuzu kuzu bir vatandaş olmaya karar verdim. Bakınız çok enteresan, sessiz kalmayı öğrenince harika bir ülkede yaşadığımın farkına vardım :)

Son Coffee Collective abonelik kahvelerimde de olması gerekenden daha fazla gümrük vergisi ödüyorum son 3 aydır. Paket üzerinde 30 Euro yazıyor olmasına rağmen gümrük memurları sürekli el yazısıyla 40 Dolar diye düzeltip bu meblağ üzerinden üzüyorlar..
Merhaba. Memnun musunuz CC abonelik sisteminden?

Geri