Göktürk için beraber alabiliriz hala birilerini arıyorsanız.İstanbul beşiktaş göktürk ortaklaşa alabiliriz isteyen olursa nasıl alıyoruz aydınlatırsanız
Göktürk için beraber alabiliriz hala birilerini arıyorsanız.İstanbul beşiktaş göktürk ortaklaşa alabiliriz isteyen olursa nasıl alıyoruz aydınlatırsanız
zamanında buzluk/kahve dondurma işine epey eğildim, hatta bir ara buzluk yığınla kahve doluydu
bu alışkanlığımı şimdilerde terk ettim, daha çok aylık/1,5 aylık tüketimime göre kahve alıyorum
Son zamanlarda farkettim ki, kahvelerin bayatlama veya aroma kaybetme süreleri tahminimizden daha uzun. Hele paket hiç açılmamışsa bence iki aya kadar dayanabilir, belki de daha fazla.
Paket açıldıktan sonra ise 1,5 ay bir problem yaşamıyorum, daha ötesini denemediğim için bir şey diyemiyorum tabi. O yüzden eğer 1,5 - 2 aylık bir zaman diliminde tüketirim derseniz, bence dondurmak ile boşuna uğraşmayın.
Bu dediklerim Circulor kahveleri özelinde ve pek tabii olarak tecrübeye dayalıdır. Yoksa bilimsel bir çalışma yapmadım.
öncelikle böyle güzel bir olayı düşünen ve emek veren arkadaşlara çok teşekkürler
biraz konu dışına kayacak ama; önceki alımda vakumlayıp donduranlar vardı hatırladığım kadarıyla, verim alabildiniz mi, çözdürdükten sonrası ve öncesi arasında fark hissettiniz mi? bir de, derin dondurucu gerekli mı, standart buzluk iş görür mü?
40-50 gramlık paketlere bölmeyi düşünüyorum ama iyi sonuç verir mi, o uğraşa değer mi emin olamadım.
Merhabalar kahveyi vakumlayıp dondurucuya atmadan oda sıcaklığında saklamak ne kadar süreli bir tazelik sağlar? Yoksa dondurucuya atmadan sadece vakumlama anlamlı bir fayda sağlamaz mı?Bayatlama kavrum ve çekirdekle de ilgili olduğu için, bazı örneklerde 5-6'inci haftadan sonra bile tat değişiklikleri başlayabiliyor. Ancak orijinal mesajda, bu kadar uğraşa değer mi diye sorulan soru bence vakumlama konusunu biraz gözde fazla büyütmek gibi olmuş : )
Şu anki fiyatlarını bilmiyorum ancak (muhtemelen 300-400 liraya alınabilir, bazı kahvelerin fiyatlarıyla aynı) vakumlama makinelerinin en giriş seviyesi bile kahve vakumlama işinde yeterli oluyor. Vakumlama işi de yaklaşık 5-6 saniye sürüyor.
Dolayısıyla ben elimde aynı anda birden fazla paket varsa, gaz çıkışı bittikten sonra içebileceğim kadarını (1-2 haftalık) ayırıp gerisini vakumluyorum.
İyi sonuç verir mi diye sormuşsunuz, kesinlikle çok iyi sonuç alırsınız. Özellikle @msacid 'in dediği 6-8 haftadan sonra kahvenin aroma ve lezzet kaybı kaçınılmaz oluyor. Vakumlama bunu yavaşlatmak için çok başarılı bir önlem.
Standart buzluğa da atabilirsiniz. Vakum makinesi ve paket hariç ekstra bir harcamaya gerek yok. Maddi olarak makineyi almak sizi üzmeyecekse başka uğraştıran bir şey de yok emin olun. : )
Aynı kanaatteyim.Son edit : Son konuları görünce alımdan vazgeçtim. Bu arkadaşlar dünyanın en iyi kahvesini bedava dahi verse benim için bitmiştir.
vay beGeçen ay siparişini verdiğim kahvelerin sonuna geldim sayılır. Konuda da birkaç şey paylaşmıştım. Kahveler hala güzel fikrimce ama puanlar bana kalırsa biraz yalan dolan. Caturra (89.75) ve Yuyi Typica (89.50) misal. Türkiye'de 86-87 bantlarında sıkça alışveriş yaptığım Kafein Kültür, Cleancup, Coffeenutz, Gordion gibi kavuruculardan bu ikisinden çok daha iyi kahveler içtim. Özel serilerini bir kenara bırakırsak Circulor'un çok inanılmaz bir yanı var mı emin değilim açıkçası. Bu yorumumun son gelişmelerle de alakası yok yanlış anlaşılmasın, özellikle bu puanlar sipariş verdiğimden beri aklımda olan bir konuydu. Öte yandan bu durum bana ülkemizdeki kavurucuların da gerçekten iyi işler yaptığını gösterdi. Sipariş veren arkadaşlara da kahveleri puandan bağımsız değerlendirmelerini öneririm, yoksa biraz hayal kırıklığı olabilir.
dhl olduğu için daha az riskli ama hala risk var tabiŞu an hala alım yapılabiliyor ve international posta seçeneği ile sıfır kargo ücreti 2-14+ gün teslim denmiş, 14+ gün ne olur paketler maket bıçaklanır mı acaba![]()
bizim forumda sorun yok kampanya hala devam ediyor. diğer forumu bilmiyorum baya ortalık karışmış forumda yazanlardan sanırım orada dalganın dozu baya kaçmış gibi duruyor..