• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Bu ay her ne kadar anaerobiklerden kaçmaya çalışsamda, her sepette illa ki bir iki paket anaerobik girdi.Tadım seti güzel göründü gözüme yanına bir de Kenya Mukurweini ilave ettim. Güzel bir seçki oldu. İndirim için ayrıca teşekürler.

Teşekkürler Okan bey. Anaerobik kahveler hariç, fiyat bağımsız hangi kahvelerinizi önerirsiniz.
E) hepsi seceneği yoksa şıklarda, mukurweini ve alex herrera önereyim :)
Bu ay her ne kadar anaerobiklerden kaçmaya çalışsamda, her sepette illa ki bir iki paket anaerobik girdi.Tadım seti güzel göründü gözüme yanına bir de Kenya Mukurweini ilave ettim. Güzel bir seçki oldu. İndirim için ayrıca teşekürler.
Teşekkürler, yorumlarınızı paylaşın lütfen.

Selamlar;

#1040 sipariş numarası ile ben de kahvelerinizi deneme fırsatı bulacağım. İndirim için teşekkürler.

Herkese merhabalar dünya yarışmasından sonra kendimi daha fazla geliştirmek ve daha profesyonelce iş yapmak için ve yıllarca emek verdiğim ve değer gördüğüm yuvama geri döndüm artık Okan bey ile tekrardan beraberiz bu süreçte yeşil kahve tedariği kavurma sürecinde beraber ilerleyeceğiz çok çalışıp birdahaki dünya yarışmasında o birinciliği alıp geleceğiz :)

Şimdi daha net anladım ne sormak istediğinizi.
Bu tarif ettiğiniz durum daha az takip edilebilirliği olan çekirdeklerde, örn. Sadece yıkama istasyonu belli olan çekirdekler vb. gibi mümkün olabilir. Fakat bu çekirdek özelinde çiftlik belli, üretici belli, tek cins varyete belli.
keza yine biz secim yaparken kesinlikle listeden degil, öncelikle numunelerden tadımını yapıp karar veriyoruz, ulaştıktan sonrada muhakkak soz verilen, sozlesme yapilan çekirdek ile gelenin aynı oldugundan, gecen sure zarfinda uygun kosullarda muhafaza edildiğinden ve olması gerektigi gibi ulaştıgından emin oluyoruz.
Bu çekirdek ile ilgili olarak, iki kahvenin aynı lot oldugunu, yüksek güvenilirlik oranıyla söyleyebilirim.
sanıyorum bu cevap sizin sorunuza daha net cevap olmuştur.
Merhaba Okan Hocam, umarım iyisinizdir. Sizde satışta olan çekirdekle aynı varyete ve birebir aynı çekirdek olduğunu söylediğiniz Gardelli'den Agua Sarca siparişi verdim, gelecek hafta elimde olur. Sizden de aynı çekirdeği almayı planlıyorum, elimden geldiğince de görsellerle destekleyerek karşılaştırmaya çalışacağım.

Sizden farklı bir kahve daha almak istiyorum. Güvendiğiniz ve bana önerebileceğiniz farklı bir çekirdek olur mu?

Image.jpeg

Merhaba Okan Hocam, umarım iyisinizdir. Sizde satışta olan çekirdekle aynı varyete ve birebir aynı çekirdek olduğunu söylediğiniz Gardelli'den Agua Sarca siparişi verdim, gelecek hafta elimde olur. Sizden de aynı çekirdeği almayı planlıyorum, elimden geldiğince de görsellerle destekleyerek karşılaştırmaya çalışacağım.

Sizden farklı bir kahve daha almak istiyorum. Güvendiğiniz ve bana önerebileceğiniz farklı bir çekirdek olur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 30158
Merhaba,

Super olur bende cok merak ediyorum karşılaştırmanızın sonucunu.

Finca San Francisco
alternatif olarak bu kahveyide denemenizi öneririm.

bir haftadır kahveden uzak kalma durumum olmuştu bugün zar zor ayaklanıp kenya mukurweini demledim :D evet evet baristatus videosunda demlenince dayanamadım :D

öncelikle değerli notunuz ve kenya için teşekkür ederim Okan bey :)

kahvenin ağızda patlaması, yayılması gerçekten muazzam. içerken elmayı ısırmak gibi hissettirmişti. elimde paketi olmadığı için tadım notları tarafında plasebo yaşamamak güzel oldu. hafif kuşburnunu andıran tatlar da aldım, soğudukça bergamot öne çıkmaya başlamıştı ki fincan bitti... :D diğer çekirdeklerde de yaşadığım gibi aftertaste biraz uzun, hoş.

cmd 21 klik 93 derece nestle
cafec deep27 dripper
20:340
45 gr blooming 35 sn, sonrasında 2:05'e kadar tek, döküş bitiş 2:30

maracaturra, alex herrera ve agua sarca anaerobic natural bunlar da denediğim diğer kahvelerdi. bir kaç gün içerisinde onlarla ilgili de bir kaç cümle de olsa yorum yapabilmeyi umuyorum.
en azından ilk demleme notlarımı iletmiş olayım fikir verir belki.

nikaragua agua sarca maracaturra anaerobic natural
ilk demlemede fermente tatlar baskın değildi, dengeli bir fincan çıktı. lezzetli, biraz ''gevrek''
üzüm öndeydi, bektaşi üzümü gibi gibi. yarın deep27 ile biraz daha asiditeyi parlatmaya çalışacağım. vereceği tepkiyi merak ediyorum.( henüz mümkün olmadı, hayat işte :D )
aftertaste oldukça uzun ve hoştu.

guatemala alex herrera
başlarda komplex-karmaşık kırmızı meyveler, ılıdıkça net ahududu, soğudukça nar. keyifliydi.

Merhaba,

Super olur bende cok merak ediyorum karşılaştırmanızın sonucunu.

Finca San Francisco
alternatif olarak bu kahveyide denemenizi öneririm.

Okan Bey selamlar, bu kahveniz Kawadaki şu çekirdek ile aynı mıdır?

bir haftadır kahveden uzak kalma durumum olmuştu bugün zar zor ayaklanıp kenya mukurweini demledim :D evet evet baristatus videosunda demlenince dayanamadım :D

öncelikle değerli notunuz ve kenya için teşekkür ederim Okan bey :)

kahvenin ağızda patlaması, yayılması gerçekten muazzam. içerken elmayı ısırmak gibi hissettirmişti. elimde paketi olmadığı için tadım notları tarafında plasebo yaşamamak güzel oldu. hafif kuşburnunu andıran tatlar da aldım, soğudukça bergamot öne çıkmaya başlamıştı ki fincan bitti... :D diğer çekirdeklerde de yaşadığım gibi aftertaste biraz uzun, hoş.

cmd 21 klik 93 derece nestle
cafec deep27 dripper
20:340
45 gr blooming 35 sn, sonrasında 2:05'e kadar tek, döküş bitiş 2:30

maracaturra, alex herrera ve agua sarca anaerobic natural bunlar da denediğim diğer kahvelerdi. bir kaç gün içerisinde onlarla ilgili de bir kaç cümle de olsa yorum yapabilmeyi umuyorum.
en azından ilk demleme notlarımı iletmiş olayım fikir verir belki.

nikaragua agua sarca maracaturra anaerobic natural
ilk demlemede fermente tatlar baskın değildi, dengeli bir fincan çıktı. lezzetli, biraz ''gevrek''
üzüm öndeydi, bektaşi üzümü gibi gibi. yarın deep27 ile biraz daha asiditeyi parlatmaya çalışacağım. vereceği tepkiyi merak ediyorum.( henüz mümkün olmadı, hayat işte :D )
aftertaste oldukça uzun ve hoştu.

guatemala alex herrera
başlarda komplex-karmaşık kırmızı meyveler, ılıdıkça net ahududu, soğudukça nar. keyifliydi.
Memnun kalmanıza sevindim, geri bildiriminiz içinde teşekkür ederim. Diğer kahveler ilede ilgili yorumlarınızı öerak ediyorum.
Okan Bey selamlar, bu kahveniz Kawadaki şu çekirdek ile aynı mıdır?

Merhaba,
Sizin uyarınızla bende farkettim, evet buda aynı çekirdek gibi gözüküyor. Tavsiye ederim denemenizi orjinal bir kahve.
Gözler naturel veya yıkanmış bir etiyopya aradı. :rolleyes:
Yeni hasat ethiopialar sınıra yakın bir yerdeler :)

Etiyopyaları bekleyemedim. Bugün bir Mukurweini bir anaerobic Agua sipariş verdim. Henüz satışa çıkmayan çekirdekleri ayrıca merak ediyorum.

Calibre sıkı takip edeceğim firmalardan biri olacak. Şampiyon kahveleri ne zaman kavurmaya başlıyor ? 😅 Agua Sarca Anaerobik son zamanlarda denediğim en temiz anaerobik kahve olabilir, damakta ve burunda hiç fermente kokular yok. Acaba yanlışlıkla naturel olanı mı yolladılar dedim hatta ama sanmıyorum.

Ben orea ile demledim ve fiyat performans olarak çok başarılı buldum. Origami ile de deneyeceğim.
Orea için
13/200
20 klik
93 derece
2.10 gibi bir sürede bitti. Aynı kahve için gardelli 30 klik demiş. 😂 Aynı kahve olduğundan emin miyiz şaşırtıcı doğrusu. Suyu tutmayan bir kahve bence.
Bir dahaki denememde 16-18 klikleri deneyeceğim. Paketlerin ambalaj hissi çok hoşuma gitti, çevreci paketler olduğunu düşünüyorum. Umarım öyledir, 200 gram paketler hoşuma gitmiyor hatta çoğu zaman tercih etmiyorum. Bitiremediğim kahveyi zaten vakumluyorum. Kavurucuların tarif vermeme olayını sevmiyorum bunu sadece calibre özelinde söylemiyorum. Gardelli sayfasına tek tek tarif koyabiliyor, Almanya ve İngiltere'deki kavuruculara tarif sorduğumda ayrıntılı reçeteler alabiliyorum. Tr'de de çoğu kavurucu sağolsun üzmüyor. Ben bu kadar su ve emek harcanan bir ürünün heba olmasına karşıyım. Su tutan bir kahveyi 23 klik ile denediğimde kahve içilmeyecek kadar kötü olabiliyor en azından bu tarz durumları engellemek için kabaca tarifler verilebilir diye düşünüyorum. Hobiciler zaten rahat durmayacak kendi tariflerine yöneleceklerdir. Nacizane yorumlarım bu şekilde. Ayrıca hediyeniz için teşekkür ederim. Paketini açmadığım diğer kahveyi ayrıca yorumlarım.

Son düzenleme:
Calibre sıkı takip edeceğim firmalardan biri olacak. Şampiyon kahveleri ne zaman kavurmaya başlıyor ? 😅 Agua Sarca Anaerobik son zamanlarda denediğim en temiz anaerobik kahve olabilir, damakta ve burunda hiç fermente kokular yok. Acaba yanlışlıkla naturel olanı mı yolladılar dedim hatta ama sanmıyorum.

Ben orea ile demledim ve fiyat performans olarak çok başarılı buldum. Origami ile de deneyeceğim.
Orea için
13/200
20 klik
93 derece
2.10 gibi bir sürede bitti. Aynı kahve için gardelli 30 klik demiş. 😂 Aynı kahve olduğundan emin miyiz şaşırtıcı doğrusu. Suyu tutmayan bir kahve bence.
Bir dahaki denememde 16-18 klikleri deneyeceğim. Paketlerin ambalaj hissi çok hoşuma gitti, çevreci paketler olduğunu düşünüyorum. Umarım öyledir, 200 gram paketler hoşuma gitmiyor hatta çoğu zaman tercih etmiyorum. Bitiremediğim kahveyi zaten vakumluyorum. Kavurucuların tarif vermeme olayını sevmiyorum bunu sadece calibre özelinde söylemiyorum. Gardelli sayfasına tek tek tarif koyabiliyor, Almanya ve İngiltere'deki kavuruculara tarif sorduğumda ayrıntılı reçeteler alabiliyorum. Tr'de de çoğu kavurucu sağolsun üzmüyor. Ben bu kadar su ve emek harcanan bir ürünün heba olmasına karşıyım. Su tutan bir kahveyi 23 klik ile denediğimde kahve içilmeyecek kadar kötü olabiliyor en azından bu tarz durumları engellemek için kabaca tarifler verilebilir diye düşünüyorum. Hobiciler zaten rahat durmayacak kendi tariflerine yöneleceklerdir. Nacizane yorumlarım bu şekilde. Ayrıca hediyeniz için teşekkür ederim. Paketini açmadığım diğer kahveyi ayrıca yorumlarım.
Merhabalar,

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kimin kahveleri kavurucağı konusu sıkıntılı, şu an herkes bölgesini belirleme savaşı içerisinde :) Ben sevidiğim için bu işi devretmeye niyetim yok, şampiyon zaten ben şampiyonum ben kavururum diyor, bir arkadaşımız daha var gelecek vaad eden hızlı bir şekilde öğreniyor, onunda gözü kavurma makinasında bakalım bu şavaştan kim galip çıkacak :)
Ben tamamen kişisel tercihim olarak fazla fermente kahvelerden pek haz etmiyorum, daha doğrusu birçoğu artık çok jenerik geliyor, ya çok farkli bir kahve yada dediğiniz gibi daha temiz bir kahve şeçip kavururkende öyle tutmaya çalışıyoruz.
Bir yönlendirme olmadan böyle yorumlar gelmesi dahada mutlu ediyor. Yanlış gönderdiğimizi sanmıyorum :)
Paketleri begenmenize sevindim, dogru bir tespit yapmışşınız, dediğiniz gibi paketler biodegradable.
200gr konusunda hak veriyorum, daha önce bununla ilgili bir açıklama yapmıştım.
Reçete konusunda fırsatınız olursa yerimizde ağırlamak, bu konuyu uzun uzadıya tartışmak isterim :)

Geri