• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Yeni kahveler ile ilgili yarın satısa acılmadan kısa bilgiler vermek isterim, yine aynı zamanda sorular olursa memnuniyetle cevaplarım.
Oncelikle etiketleri basiliyor, yarın ulasacak, yine yarın oncelikle bizim sitemizden satisa acacagiz, persembe gunu kargoya verilebilir gibi planımızı yapıyoruz. Yine iki kahvede ayrı bir tadim seti olarak satiliyor olacak 2x250gr olarak, aynı cins, aynı bolge, aynı işlem olmasına ragmen aradaki farkı mukayese edebilmek icin.
2 farklı, Antioquia bolgesinden yıkanmıs kolombiya kahvemiz var, 2021 hasat. Direct trade olarak gerceklestirdik diyebilirim, surec online yurutulmek durumunda kaldıysada sanırım boyle adlandırılabilir. 2 ciftcininde bu yılkı tum hasatını aldık, yani bu kahveler global olarak bu sene sadece Calibre Coffee de olacak. Profil olarak eskiden alisilmis olan klasil kolombiya profiline gore daha meyvemsi olduklarını soyleyebilirim. Tadınca bu kesin kolombiya dır demek zor.
kahvelerin isimlerini ciftcilerin isimlerini koymayı uygun gorduk,
Omar de Jesus Echavarria Ospina ve Juan Pablo Palacio Montoya olacak.
her ikiside yıkanmış, ve castillo cesidi. Ciftcilere sadece kahveler icin (cuval maliyeti bile dahil olmadan) kg basina 5.75usd odedik Bizim 250gr satis fiyatımız 77-84 lira bandında olacak.

Yeni kahveler ile ilgili yarın satısa acılmadan kısa bilgiler vermek isterim, yine aynı zamanda sorular olursa memnuniyetle cevaplarım.
Oncelikle etiketleri basiliyor, yarın ulasacak, yine yarın oncelikle bizim sitemizden satisa acacagiz, persembe gunu kargoya verilebilir gibi planımızı yapıyoruz. Yine iki kahvede ayrı bir tadim seti olarak satiliyor olacak 2x250gr olarak, aynı cins, aynı bolge, aynı işlem olmasına ragmen aradaki farkı mukayese edebilmek icin.
2 farklı, Antioquia bolgesinden yıkanmıs kolombiya kahvemiz var, 2021 hasat. Direct trade olarak gerceklestirdik diyebilirim, surec online yurutulmek durumunda kaldıysada sanırım boyle adlandırılabilir. 2 ciftcininde bu yılkı tum hasatını aldık, yani bu kahveler global olarak bu sene sadece Calibre Coffee de olacak. Profil olarak eskiden alisilmis olan klasil kolombiya profiline gore daha meyvemsi olduklarını soyleyebilirim. Tadınca bu kesin kolombiya dır demek zor.
kahvelerin isimlerini ciftcilerin isimlerini koymayı uygun gorduk,
Süper haber 😊 Peki bu iki yeni çekirdek bize neler vaadediyor? Biraz ipucu var mı? 😂

Ekli dosyalar

• 57A8ECA1-16CC-4B40-BDA9-19B8C1210599.jpeg
    57A8ECA1-16CC-4B40-BDA9-19B8C1210599.jpeg
    89.1 KB · Görüntüleme: 129
  • 4B64DA1E-D875-44FE-AA4B-434ABFF06D03.jpeg
    4B64DA1E-D875-44FE-AA4B-434ABFF06D03.jpeg
    79.8 KB · Görüntüleme: 129
Sanırım benim gibi birçok arkadaş "müsilajla fermente edilmiş" ifadesine takılacaktır. Son günlerde malum, müsilaj olayına çok aşinayız. Tam olarak nasıl bir işlem acaba bu?

Sanırım benim gibi birçok arkadaş "müsilajla fermente edilmiş" ifadesine takılacaktır. Son günlerde malum, müsilaj olayına çok aşinayız. Tam olarak nasıl bir işlem acaba bu?
😂 hiç oyle düşünmedim, yeni bir yontem değil aslında oldukça olağan, tum cekirdeklerde ana kabugun içinde jelimsi bir müsilaj tabakasi oluyor, kabuklar cıktıktan sonra bu müsilaj ile fermente ediliyor, sonra yıkanıp, kurutuluyor. Deneysel bir durum yok fakat belki bu bahane ile gundemde olmasında dolayı google dan cok tıklama alırız 😃

Bu iki kahveyi espresso için de önerir misiniz yoksa filtreye daha mı uygun? @OkanT
Kavurmaya cuma gunu basladık, oldukca yeni, henuz sadece ospina yı 2 gundur deneme sansım oldu espressoda oldukca keyifli. Montoya henuz deneyemedim espresso olarak, yarın yazayım onunla ilgili dusuncelerimi.

@OkanT Merhaba. Yeni gelecek kahvelerinizin puanlarının yüksek olduğunu söylemiştiniz. Puanları da paylaşacak mısınız?
Merhaba, puan konusuyla ilgili daha once acıklamıştım pek girmek istemediğimi fakat muhakkak soruluyor, yuvarlak olarak ikisi icinde 87.5-88.5 bandında diyebilirim, tamamen benim onyargılı puanlamam 😁, herhangi bir tedarikci veya baskasina ait degil. Ozelikle, yıkanmış bir kahveden beklediğimiz, cok temiz olmaları bence on planda. Ustun koru, fazla konsantre olmadan içildiğinde birbirlerini andırıyorlar fakat daha konsantre olup tadildiğindada baya fark oldugunu hissedeceksiniz arada.

Merhaba, puan konusuyla ilgili daha once acıklamıştım pek girmek istemediğimi fakat muhakkak soruluyor, yuvarlak olarak ikisi icinde 87.5-88.5 bandında diyebilirim, tamamen benim onyargılı puanlamam 😁, herhangi bir tedarikci veya baskasina ait degil. Ozelikle, yıkanmış bir kahveden beklediğimiz, cok temiz olmaları bence on planda. Ustun koru, fazla konsantre olmadan içildiğinde birbirlerini andırıyorlar fakat daha konsantre olup tadildiğindada baya fark oldugunu hissedeceksiniz arada.
Ha ben başkasının tadım yapıp verdiği bir puan var zannetmiştim yoksa sormazdım zaten :D Bu aralar yüksek puanlı meyvemsi kolombiyalar deniyorum ancak hiçbiri çok memnun etmiyor. Sizin yeni kahvelerinizle bu durum değişir umarım.

her ikiside yıkanmış, ve castillo cesidi. Ciftcilere sadece kahveler icin (cuval maliyeti bile dahil olmadan) kg basina 5.75usd odedik Bizim 250gr satis fiyatımız 77-84 lira bandında olacak.
Okan Bey merhaba. Sitedeki şimdiki fiyatlar 125 bandında. Yanlışlık mı var acaba? Sipariş vereceğiz, bekliyoruz sabırsızlıkla:)

Okan Bey merhaba. Sitedeki şimdiki fiyatlar 125 bandında. Yanlışlık mı var acaba? Sipariş vereceğiz, bekliyoruz sabırsızlıkla:)

%40 indirim ile hesaplarsanız Okan Bey'in söylediği fiyata geliyor.
Merhaba,

teşekkürler oncelikle, “KKCC40” kodunu kullanırsanız, 77tl civarına gelecek.
Kargo ile ilgili olarak, cuma, cumartesi ve pazartesi yarım gun calişiyorlar, cuma öğlene kadar verilen siparişler, ertesi gün yada pazartesi günü teslim edilir diye düşünüyorum. Biz en son cuma gunu kargoya verecegiz bayram oncesi.

Satış fiyatı 77,84 bandında olacak cümlesinden ben doğrudan satış fiyatı olarak anladım. Eski fiyatlara alıştık, yenisini 128 TL ler görünce acaba yanlışlık mı var diye düşündüm .
Malesef, bu kahveler icin mumkun degil, ben yinede baslangic icin soyledigim bandin en altinda tutmaya calistim.
Fiyat performans iddiamiz yine gecerli, kaliteyi goz ardı edersek bile diger kavurucularda benim bulabildigim yeni hasat kolombiya en dusuk 110-120tl civarinda oldu.

Okay bey şimdi alırsak ne zaman kavrulur ne zaman kargoya veriliyor acaba? Malum bayram geliyor kargo firmaları iki bayramı birleştirmişler

Merhaba,

teşekkürler oncelikle, “KKCC40” kodunu kullanırsanız, 77tl civarına gelecek.
Kargo ile ilgili olarak, cuma, cumartesi ve pazartesi yarım gun calişiyorlar, cuma öğlene kadar verilen siparişler, ertesi gün yada pazartesi günü teslim edilir diye düşünüyorum. Biz en son cuma gunu kargoya verecegiz bayram oncesi.
Hangi kargo ile çalışıyordunuz Okan Bey bu arada?

Okay bey şimdi alırsak ne zaman kavrulur ne zaman kargoya veriliyor acaba? Malum bayram geliyor kargo firmaları iki bayramı birleştirmişler

Hangi kargo ile çalışıyordunuz Okan Bey bu arada?
Merhaba,

10.07 kavrumda var, yarında buyuk ihtimal ile kavurmak gerekecek, her ikiside olabilir.
Aras kargo ile göndereceğiz, persembe calismiyorlar, cuma, cumartesi ve pazartesi yarım gun calisiyorlar. Biz cuma aksamustu kargoya verecegiz, ertesi gun yada pazartesi dagitilir diye dusunuyorum, merkezi yerlere.

Merhaba,

10.07 kavrumda var, yarında buyuk ihtimal ile kavurmak gerekecek, her ikiside olabilir.
Aras kargo ile göndereceğiz, persembe calismiyorlar, cuma, cumartesi ve pazartesi yarım gun calisiyorlar. Biz cuma aksamustu kargoya verecegiz, ertesi gun yada pazartesi dagitilir diye dusunuyorum, merkezi yerlere.
Ben ilçede oturduğum için bayram sonrasına bırakayım o zaman. Teşekkür ederim.

Geri