• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Peru Crush hiçbir şekilde üzmüyor.

Farklı farklı metodlar denedim. Hiçbirinde ya ben bunu niye içiyorum demedim. Çok güzel ürün çıkartmışsınız tebrik ederim.

1:1:1 Metod
93 Derece
TM 25 ( 24-23 denenebilir)
20g /300g
3.13 Bitiş

Keyifle içtim.

Peru Crush hiçbir şekilde üzmüyor.

Farklı farklı metodlar denedim. Hiçbirinde ya ben bunu niye içiyorum demedim. Çok güzel ürün çıkartmışsınız tebrik ederim.

1:1:1 Metod
93 Derece
TM 25 ( 24-23 denenebilir)
20g /300g
3.13 Bitiş

Keyifle içtim.
Timemore 25 😳
Hocam ben o clickte french press demlemiyorum. Ben Crush çok defa demledim ve severek demledim 18 clickte yukarı çıkmadım, ozmotikle bile 23te demledim. İlginç kısımda 1:1:1 yönteminde 3:13 sürmesi... Hario Hollanda falan mı kullanıyorsunuz? Acaba sizin değirmen farklı bir öğütüm mü sunuyor, fotoğraf atabilir misiniz?

Timemore 25 😳
Hocam ben o clickte french press demlemiyorum. Ben Crush çok defa demledim ve severek demledim 18 clickte yukarı çıkmadım, ozmotikle bile 23te demledim. İlginç kısımda 1:1:1 yönteminde 3:13 sürmesi... Hario Hollanda falan mı kullanıyorsunuz? Acaba sizin değirmen farklı bir öğütüm mü sunuyor, fotoğraf atabilir misiniz?
Bir sonraki demlememde tabii ki atayım unutmazsam. Aslında hayır iyi olan 40 fit paket hario 😁
V60/Crystal Eye

1. Favori Reçetem: by Ivica Cvetanovski (Coffea Circulor)

Son zamanlarda kahve tüketimimin en az %70'ini Coffea Circulor kahveleri oluşturduğundan Ivica Cvetanovski'nin reçetesi kendisine en çok müracaat ettiğim reçetedir.

Bu reçete sadece 20 gram olarak değil, 15, hatta 10 gram gibi küçük porsiyonlara da uyarlanabiliyor. Bu neden önemli? Eğer elinizde pahalı veya az miktarda çekirdek varsa, yine bu tarife müracaat edebilirsiz demektir.

Üstteki videoda Ivica'yla yapılmış güzel bir söyleşi var (tamamını izlemenizi tavsiye edebilirim). Üç eşit döküşün mantığını da anlattığı bu videoda 25:45'ten sonra hem reçeteye değiniyor hem de örnek bir demleme yapıyor.

Videoyu izlemek istemeyenleri şöyle alabiliriz :)

Not: Crystal Eye bu sıralar elimden düşmüyor. Hatta V60'la hiç demleme yapmıyorum. Üstatlar sağolsun (@mimds ve @kahuna)

Şu mesajdan gittim ve cmk 28 gördüm 3 çıkarttım ve 25 oldu. Aslında burada demlemelerinize göre şekillendirin diyor. Yani 100 ml 1 dakika içinde süzülmeli eğer erken bitiyorsa daha ufak öğütüm basit mantıkla. Benim ilk iki döküşüm erken bitti o yüzden 23-24 denenebilir olarak ekledim. 😊

Genel hatlarıyla
40 ml ön demleme 30 saniye
1.10" 240 tamamla
2.35 bitiş
TM 18 demliyorum
Hiç üzmedi, yormadı ne yaparsam yapayım kötü bir kahve çıkartamadım 😁

Benim tecrübem de üzmeyen fincanlar oldu. Özellikle v60 a yeni başlayan arkadaşlara öneriyorum. Trendyol indirimlerini yazmanız iyi olmuş, ben sitenizden de alırım ama v60 a yeni başlayan arkadaşları üyelik açtırmadan ilk siparişlerini kolayca trendyoldan versinler istiyorum, market kahvesinden iyi kahveye ayakları alışsın 😀

Yeni gelecek çekirdekler de sevindirdi, onları da merakla bekliyorum. Geçtiğimiz hafta ev kalabalıktı biraz, baya kahve tükettik. Hem aylık satın alımdan hemde calibre den biraz kahve alabilirim ☕☕☕

Dabelo (eski tartım 🫖)
BCACB4BA-4AA6-4E18-AA87-E2AA23FFCBDB.jpeg

1 kg honduras comsa sipariş ettim ama gerçekten dünyanın en kötü en özensiz paketlemesiyle gelmişti ki zaten patlak falan çıktı . bir daha alacağımı sanmıyorum

Burdan çok kahve aldım bireysel olarak, hepsi çok özenli ve sağlam paketlenmişti. Kargo da bir sorun olmuş olmasın?
yani sadece üstünde kargo şirketinin paketi vardı ki bu koşullar altında patlamaması imkansız. ya ben şey diye düşündüm görünce , kahve patlasın diye gönderilmiş o hissiyat vardı paketlemede.

Peru Crush oldukça sevildi ancak benim için 4'lü paket arasında en iyi ihtimalle 3. sırada yer aldı. 3 mü 4 mü olacağı Honduras'ı denedikten sonra belli olacak :) Çekirdeği beğenmemem kötü olduğu anlamına gelmez elbette ama benim ilgimi çekmedi.

Tanzanya favorim oldu. Özellikle aylık alımlarda seçtiğim çekirdeklerin sürekli ahududu, çilek, limon vb aromalara sahip olması sebebiyle böylesine yoğun gövdeli (en azından benim demlemelerimde böyleydi) bir kahveye hasret kalmıştım. Güçlü ama acı olmayan bir kahve son dönemdeki en büyük arayışlarımdan bir tanesiydi.

Bütün çekirdekleri denerken Honduras'ı sürekli unuttum. En sonunda da hiç açmamaya ve kalan çekirdekleri bitirmeye karar verdim. Bakalım o nasıl olacak :)

1 kg honduras comsa sipariş ettim ama gerçekten dünyanın en kötü en özensiz paketlemesiyle gelmişti ki zaten patlak falan çıktı . bir daha alacağımı sanmıyorum
Boyle bir sorun oldugu icin ve ozellikle ozensiz oldugunu dusundugunuz için cok uzgunum. Memnun kalmanız ve surekliliginiz bizim icin ilk onceliklerden, kargoların hic hassasiyet gostermediği hepimizin malumu o yuzden bizde en saglam sekilde ulasabilmesi icin caba sarfediyoruz. Size patlamış şekilde ulaşması ve o şekilde tüketmenizi beklemek tabiki söz konusu değil, kusura bakmayın. Lutfen isim adres bilgilerinizi tekrar iletebilirseniz, en kısa sürede tekrar size ulaşmasını saglayayım.
Peru Crush oldukça sevildi ancak benim için 4'lü paket arasında en iyi ihtimalle 3. sırada yer aldı. 3 mü 4 mü olacağı Honduras'ı denedikten sonra belli olacak :) Çekirdeği beğenmemem kötü olduğu anlamına gelmez elbette ama benim ilgimi çekmedi.

Tanzanya favorim oldu. Özellikle aylık alımlarda seçtiğim çekirdeklerin sürekli ahududu, çilek, limon vb aromalara sahip olması sebebiyle böylesine yoğun gövdeli (en azından benim demlemelerimde böyleydi) bir kahveye hasret kalmıştım. Güçlü ama acı olmayan bir kahve son dönemdeki en büyük arayışlarımdan bir tanesiydi.

Bütün çekirdekleri denerken Honduras'ı sürekli unuttum. En sonunda da hiç açmamaya ve kalan çekirdekleri bitirmeye karar verdim. Bakalım o nasıl olacak :)
Teşekkürler yorumunuz için, memnun kalmanıza ve sizin için bu boşluğu doldurmasına sevindim.

@OkanT bey merhaba, 1kg Tanzanya siparişi verdim. Rica etsem en yeni kavrumdan yollarmisiniz? Mesela Kavrum Tarihi ileride ise onu da bekleyebilirim acelem yok.
Merhaba,

çok teşekkürler, 13.06 tarihli olarak göndermiş olmamız lazim bugun, ben öğlen aşı için çıktım sonra kontrol edemedim son durumu fakat kargoda olması gerekiyor.
@OkanT Bey merhaba. Forum için kendi sitenizde geçerli olan indirim kodunu ilk sayfaya veya buraya sabitleme şansınız var mı?
Merhaba,

haklısınız, iyi olur, ben düşündüm fakat nasıl yapabilirim bir bilgim yok, bilen biri yol gösterebilirse öyle deneyebilirim yada ilk konuyu acan @miyankizu dan rica etmek en uygunu olabilir.

Boyle bir sorun oldugu icin ve ozellikle ozensiz oldugunu dusundugunuz için cok uzgunum. Memnun kalmanız ve surekliliginiz bizim icin ilk onceliklerden, kargoların hic hassasiyet gostermediği hepimizin malumu o yuzden bizde en saglam sekilde ulasabilmesi icin caba sarfediyoruz. Size patlamış şekilde ulaşması ve o şekilde tüketmenizi beklemek tabiki söz konusu değil, kusura bakmayın. Lutfen isim adres bilgilerinizi tekrar iletebilirseniz, en kısa sürede tekrar size ulaşmasını saglayayım.

Teşekkürler yorumunuz için, memnun kalmanıza ve sizin için bu boşluğu doldurmasına sevindim.
okan bey yaşanan soruna ilgi ve alaka gösterip telafi etti, mesajda ettim ama yine de buradan da tekrar teşekkür edeyim kendisine.

Öncelikle belirtmek isterim ki firmayla hiçbir kişisel ve ticari bağım yoktur 🙂 kendileriyle Trendyol da kahve bakarken tanıştım. Fiyatları uygun gelince merak edip firmanın telefonunu bulup bilgi aldım. Ayrıca Trendyol üzerinden yazdığım sorulara da sağolsunlar cevap yazmışlar. Bulabildiğim bir internet siteleri yok , ancak görebildiğim kadarıyla Taksim de bulunan Ravouna 1906 Hotel e bağlı bir işletme. Telefonda konuştuğum da foruma da kendilerini davet ettim. katılım gösterirseler daha açıklayıcı bilgiler verirler. Ben kendilerinden Peru Crush ve Tanzanya Manyara çekirdeklerini aldım. Bana ulaştığında kendi yorumlarımı iletirim.

Sorular ve cevapları şu şekilde.

nitelikli çekirdek mi satıyorsunuz ?
Merhabalar, tüm kahvelerimiz 82< puan ve üzeri nitelikli kahve çekirdeklerinden oluşmaktadır

kendiniz mi ithal ediyorsunuz ?
Tüm kahvelerin ithalatini kendimiz yapmakta ve yine kavurmayıda kendi bünyemizde yapmaktayız

çekirdek künyelerinize ulaşabilir miyim ?
Kahveler ile ilgili künye bilgileri, tat profilleri ve sertifikalar ve diğer tüm bilgilere her çekirdeğin kendi sayfasında inceleyebilirsiniz.

Shopier sayfalarında bilgileri daha rahat okunduğu için çekirdekler bilgilerine oradan ulaşabilirsiniz.

Calibre Coffee
Sizden iki kez kahve siparis verdim birinde 2 haftaya geldi biri 2 June siparis vermeme ragmen hala elime ulasmadi. Rezillik demek isterdim ama oda degil yani insanlari kandirmak ve para kazanmak hosunuza gidiyorsa kolay gelsin size. bayat kahve ictiren firmasiniz! eger icen varsa

Sizden iki kez kahve siparis verdim birinde 2 haftaya geldi biri 2 June siparis vermeme ragmen hala elime ulasmadi. Rezillik demek isterdim ama oda degil yani insanlari kandirmak ve para kazanmak hosunuza gidiyorsa kolay gelsin size. bayat kahve ictiren firmasiniz! eger icen varsa
yanlış kişiyi etiketlediniz sanırım , firma sorumlusu ben değilim

Geçmiş olsun, bence kargo kaynaklı gecikme olmuştur.

İthamlariniz çok ağır, size göre bayat kahve nedir? 2 hafta kahve tazeliği için bayat kategorisine girecek bir süre değil.
Okan Bey buradaki ahalinin memnuniyeti için elinden geleni yapıyor gibi görünüyor, belki özelden görüşüp sorunu çözebilirdiniz.

Geri