• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Caedo Hoop Brewer

emrekocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Yeni bir brewer.

Kendi sitesinden çeviri:

"Hoop, Caedo tarafından yaratılmış inovatif bir radyal infüzyon demleyicidir ve Atina 2023 En İyi Yeni Ekipman Ödülü kazananıdır."
"Sadece 3 parçadan oluşur ve BPA bulundurmayan dayanıklı plastikten üretilmiştir."

*Önerilen azamî doz 20g.
*Aeropress filtresi kullanıyor.
*Türkiye distribütörü Espresso Perfetto, €36/₺1.194,12

6730243_hoopbrew04detailsett22.jpg

Buraya da bir video;

Son düzenleme:
Şunu ekleyeyim, yorumlara da bakmanızı tavsiye ederim.

Şunu ekleyeyim, yorumlara da bakmanızı tavsiye ederim.
Oh be kardeşim bir brewer da "kötü" olsun.
Her çıkan ayrı bir muhteşem her çıkan ayrı bir güzeli her çıkan "aman yarabbi ne mıuhtemeşem bir buluş" olmasın. 😀

Kullanan arkadaşlar bir güncelleme yaparlarsa sevinirim. Belki önyargıları yıkarlar ya da önyargıları doğrularlar. :)

Merhabalar,

Kullananlardan biri olarak söylemeliyim ki tutarsız demleme yapıyor, hiç dokunmadan demleme yapacaksanız zayıf kahve veriyor biraz karıştırıyım hafifçe dokunuyum derseniz deliklere kahve tanesi geliyor 8-9 dk sürüyor yada hiç akmamaya başlıyor. Memnun kaldığım bi dripper değil belki ilerleyen günlerde değişik yöntemler deneyip daha dengeli fincanlar çıkarabilirim ama şimdilik böyle.

Merhabalar,

Kullananlardan biri olarak söylemeliyim ki tutarsız demleme yapıyor, hiç dokunmadan demleme yapacaksanız zayıf kahve veriyor biraz karıştırıyım hafifçe dokunuyum derseniz deliklere kahve tanesi geliyor 8-9 dk sürüyor yada hiç akmamaya başlıyor. Memnun kaldığım bi dripper değil belki ilerleyen günlerde değişik yöntemler deneyip daha dengeli fincanlar çıkarabilirim ama şimdilik böyle.
Konsept ve tasarım bana pek mantıklı gelmediğinden düşüncelerimi doğrulamak istemiştim ben de. Origami'nin iki parça olması bile beni arada pöfletirken kendi ürünlerinin 3 parça oluşuyla övünmeleri zaten direkt önyargı oluşturuyor. Zaten benim bildiğim brewerlar %90 tek parça.

Su koyma yeri suyun hava ile fazlasıyla temas etmesine olanak verecek kadar geniş görünüyor ve üstelik Clever'daki gibi kapağı da yok, bu da sıcaklıkta dengesizlik ve hızlı ısı kaybı yaratır diye düşünüyorum.

O deliklerden giren su miktarının stabil olmayacağı kanısındayım. Deliklerde sık sık tıkanma problemi olacağını da düşünüyorum. Orta kısma çok müdahale edemediğim için orada da tıkanma olacaktır, pour-over gibi akışı kontrol edemiyorum, 3 delikten(sanırım üçtü) rastgele su akışı oluyor.

Başka bir forumda üzerine video çekilip övüldüğü için ben de bu soruyu sorma gereği duydum aslında. :)

Konsept ve tasarım bana pek mantıklı gelmediğinden düşüncelerimi doğrulamak istemiştim ben de. Origami'nin iki parça olması bile beni arada pöfletirken kendi ürünlerinin 3 parça oluşuyla övünmeleri zaten direkt önyargı oluşturuyor. Zaten benim bildiğim brewerlar %90 tek parça.

Su koyma yeri suyun hava ile fazlasıyla temas etmesine olanak verecek kadar geniş görünüyor ve üstelik Clever'daki gibi kapağı da yok, bu da sıcaklıkta dengesizlik ve hızlı ısı kaybı yaratır diye düşünüyorum.

O deliklerden giren su miktarının stabil olmayacağı kanısındayım. Deliklerde sık sık tıkanma problemi olacağını da düşünüyorum. Orta kısma çok müdahale edemediğim için orada da tıkanma olacaktır, pour-over gibi akışı kontrol edemiyorum, 3 delikten(sanırım üçtü) rastgele su akışı oluyor.

Başka bir forumda üzerine video çekilip övüldüğü için ben de bu soruyu sorma gereği duydum aslında. :)
Selam Emre,

8 delikten oluşuyor su akışı gayet dengeli o kadar dengeli akıyor ki deliklerden akan su tam orta noktada bulusuyor, yatak kısmına dokunursan tıkanma oluyor süreyi uzatıyor. ısı kaybına gelince demleme sonunda fincanda içilebilir sıcaklıkta bir kahve oluyor sıkıntı yaratmıyor. Söylenildiği gibi zahmetsiz ve mükemmel değil. Diğer arkadaşlarda yazarsa onların yöntemleriyle deneyebilirim.

Selam arkadaşlar,

Ceado Hoop Brewer ile bir süredir demlemeler yapıyorum. En iyi sonucu medium-dark roast çekirdeklerle 14 - 15 g doz civarında aldım. Öğütme 700 μm (CMD C40 23 klik - CMD C60 33 klik). Denemelerde tavsiye edilen 15g doz 250ml su tarifindeki 1:16,67 oranına sadık kalarak su ekledim. Isı kaybı gerçekten var bu yüzden ekipmanla 2 bardak kahve demlemeyi düşünmeyin. Her seferinde tek bardak kahve için harika bir ürün, suyu ekleyin ve işinize bakın 3 - 4 dakika sonra hazır. Espresso perfettonun Caffe Miscela harmanı ile 20g doz denedim. Taze espresso harmanı aşırı blooming yapmaya başlayınca su delikleri aşağıda kalıyor üstte kabaran kahveyi demleyemiyorsunuz, kaşıkla karıştırmak da fayda etmiyor. Bu yüzden maksimum doz 15g ve tek bardak içecek için kullanacaksanız beklentilerinizi karşılayacaktır. Sıcak suyu çok bekletmeden hazneye yavaş yavaş dökmenizi tavsiye ederim. Ürünü incelediğim videoyu ve DiFluid R2 Extract TDS test sonuçlarını izleyebilirsiniz. Espresso Perfetto'da tüm ürünlerde geçerli "ahmeterginkarahan5" indirim kuponu ile de alabilirsiniz.

Ben de alıp hiç memnun kalmayan ve iade eden birisi olarak kesinlikle önermiyorum. @Funny nin dediklerine imzamı atarım. Aşırı tutarsız dengesiz bir ekipman. Kahveyi bırakın su koyduğumda dahi tıkanan bir ekipman ilk defa gördüm videosunu çekerek espressoperfetto ya gönderdim.Ekipmanı da gönderdim.Bir sıkıntı olmadığına ilişkin geri dönüş aldım. Önce ceado ya bu durumu sorucaz dediler ama sonra sormayacağız sıkıntı yok dediler. Zorla da olsa yasal hakkım olduğu için almak zorunda kaldılar. Filtreyi açtığım için iade alamazlarmış ben de açmadan nasıl deneyeceğimi sordum bir şey diyemediler.Israr edince iade aldılar. Firma ile ilgili de olumsuz bir kanaat oluştu. Ezcümle ekipman, aldığım onlarca ekipman arasında en tutarsız ve en anlamsız ekipmandı.

yorum yapmak için epey bi bekledim. türlü türlü denemeler yaptım. ve sonunda yazayım istedim. en başta alet acaip basit. bence tüm cafelerde olmalı, acemi baristalar için can kurtaran resmen. her seferinde aynı demlemeyi almak çok basit çünkü. bu aleti aldığımdan beri diğerleri yatışa geçti, kendi filtresini henüz kullanmadım. ağırlıklı olarak delter filtrelerimi kullanıyorum, gayet memnunumda onlardan. yazın japanese demlemelerimi de hoop ile yapmaya başladım. daha önce hario switch ile yapıyordum. 1-2 tık ince yapınca önce tıkanır gibi oluyor, damla damla akıyor, bu sırada kahve güzelce çözünüyor ve sonra akmaya başlıyor. gayet kullanışlı bu iş için. şahsen aşırı memnunum, ve almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Kesinlikle katılıyorum; kullanımı basit, tertemiz fincanlar veriyor, kettle maliyeti yok, kahveyi koy çembere suyu dök işine bak. Kendi sitesindeki rehbere uygun demliyorum ve çok memnunum gövde/aroma dengesi delter press gibi v60’ı emekli etti.

Ekli dosyalar

• cd236d1e-2fb1-493f-a171-e565e86b3485.jpeg
    cd236d1e-2fb1-493f-a171-e565e86b3485.jpeg
    110.5 KB · Görüntüleme: 77
Selam arkadaşlar,

Ceado Hoop Brewer ile bir süredir demlemeler yapıyorum. En iyi sonucu medium-dark roast çekirdeklerle 14 - 15 g doz civarında aldım. Öğütme 700 μm (CMD C40 23 klik - CMD C60 33 klik). Denemelerde tavsiye edilen 15g doz 250ml su tarifindeki 1:16,67 oranına sadık kalarak su ekledim. Isı kaybı gerçekten var bu yüzden ekipmanla 2 bardak kahve demlemeyi düşünmeyin. Her seferinde tek bardak kahve için harika bir ürün, suyu ekleyin ve işinize bakın 3 - 4 dakika sonra hazır. Espresso perfettonun Caffe Miscela harmanı ile 20g doz denedim. Taze espresso harmanı aşırı blooming yapmaya başlayınca su delikleri aşağıda kalıyor üstte kabaran kahveyi demleyemiyorsunuz, kaşıkla karıştırmak da fayda etmiyor. Bu yüzden maksimum doz 15g ve tek bardak içecek için kullanacaksanız beklentilerinizi karşılayacaktır. Sıcak suyu çok bekletmeden hazneye yavaş yavaş dökmenizi tavsiye ederim. Ürünü incelediğim videoyu ve DiFluid R2 Extract TDS test sonuçlarını izleyebilirsiniz. Espresso Perfetto'da tüm ürünlerde geçerli "ahmeterginkarahan5" indirim kuponu ile de alabilirsiniz.

Yeri gelmişken ben de durum güncelleyeyim. Artık dışarda kahve demleyeceksem bir çanta dolusu v60 ekipmanını yanıma almak yerine sadece bu şirin mama kabını alıyorum. Hatta 15g dozlar hazırlarsanız ve su haznesinin 250ml seviyesine bir çizik atarsanız tartı almanıza bile gerek kalmıyor. 👌

Yeri gelmişken ben de durum güncelleyeyim. Artık dışarda kahve demleyeceksem bir çanta dolusu v60 ekipmanını yanıma almak yerine sadece bu şirin mama kabını alıyorum. Hatta 15g dozlar hazırlarsanız ve su haznesinin 250ml seviyesine bir çizik atarsanız tartı almanıza bile gerek kalmıyor. 👌
bende işyerinde demlemelerimi bu şekilde yapıyorum. ekipman tasarrufu da sağlıyor. gayet tatmin edici sonuçlar da alıyorum...

bende işyerinde demlemelerimi bu şekilde yapıyorum. ekipman tasarrufu da sağlıyor. gayet tatmin edici sonuçlar da alıyorum...
Çok güzel Alet valla sayende abi aldıgımdan beri elimi V60'e sürmedim :D

Merhaba ürünü yeni aldım eski kullanıcılar reçetelerini paylaşırsa çok sevinirim :)

Merhaba ürünü yeni aldım eski kullanıcılar reçetelerini paylaşırsa çok sevinirim :)
Daha Temiz çıktılar için Delter Press Filtresi kullanabilirsiniz. V60 ögütümü ideal bu alet için oran olarak 16/260 Öneririm - Döküşü Tek döküş 25-30 Saniye olacak şekilde yapabilirsiniz gerisine dokunmayın alet işini yapacaktır Hedef Süre 3.00 - 4.00 Arasında olabilir. Bazı kahvelerde daha uzun sürebilir ama sorun değil.
:)

Hoop satmak isteyen varsa denemek istiyorum.

Geri