• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sanalbaharatın sitesinde natural(meyveyle birlikte çekirdeğin kuruması) çekirdekle fermente(anaerobik vb yöntemlerle baya şarap yapar gibi valfli falan fermantasyon) çekirdek ayrımı yapılmıyor gibi, naturalde çok hafif olur fermente tadı(yirgacheffe gr1 natural gibi) anaerobik fermentelerde resmen ev yapımı şarap içiyorsun(las flores red bourbon natural mesela) şimdi natural yazdıklarının hangisi bildiğimiz natural hangisi las flores gibi anaerobik fermente? Sabia ve beijayı denemek istiyorum ama las flores gibi çıkacak diye korkuyorum(kendimi zorlasam da içemiyorum elimdeki las floresi midem bulanıyor)
içilecek gibi değil hakkaten ben de zorladım, 3 ay degase yatırdım, başka kahvelere 2-3 gr katıştırdım.. en fazla 60 gram tüketebildim, bu kahve natural işlenmiş olamaz, iade edeceğim..

Bugün Sabia, Beija ve Arara'nın degassının 8. günü. Evet erken ama dayanamadım, Sabiayı James Hoffmann v60(500 ml) metoduyla demledim. Aman ya Rabbi bu zamana kadar Etiyopya da Etiyopya yok Natural Yirgacheffe yok Washed Yirgacheffe yok Guji diye boşa yırtınmışım. Bütün Afrika deneyimlerimden kat be kat lezzetli bir kahveydi. Natural olmasına rağmen Yirgacheffe Grade 1 Naturaldeki kadar yoğun fermente tadlar ve sirkemsi asidite yok, tam kararında, hem genel/casual kahve tadı var hem speciality kahvelere has asidite ve tadlar var, bir de sadece bu çelirdekte yaşadığım yağımsılık var böyle boğazden geçerken. Gerçekten muhteşem. Panik atak geçirmezsem Beija ve Azulayı da deneyeceğim lol

içilecek gibi değil hakkaten ben de zorladım, 3 ay degase yatırdım, başka kahvelere 2-3 gr katıştırdım.. en fazla 60 gram tüketebildim, bu kahve natural işlenmiş olamaz, iade edeceğim..
hocam kastettiğiniz Las Flores Red Bourbon Naturalse İngilizce sitelerde reddit İngilizcede falan hakkında epey bilgi var, çekirdekler hem anaerobik fermantasyona hem termal şok'a yatırılıyor ikisi de şarapçılıktan gelen yöntemler, tam 72 saat fermente ediliyor. Bu fermenteyi her kahveye yapılan, üzerindeki müsilajı atmak için yapılan fermantasyonla karıştırmayın, direk şarap yapımındaki fermantasyonlar bunlar, havasız kazanlar, üzerinde valfleri var, bir nevi kahve meyvesi şarabı yapılıyor. Tabi elimize ulaşan çekirdekte alkol kalmıyor alkol uçucu bir madde sonuçta ama geriye kalan tüm şarap aromaları kalıyor. Nedense bu şarap işlemleri yapılan çekirdeklerin SCA skorları çok yüksek oluyor ama eminim ki benim gibi sizin gibi içmekte bile zorlanan tonla kişi vardır bunları.

Bugün Sabia, Beija ve Arara'nın degassının 8. günü. Evet erken ama dayanamadım, Sabiayı James Hoffmann v60(500 ml) metoduyla demledim. Aman ya Rabbi bu zamana kadar Etiyopya da Etiyopya yok Natural Yirgacheffe yok Washed Yirgacheffe yok Guji diye boşa yırtınmışım. Bütün Afrika deneyimlerimden kat be kat lezzetli bir kahveydi. Natural olmasına rağmen Yirgacheffe Grade 1 Naturaldeki kadar yoğun fermente tadlar ve sirkemsi asidite yok, tam kararında, hem genel/casual kahve tadı var hem speciality kahvelere has asidite ve tadlar var, bir de sadece bu çelirdekte yaşadığım yağımsılık var böyle boğazden geçerken. Gerçekten muhteşem. Panik atak geçirmezsem Beija ve Azulayı da deneyeceğim lol
Beija'yı da denedim, yine aynı metodla demledim. Tadı Sabia'ya acayip derecede benziyor, hatta yukarıda Sabia hakkında yazdığım tat notalarının hepsine sahip ama tek bir farkı var, yoğun bir baharat aroması var.

stoklarında neredeyse hiç kahve kalmamış gibi görünüyor. son 2 siparişimden en çok Guji Peaberry beğenmiştim ama bitmiş stoğu.

bütçe dostu, zor günlerin kurtarıcısı sanalbaharat

250gr fiyatına 500gr almanın hazzı paha biçilemez.
Ana sayfadaki fiyatları 250gr için sanıp burası da artırmış fiyatları diye bir anlık üzülürken, gramajı seçtikten sonra gelen çocuksu sevinç ...

Buradaki standart kavrum diğer firmalara göre koyu mu arkadaşlar? Filtre için alacağım bir ara açık kavrum aldım başka yerden inanılmaz ekşilik almıştım.

Buradaki standart kavrum diğer firmalara göre koyu mu arkadaşlar? Filtre için alacağım bir ara açık kavrum aldım başka yerden inanılmaz ekşilik almıştım.
Genel olarak evet ama adı "standart kavrum" olmasına rağmen bazı kahvelerinde normal, bazı kahvelerinde daha koyu oluyor. Zaten Sanalbaharat'ın en ünlü tarafı bu: kahve ile şansı bir potada kavurmak ;)

Merhaba,

Genel olarak orta-koyu (tam city - tam city plus) civarına denk geliyor. 250 gr'lık paketleri kavrum yönünden daha istikrarlı görünüyor.

Ekli dosyalar

• Kahve Kavurma - Aşamalar.jpg
    Kahve Kavurma - Aşamalar.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 67
Wayta'nın bir başlığı yok, buradan konuşulmuş diye yazıyorum.
New Year Blend, El Diviso Pink Bourbon Washed ve Sidamo aldım. Blend'i espresso'da beğendim gerçekten, bu fiyata özellikle inanılmaz iyi. Diğer ikili bana göre filtre için biraz koyu geldiler, denemeye devam. 🤷‍♂️

Ambalajları çok beğendim, New Year Blend inanılmaz sevimli.

Kahvelerin büyük kısmında özellikle "ekşi değildir" yazıyor. Müşteri profili pek tercih etmiyor sanırım. Asiditesi yüksek olma potansiyeli olan çekirdekleri de özellikle koyu kavurduklarını düşünüyorum. Kavurumları pek tutarlı değil malesef.
Çekirdek tercihi de en az kavurum kadar önemli. Özellikle düşük gövdeli, yüksek asiditeli, narenciye, sitrik asit gibi özelliklerden kaçınabilirsiniz. Endonezya, El Salvador, Honduras, Brezilya tercihinize daha yakın olabilir. Yüksek/doygun gövde, baharat, topraksı profilleri tercih edebilirsiniz.

Benim gibi acemiyseniz bilmiyor olabilirsiniz ben bir miktar kahvemi heba ederek öğrendim, buradan alacağınız Natural çekirdekleri James Hoffman V60 metoduyla yapmayın tıkıyor, bir de normal v60tan daha kalın öğütün Chemex ayarı gibi.

Wayta'nın bir başlığı yok, buradan konuşulmuş diye yazıyorum.
New Year Blend, El Diviso Pink Bourbon Washed ve Sidamo aldım. Blend'i espresso'da beğendim gerçekten, bu fiyata özellikle inanılmaz iyi. Diğer ikili bana göre filtre için biraz koyu geldiler, denemeye devam. 🤷‍♂️

Ambalajları çok beğendim, New Year Blend inanılmaz sevimli.
Espresso için sidamo mu new year mı sizce?

Elimde kalan son Kuşlu Sanalbaharat kahvesi Beijayı bugün Gemini ile olan yoğun konuşmalarımızla ortaya çıkan bazı değişikliklerle demledim. Gemini bana kahve hem Natural hem de bariz fine bıraktığından aşırı ekstrasyonu(dediğine göre natural kahveler çok daha hızlı ve kolay ekstre oluyorlarmış washedlardan) ve tıkanmayı engellemek için Chemex ayarında(medium coarse) ve 93 derecede demletmişti. Çıkan sonucu beğenmiştim, karabiber acılığının rahatsız ediciliği çok azalmıştı. Bugün istersen tatlılık katalım dedi, ve gerçekten 500er gramlık Sabia ve Ararayı bu metodla demlemediğime çok üzüldüm, resmen Ultimate Natural çekirdek metodu oluştu, Beija öyle tatlı bir kahveye dönüştü ki, üstelik body tamamen normal hatta bir miktar ağır bile düşük ısıda ve kalın öğütümle demlenmeye rağmen! Karabiber tadı çok tatlı bir aromaya dönüştü çok aromatik bir şey oldu kahve, gerçekten de tatlılık kazandı. Yapılan değişiklik şu; yine medium coarse öğütüyoruz ama burdan sonra;
su derecesi 91 (eski tarifte 93tü)
0.00 -60 ml su ile bloom (eski tarifte 70 ml idi)
0.45 30 sn içinde 300 mlye tamamlıyoruz (240 ml dökeceğiz)
1.15 Tıkanmayı engellemek için 30 sn bekleyeceğiz
1.45 Toplam 200 ml son döküşü yapıp 500 mlye tamamlayacağız ama bir önceki tariften şöyle fark var, bir önceki tarifte 200 mlyi 30 snde döküyorduk bu sefer 200 mlyi 40 snde yavaş yavaş dökeceğiz Gemini aromayı ve tatlılığı artıran en önemli değişikliğin bu olduğunu söylüyor
2.25 Buradan sonra süzülmeyi bekliyoruz
3.30 Eski tariften hiçbir farkı olmadan 3.30da bitiyor tüm süzülme. Geminiden bu tarifleri almadan önce v60 ölçüsü olarak da bilinen medium fineda öğütüyordum normal washed çekirdekler 3.30da biterken bu Sanalbaharatın Kuşlu kahveleri 4.50leri buluyordu.
Gerçekten uzun zamandır bir kahveden bu kadar keyif almamıştım, paylaşmak istedim. Isı düşüklüğündeki temel mantık şöyleymiş:
93 derece normalde daha fazla aroma çözermiş ama aynı zamanda acı tatlar veren tanninleri de fazla çözdüğünden 93 derecede algılanan aromatik tatlar acı tatlar tarafından bir miktar perdelenirmiş, 91de bu perdeleme olmazmış, ki bence mantıklı zira Yeşil çay demlemeden biliyorum ki tanninler aromalardan çok daha yüksek ısılarda çıkıyor aromalar daha önce çıkıyor. Bu arada ısıların bu denli düşük olma sebebi Natural ve Anaerobik çekirdeklerin çok daha önce ve hızlı ektre olması washedlardan, aynı ısıyla demlersek Naturaller overekstre oluyormuş.

Son düzenleme:
Efendim Gemini ile Sanalbaharat Kuşlu Brezilya Naturali tarifinde küçük bir değişiklik daha yaptık, madem ikinci dökümün süresini uzatınca tatlılık artıyor birinci dökümü de uzatsak daha da artar mı dedim, lipidinden girdi şekerinden çıktı baya teknik bilgi vererek özetle ilk dökümün yani suyun en sıcak olduğu dökümün süresinin uzatılmasının tatlılığı değil body'yi artıracağını eğer süre fazla uzatılırsa asiditenin tamamen kaybolup yerine acılık geleceğini söyledi. Ben bir deneyeyim dedim, 300 mllik döküşü de 10 sn artırıp 40 snde döktüm, tıkanma tehlikem yok zaten, bir tık kalın öğütüyorum çünkü. Aman ya Rabbi o bahsettiğim kremamsılık tereyağımsılık katbekat arttı. Bu Brezilya Naturalleri niye böyle kremamsı tereyağımsı diye sordum, Brezilyada Natural kahve üretimi düşük rakımda yapılıyormuş, düşük rakımda meyvenin yağlılığı artıyormuş, Etiyopya Yirgacheffe gibi yüksek rakımlarda ise asiditesi.

Efendim Gemini ile Sanalbaharat Kuşlu Brezilya Naturali tarifinde küçük bir değişiklik daha yaptık, madem ikinci dökümün süresini uzatınca tatlılık artıyor birinci dökümü de uzatsak daha da artar mı dedim, lipidinden girdi şekerinden çıktı baya teknik bilgi vererek özetle ilk dökümün yani suyun en sıcak olduğu dökümün süresinin uzatılmasının tatlılığı değil body'yi artıracağını eğer süre fazla uzatılırsa asiditenin tamamen kaybolup yerine acılık geleceğini söyledi. Ben bir deneyeyim dedim, 300 mllik döküşü de 10 sn artırıp 40 snde döktüm, tıkanma tehlikem yok zaten, bir tık kalın öğütüyorum çünkü. Aman ya Rabbi o bahsettiğim kremamsılık tereyağımsılık katbekat arttı. Bu Brezilya Naturalleri niye böyle kremamsı tereyağımsı diye sordum, Brezilyada Natural kahve üretimi düşük rakımda yapılıyormuş, düşük rakımda meyvenin yağlılığı artıyormuş, Etiyopya Yirgacheffe gibi yüksek rakımlarda ise asiditesi.
deneme yaparken, eldeki kahve de bitmek üzereyken neden daha düşük gramajlı demlemeler yapmayı tercih etmediniz ?

acaba şu geri vermeye üşendiğim, ama içmeye de kıyamadığım (!) (kendime kıyamıyorum aslında burda) las flores red bourbon naturali adam edebilir mi gemini.. çekirdeği ve kavrumu ona nasıl tanıtabilirim onu kestiremiyorum.. zira natural demiş ama, çifte fermente hatta infüze gibi birşey.. sıcak şarap diyenler de olmuştu yukarda ..

Geri