• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5 Nisan paketi açtım, ayıkladım, ilk demlememi yaptım (fazla düşünmeden biraz kalın, 1+3 döküş, 91 derece, 2dk10sn)

Beklediğim gibi karpuz tadı baskın. Çok özel. Birkaç saat ağzımda kalacak. Zevk aldım. Tatlı. 2-3 günde bir içmek istediğim bir kahve. 1 veya 2 paket daha alırım.

Monteblanco Nectar Citrullus alanlar kervanına ben katıldım. Yazılanlara bakılırsa kavrumda fena bir iş çıkmamış gibi ama öyle olmasa bile cold brew olarak tüketilmesinin önünde mali bir engel yok...

Monteblanco Nectar Citrullus alanlar kervanına ben katıldım. Yazılanlara bakılırsa kavrumda fena bir iş çıkmamış gibi ama öyle olmasa bile cold brew olarak tüketilmesinin önünde mali bir engel yok...
Mokapotta çift aeropres filtesiyle çıktı alıp üzerine su ile baypass yapıyorum çok temiz kahve oluyor tavsiye ederim

Monteblanco Nectar Citrullus gerçekten fiyatına göre müthiş. Karpuz ve kavun çok belirgin, espresso olarak demledim çok yakıştı.

Geisha ve Sidra da denemek için almıştım, degassing bekliyorum ama kavrum açık-orta arası. Yorumlardan biraz yanık gelecek diye korkmuştum. Bu fiyatlara bu kahveler nasıl oluyor şaşırdım. Geisha ve Sidra geldiği gibi teneke kutularda mı bekletmek lazım (valfi ne kadar iyidir emin olamadım) yoksa başka boş valfli paketlere mi taşımak gerekir?

Monteblanco Nectar Citrullus gerçekten fiyatına göre müthiş. Karpuz ve kavun çok belirgin, espresso olarak demledim çok yakıştı.

Geisha ve Sidra da denemek için almıştım, degassing bekliyorum ama kavrum açık-orta arası. Yorumlardan biraz yanık gelecek diye korkmuştum. Bu fiyatlara bu kahveler nasıl oluyor şaşırdım. Geisha ve Sidra geldiği gibi teneke kutularda mı bekletmek lazım (valfi ne kadar iyidir emin olamadım) yoksa başka boş valfli paketlere mi taşımak gerekir?
Valfleri aynı plastik poşetlerdeki valf. Serideki en iyisi pink burbon olandı ama bitmiş malesef

Valfleri aynı plastik poşetlerdeki valf. Serideki en iyisi pink burbon olandı ama bitmiş malesef
Serideki en iyisi harbiden de pink bourbon du… galiba Sidra ya da geisha tam emin değilim ama çekirdeklerden birinde sona yaklaştıklarını konuştum sahipleri ile. Ayrıca sahipleri Houston’a gidip kahve tadımı yapacak sanırım “bağlamaya çalıştığım güzel çekirdekler var” demişti

Bugün Nectar Citrilus geldi, kokusundan dayanamadım direkt bir shot aldım. 12.04 kavrumu olmasına, ilk defa hazır ayarla shot almış olmama rağmen beni çok tatmin edecek gibi duruyor.
Bu arada aşırı baskın tamamen kahveyi yok eden bir tadı yok, aroması çok güzel, tadım olarak da tatlılık ön planda. Ama rahat bir 15-20 günü var, tabii yine ara ara yaparım diye 1 kilogram aldım.

Öğütüm DF64 stok 7.5 klik slow feed,
Oran 20 grama 43 gram
Su Buzdağı 92 derece.
Biraz ince kaçtığı için manuel pre infüzyon ile 8 bara çıkan shot.

Şu da buradaki ilk paylaştığım shot videosu olsun:

Selamlar, kahve konusunda deneyimsiz biri olarak bambino plus'ta espresso için honduras natural el jardin almayı düşünüyorum. Kavrum seviyesini ne seçmek gerekir?

Bir de ikinci olarak denememi önerebileceğiniz risksiz başka çekirdek var mı?

Selamlar, kahve konusunda deneyimsiz biri olarak bambino plus'ta espresso için honduras natural el jardin almayı düşünüyorum. Kavrum seviyesini ne seçmek gerekir?

Bir de ikinci olarak denememi önerebileceğiniz risksiz başka çekirdek var mı?
Orta iyidir. Fantazi arayıp ekşi fincanlarla savaşmak istemiyorsanız sakın açığa yönelmeyin. Koyu kavrumun da gideri vardır ama konu sanal olunca, ne bileyim, acaba diyor insan. O batch nassı kavruldu/kavrulacak bilemediğimiz için şans işi biraz.

Leeen sanal, beri bak biyooo, sene diyom leee, duy sesimizi, şu development ratio oranını accık azalt.

Bak valla, süper kavurumlar çıkaracaksın...

Son düzenleme:
Orta iyidir. Fantazi arayıp ekşi fincanlarla savaşmak istemiyorsanız sakın açığa yönelmeyin. Koyu kavrumun da gideri vardır ama konu sanal olunca, ne bileyim, acaba diyor insan. O batch nassı kavruldu/kavrulacak bilemediğimiz için şans işi biraz.

Leeen sanal, duy sesimizi, şu development ratio oranını accık azalt. Bak valla, süper kavurumlar çıkaracaksın...
Çok teşekkürler, koyu dediğiniz standart mi oluyor? Sitelerinde açık-orta-standart olarak seçenekler var.

Comandante 35 click ile 10gr citrulus nectar, 20gr sumatra mandheling, 10gr kenya AA natural + 800ml su(hayat) 20 saat bekleterek cold brew hazırladım, hafif hafif gelen kavun tadı orta gövde ile çok güzel içimli bir kahve çıktı ortaya, içenler de oldukça beğendiler su gibi gitti kerata :) tavsiye ederim.

Tekrardan merhabalar, Geisha'nın burada oldukça beğenildiğini görünce merak ettim ama bu kahve espresso için uygun mudur acaba?

Tekrardan merhabalar, Geisha'nın burada oldukça beğenildiğini görünce merak ettim ama bu kahve espresso için uygun mudur acaba?
Merhabalar, 4-5 kere espresso olarak demlediğim bir kahve. Filtre olarak da denemenizi önereceğim bir kahvedir ancak canlı asiditeye sahip espressoları seviyorsanız bu şekilde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. 35 saniye civarı sürelerde 1:2 ratiolar benim kullandığım ayarlar için güzel sonuçlar vermişti.

Geri