• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beyaz Listeye Aldığınız Firmalar ve Nedenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eluna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyaz Listeye Aldığınız Firmalar

• CoffeeNutz

Oy: 44 44.4%
  • Coffee Department

Oy: 40 40.4%
  • Null Coffee

Oy: 26 26.3%
  • Williams Roastery

Oy: 2 2.0%
  • Grizzly Coffee Roasters

Oy: 7 7.1%
  • Kafein Kültür

Oy: 11 11.1%
  • Sezy Coffee

Oy: 29 29.3%
  • Spada Coffee

• Zümrüt Karaca

Oy: 3 3.0%
  • Montag Coffee Roasters

Oy: 10 10.1%
  • Niji Coffee Co

Oy: 37 37.4%
  • Kahve Fabrikası

Oy: 6 6.1%
  • Fam Coffee

• Probador Collectiva

Oy: 0 0.0%
  • Calibre Coffee

Oy: 32 32.3%
  • Tetra N Caffeine

• Gordion Coffee Roastery

• Kernel Coffee

• Meet Lab Coffee & Roastery

Oy: 5 5.1%
  • Kronotrop

• Firma1

Oy: 13 13.1%
  • Clean Cup

Oy: 10 10.1%
  • Celsius Roastery

• Kungpow

• Coffeemamma

• Old School Roastery

• Boxx Coffee

• Coffeerem

• Preon Coffee

Oy: 6 6.1%
  • Lot Coffee Roastery

Oy: 1 1.0%
  • Milestones Coffee Roastery

Oy: 36 36.4%
  • Vitus Coffee & Roastery

• A4 Kahve

• Kullanılan toplam oy
    99
Başta coffeenutz olmak üzere ;
Coffenutz
Niji
Gordion (uzun süredir alışveriş yapmamama rağmen)
Ve yeni olmasına rağmen milestones
Duygusal bağım olan, seçkilerindeki her kahveyi denemek istediğim kavurucular.
Null
Fam
William's
İse şimdiye kadar hiç veya hiçe yakın kötü kahvesini içtiğim kavurucular.

Konunun teması ve fikrini çok beğendim hocam, @Eluna ellerinize sağlık:).

Benim şimdilik en uzun süre deneyimlediğim A Roasting Lab oldu.
O yüzden onu ekliyorum direkt.

Espresso blendi, fiyatları uzun süre sabit tutmaları, sürekli taze kavrum satmaları, kahveleriyle sticker vb hediyeler etmeleri çok hoşuma gitmişti:)

Kafein Kültür
Coffee Department
Tetra

Beyaz listeden kasıt her türlü çekinmeden kahve alabileceğiniz, aklınızda soru işaretleri olmadan alışveriş yapabileceğiniz firmalardır.
Daha önce 1-2 kahvesini içip beğendiğim her kavurucu beyaz listemde o zaman.
Ama asla hata yapabileceğine ihtimal vermediğim, kusursuz, gözüm kapalı güvenirim dediğim bir kavurucu yok.

Kahve Fabrikası: Nitelikli kahve içmeye başladığım ilk günden beri (o zamanlar nordic approach serisi olurdu) beni çok memnun eden kahveler içtim. Uyguladığı fiyat politikası kalitesinin yanında hep uygundu bence.
Niji: Niji'yi yeni keşfettim ama bir çok kahvesini içtim. Hatta bir ethiopialarıı 3 kg civarı tükettim diyebilirim. Kavrumları güzel, seçtği çekirdekler güzel, fiyat politikası da bence iyi.
Sezy: Sezy'den hiç yüksek fiyatlı kahve almadım. Genelde sabahları içmelik, ortalama kalitede ve fiyatı uygun çekirdekleri seçtim. Bu seçimimde de beni hiç üzmedi.
Cleancup: Epeydir çekirdek almasam da aldığım zaman hiç üzülmedim. Sattığı çekirdekleri güzel kavuran ve yanıltmayan bir kavurucu.
Coffenutz: Cleancup gibi kavrumlarında üzmeyen bir kavurucu. Ayrıca yaptığı yeniliklerle sürekli dinamik bir şekilde sektörü geliştirmeye çalışması da benim için bir artı puan.
Kafein kültür: Aylık alım zamanı epey tükettim. Benim için en büyük artısı Orkun Üstel'in varlığı. Nedense Orkun Üstel'e ailemden biri gibi güvenebiliyorum, sanki beni hiç kandırmazmış gibi geliyor :D
Coffee department: Bu sene herhalde hiç içmedim ama geçmiş yıllarda çok tükettiğim bir kavurucuydu. Kavrumlarında bir kez hariç sorun yaşamadım genel olarak beğeniyorum. Yeni fiyat politikasını diğer kavuruculara göre daha kötü bulduğum için almıyorum artık maalesef.

Bunlar hariç bir sürü firmayı da deniyorum, içiyorum ancak ya fiyatlardan ötürü ya da aklımda kalıcı bir yanları olmadığı için yazmadım.

filtre için;

kafein kültür.
fam.
kahve fabrikası.

kahve fabrikası'nda şerif hoca kavrum başına geçerse ve bunun haberi bana ulaşırsa o kahveyi kaçırmamaya çalışıyorum.

espresso için;

henüz bu seviyeye gelemedim. hala öğrenme aşamasındayım.
Böyle bir haber aldığınızda bizimlede paylaşsanız bizde kaçırmasak 😁

gözüm kapalı kahve alacağım firma: Kimma

bi tek seçimlerimi espresso sayfasında yer almayıp sadece filtrede yer alan çekirdeklerden yapıyorum ki omni olmasın.. bunu yaşayarak öğrendim :)

Herhangi bir sıralama olmaksızın aklıma gelenler: Kimma, Zümrüt Karaca, Kafein Kültür, CoffeeNutz, Kahve Fabrikası, Fam, Boxx, Grizzly, Nok, Clean Cup, Montag, Null
Kimi ay bütçe rahatlar A markasından alırım, öteki ay pas geçerim. Kimi ay bütçe daralır, B markasından alırım. Ama hiç biri üzmedi bugüne kadar.

Bir çok firma beyaz listemdedir. En son sevgili @batugen Clean cup da bu listeye eklenmiş halde. Nişanlım filtre kahve makinesi için öğütülmüş bir kahve siparişi vermişti, öğütüm kaynaklı bir sorun yaşadı, firma ile iletişime geçtiğimizde inanılmaz hızlı bir şekilde reaksiyon gösterip hemen sorunumuzu çözdüler. Üstüne hediye mahiyetinde kahve de göndermişler kendisine. Esnaflık gerçekten başka bir şey. Ne firmalar biliyoruz ki her fırsatta müşteriyi suçlayan. Böyle bir ortamda bu yapıcı ve olumlu tavrınız için teşekkür ederiz @batugen

Kahve demlemeye yeni başlamış biri olarak
Coffeenutz
Kafein Kültür
Niji
firmalarına çok güveniyorum. @orkunustel kahvelerinin detaylı reçetelerini video olarak paylaştığı ve neyi neden yaptığını detaylı biçimde anlattığı için Kafein Kültürün ayrı bir yeri var bende. Niji Coffeenin f/p harmanını sürekli tüketiyorum, bütün kahvelerini denemeye çalışıyorum.
Ayrıca Firma1 toplu alımda çok güzel bir deneyim oldu. Diğer kahvelerini denemeye başlayacağım.

Kahve demlemeye yeni başlayan biri olarak
1- Coffe Project : İlk aneorabik kahvemi buradan denedim koku tat ve çekirdekleri beni benden aldı, fiyatları yüksek ama buranın dışında aldığım diğer kahveler de aynı tadı yakalayamadım gibi. Fırsat buldukça ya da kendime vakit ayırdıkça özel olarak alıyorum.
2- Sezzy Coffe : Tüm kahve setleri aldım şuana kadar gayet iyi gidiyor, ofiste içmelik güzel kahveleri var ve indirimleri ile beni üzmüyor.
3- A Roasting Lab : Yİne ofis için aldığım öğütüm yerinin bana yakın olması nedeni ile her almak istediğimde taze olarak temin ettiğim kahvelerden içimi güzel, Darkness ve Astrower Filter Blend serisi gayet beni tatmin ediyor. Sürekli irtibatta olmam nedeni ile güzel indirim ve yeni seçenekleri tatma imkanım oluyor.

Sezy: Fiyat/performans. Zor zamanların kurtarıcısı.

Cleancup: Hiç üzmedi. Güvenli liman.

Tetra N caffeine & Zümrüt Karaca: Yüz yüze tanışıklık

Kahve fabrikası: Çok alışveriş yapmamış olsam da memnun kaldım.
Tetra N caffeine & Zümrüt Karaca: buraya Sefer Hocadan dolayı A4 eklendi.

Calibre: Yukarıdaki üçlünün İstanbul şubesi gibi.

Coffee Department & CoffeeNutz: 5'er kere toplu alıma seçildiler. Bu kadar insan aptal olamaz:

Milestones: Zafer hocam ayrı ya.
A4: Sefer hocam baş tacı.
Niji: İyi kavrum, güzel çekirdekler ve güvenli.
Coffeenutz: Ömer hocamın yorumu hep ilgimi çeker.
Sezy: Fiyat performans canavarı.
Null: Uraga’dan dolayı bu listede.

Milestones, Calibre, Kafein Kültür, Baristatus.

Saygılar güzel insanlara.

Geri