• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç için hangi ekipman? Cam/seramik/plastik

Başlangıçta en çok değirmene odaklanmak gerek, 2 kişilik demlemelerde server yerine varsa cam çay demliği veya sürahi bile işinizi görecektir, tartı olarakta 0.1 gr hassasiyetteki herhangi bir tartı yeterli olur (mesela kaan tartı), bunlara ayıracağınız bütçeyi değirmene ekleyerek çok daha iyi fincanlar içebilirsiniz.
Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

Vallahi ben her ne kadar switch ile başlamış olsam da v60 deneyimi yaşamak için switch açık modunu da çok kullandım.

Bu süreçte suyu normal bir demlikte ısıtıyordum. Demliğe kirpi süzgeç yardımı ile su debisini düşürmüştüm. O zamanlar ortalama bir kahve bardağı çıkartmam 30 dakikayı buluyordu ama o zaman dahi kahveden keyif alabiliyor ve demleme notalarını yakalayabiliyordum.

Bu tamamen biraz keyfi bir seçime kayıyor. Sadece ilk başlangıçta çok az zahmet ile dışarıda içeceğiniz bir çok filtreden daha iyi bir sonuç için switch veyahut clever tavsiye ederim.

Clever 2 kişilik demlemeye olanak sağlıyorken. Switch ise ekstra v60 almadan 2 tane ekipmanınızın olmasını sağlıyor.

Tabii ki seçim size kalmış.
Bu gidişle karar veremeyip hepsini alıp bana uygun olanını bulacağım sanırım 😁😁
Benim istediğim evde kendim kendi kahve içimimi zenginleştirmek, kahve kültürümün oluşması ve zaman geçtikçe bu konuda deneyim kazanıp tatları ayırt edebilmek.
Başlangıç için sectiğim ekipman bu konuda önem arz edecek diye düşünüyorum.
Çok fazla seçenek var ama kendim yapmayı öğrendikce bu seçeneklerin hangisini uygularken daha keyif alacagimi belirleyebilirim. İçmek kadar kahve yapımı da bir o kadar keyif veren kısım :)

Evet, değirmen gerçekten çok önemli. Ucuz bir değirmen alıp, 2 hafta sonra daha iyi bir değirmene geçmem gerektiğini anlayınca hem para hem vakit kaybettim. Başlangıç sıkıntılarından nasıl geçtiğim ve bana yapılan önerileri profilimdeki eski başlıklarımda bulabilirsiniz.

Başlangıçta en önemli seçim değirmen. Gerekirse V60 ve server almayıp, o parayla değirmen alıp French Press içseniz hazır öğütümden daha kaliteli bardak çıkacaktır. Sonraki ay da V60 alırsınız :) Tartı zaten 40-50 TL'ye bile alsanız iş görüyor.

Şimdi şöyle söylemem gerekirse, hepsini birden değilde parça parça almayı düşünüyorum. Şu an için 500 liraya kadar alınabilecek olanları alacağım. V60, kettle, tartı olarak hesaplanmıştım. Sonrasinda ise öğütücüyü alırım diye düşündüm
benzer bütçelerle kahve içmeye başlamak isteyen arkadaşlarıma tavsiyelerim:
1) timemore c2 (450-550 lira) + aeropress (350?-450 lira) oluyor. demlemek kolay, temizlemek kolay, tariflerle oynamak sınırsız, hata yapmak çok çok zor. 2 kişi için konsantreyi dilue etmek vs çok güzel. tartı da gooseneck kettle da lazım değil. aeropress filtresi 350'li geliyor, yıkanıp kullanılabiliyor, bitirmesi baya zor.
2) timemore c2+ hario switch/clever. ben kullanmadım hiç, ama başarılı ürünler. normal kettle ile kullanılabilir ama tartı şart. bi de v60 filtresi de almanız gerekecek. yine hata yapmak zor.

ben aeropress alın, keyfinize bakın derim. el değirmenini ikinci elden bulabilirsiniz.

benzer bütçelerle kahve içmeye başlamak isteyen arkadaşlarıma tavsiyelerim:
1) timemore c2 (450-550 lira) + aeropress (350?-450 lira) oluyor. demlemek kolay, temizlemek kolay, tariflerle oynamak sınırsız, hata yapmak çok çok zor. 2 kişi için konsantreyi dilue etmek vs çok güzel. tartı da gooseneck kettle da lazım değil. aeropress filtresi 350'li geliyor, yıkanıp kullanılabiliyor, bitirmesi baya zor.
2) timemore c2+ hario switch/clever. ben kullanmadım hiç, ama başarılı ürünler. normal kettle ile kullanılabilir ama tartı şart. bi de v60 filtresi de almanız gerekecek. yine hata yapmak zor.

ben aeropress alın, keyfinize bakın derim. el değirmenini ikinci elden bulabilirsiniz.

Aeropress de clever da çok iyi seçimler ama aeropress için tartı gerekmediğine katılmıyorum. Belki diğer yöntemlere göre tartısız çok daha iyi bir bardak elde edilebilir ama tartı yine de şart bence. Ufak cep tartıları bile iş görür ama o yönden daha uygun olabilir.

İkisinden birini tercih etmek gerekiyorsa da biraz ne tarz kahve sevdiğinize göre tercihte bulunabilirsiniz. Aeropressle genel olarak daha gövdeli bir kahve elde edebilirsiniz. İnce bir filtresi olduğundan biraz daha fazla geçirgenliği var normal kağıt filtre demlemelere göre. Clever ise v60 tarzına daha yakın, daha temiz bir bir bardak sunacaktır. Ayrıca söylendiği gibi aeropress kesinlikle daha farklı tarifler deneyebileceğiniz bir ekipman. 2 kişilik demlemeler için ise Clever daha iyi sonuç verecektir. Aeropresste de dilute ederek 2 kişilik demlemeler yapılabiliyor ancak ben tek kişilik demlemeye göre daha başarısız bir bardak elde ettim hep.

Değirmen konusunda ikisi de v60 demlemeye göre çok daha affedici kesinlikle. Yine de bütçenizin yettiği kadarıyla metal burr olan bir değirmen almanız bence iyi olacaktır. Öğütüm kalitesinin artmasının yanında öğütüm süresi çok kısalıyor. Timemore c2 de bu kapsamda akla ilk gelen değirmen oluyor.

Clever Dripper + 50 liralık tartı + Timemore C2 değirmen.

Aeropress almayın o kadar kolay değil ucuz da değil, bütçe daha iyi değerlendirilebilir. V60 ile tatmin edici sonuç almak çok zor. Başlangıç için çoğu kişi V60 önermez. Üstte önerdiğim kurulum mutluluğun formülü. Clever ile alıştırma yaptıktan sonra plastik V60, termometre ve iyi bir gooseneck kettle alıp denemeye başlarsınız. Trendyol'da Clever indirimi bekleyin. Bu konuyu takip ederseniz iyi olur.

V60 ile tatmin edici sonuç almak çok zor. Başlangıç için çoğu kişi V60 önermez. Üstte önerdiğim kurulum mutluluğun formülü. Clever ile alıştırma yaptıktan sonra plastik V60, termometre ve iyi bir gooseneck kettle alıp denemeye başlarsınız. Trendyol'da Clever indirimi bekleyin. Bu konuyu takip ederseniz iyi olur.
Muhtara katılıyorum.

Aeropress almayın o kadar kolay değil ucuz da değil, bütçe daha iyi değerlendirilebilir. V60 ile tatmin edici sonuç almak çok zor. Başlangıç için çoğu kişi V60 önermez. Üstte önerdiğim kurulum mutluluğun formülü. Clever ile alıştırma yaptıktan sonra plastik V60, termometre ve iyi bir gooseneck kettle alıp denemeye başlarsınız. Trendyol'da Clever indirimi bekleyin. Bu konuyu takip ederseniz iyi olur.
Şu an bazı şeyler kafamda daha net oturdu. Çok yardımcı oldunuz, teşekkür ediyorum gerçekten.
Clever dripper daha mantıklı bir seçenek gibi gelmeye başladı.
Trendyolda bu konu hakkında takipte kalacağım

Başlangıç için delter press i de göz önünde bulundurabilirsiniz forumda 2. El olarakta temiz bir delter edinilebilirsiniz, demlemesi kolay pratik bir alet bence

Aeropress kullanıyor musunuz.

Nitelikli kahveye başlangıç için en önemli ekipman bana sorarsanız iyi bir değirmen. Ben kendim seramik bıçaklı bir değirmenle başlamıştım, sonrası için çok pişman oldum. Mutlaka çelik bıçaklı bir değirmen edinin(tm c2, Molent g50 gibi). Sonrasında değirmeninize göre ekipmanlarınızı şekillendirebilirsiniz.

O zaman burayı bir çok ekipmanı değerlendirmiş en azından benim takipte olduğum " @teyyaredenkahve @PepukKahve " beylere bırakmak gerek :D.

Mugen, Cyrstal, V60 vd.

Ekleme: Ben size önerdiğim seti kullanıyorum ve genellikle 300-350 ml demleme yapıyorum. Gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Demleme parametrelerine bir değişiklik daha eklemek isterseniz hazır ikea'ya uğramışken et termometresine de bakabilirsiniz.
Estağfirullah 🙏 Çok sağ ol.

@Cheddarxx ekipman seçimi tamamen bütçe ile alakalı. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama temel olarak almanız gerekenler.

1) Tartı - 0.1 gr hassasiyetli 2kg kapasiteli tartılar 40-50 TL. Kesinlikle almanız lazım. Üst limit yok. Timemore tartı şık ve daha pahalı alternatif.
2) Demleyici - dripper - Hario plastik ya da timemore crystal eye plastik alabilirsiniz. İkisi de iyidir. yine hario switch de iyidir ama çok daha pahalı.
3) Kazboyun kettle - elektrikli olanlar pahalı ama bir tane gerekiyor V60 tarzı demlemeler için. epinox daha uygun gibi. burada da seçenek çok, bütçe ile alakalı.
4) Öğütücü - bu konuda bütçenizi bilmem lazım :) Hepsini inceledim, ona göre yorum yapabilirim ama çelik kesicili almanızı tavsiye ederim. Daha uzun ömürlü ve öğütüm kaliteleri daha iyi.
5) Filtre kağıdı - hario alacaksınız japonya yapımı bol poşet almanızı öneririm.

Bi videoya hızlıca göz gezdirebilirsiniz. Kanalımızda işinize yarayacak içerikler de var.

Bir sorunuz olursa buradan ya da instagram üzerinden yardımcı olmaya çalışırım.

Başladığımdan beri forumda saatlerce baslangic ekipman konularını okumus olup Başlangıç v60 ekipmanlarının üstüne kaz boyunlu kettle alip yeni tamamlamış olan biri olarak ekipman listemi özet olması için yazıyorum :)
-plastik v60 (hario marka önemli)
-timemore c2 (öğütücü icin en f/p giris seviyesi bu/ aliexpressten 450₺ gibi fiyatlara bulabilirsiniz ya da 2.el bolumunde direkt satanlar var)
- yeşil ekranli meşhur tartı (tarti 0.1gr hassasiyetli olmali, ben ilk başta bilmediğimden önce 1gr mutfak tartısı almıştım sonradan yesil ekranlı tartıya geçerekdeğiştirdim)
-filtre kağıdı (forumda toplu alim kampanyalari oluyor onlari takip edin, en son hario 40lı filtre kağıdı aldim, buna cafec traditional onerenler olacaktır fakat şuan satılan serisi tıkanan hatalı bir seri)
- en son baktim hala kahve demleme sıkmıyor ilgileniyorum vs. çaydanlık döküşünden epinox kaz boyunlu kettle'a geçtim (çaydanlık ile dokebiliyorsaniz sart degil ama fark ediyor bayağı)

Geri