• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ondan reçete istedim zaten :) 11 gram dan kullansam (tahminim light roaste olacak 11 gram uygun olur diye düşünüyorum )

4 kahve yapabilirsin :) 1 tane başarırım diye düşünüyorum :)
11 gram aeropress hoffman metodu ile güzel oluyor. V60 için bence çok az. V60 dışında bu kahve demlenir mi bilemiyorum. Tam verim almak mümkün değil gibi. Heran bi çılgınlık ben de yapabilirim. :ROFLMAO:

hocam, 50 gr aldık da "gerçekten" doğru demleyene kadar kahve biter ... sonuçta böyle bir kahveyi hergün demlemiyoruz.

benim gibi bir için demleme reçetesi olsa almayı gerçekten düşünebilirdim. Böyle bir öneride bulunmak mümkünmüdür proje sahiplerine?
iki farklı reçete vereceklerini youtube yayınında söylemişlerdi. Reçete olmasa ben de almazdımç

bakalım versinler reçeteyi görelim :)

en kötü ihtimalle işyerlerine misafir oluruz veririz paşa paşa 823.4 ü içeriz bir bardak kahve olur :) becerdim beceremedim diye stress de olmaz

bakalım versinler reçeteyi görelim :)

en kötü ihtimalle işyerlerine misafir oluruz veririz paşa paşa 823.4 ü içeriz bir bardak kahve olur :) becerdim beceremedim diye stress de olmaz
Hasim abi davet eder sanirim da baristatus ticari bir cafe veya kavurmahane degil. Deneyim alani hobby alani demek daha dogru olur. Kendi profesyonel hayatindan ayirdigi zamanla ortaya cikan isler bunlar.

Verecegi reçete yeterli olur zaten. Dert etmeyin.

Kahveyi deneyim için satın alacak arkadaşların reçete konusunda endişe etmemelerini öneririm. Hem reçete paylaşımı yapılıyor Haşim bey tarafından hem de bu kadar üst seviye bir kahvenin ortalama bir demleme yapılsa dahi kötü demlenemeyeceğini düşünüyorum (Çok ekstrem durumlar olmadığı sürece). Tabii ki alınabilecek maksimum verimi kabaca 4 demlemede almak biraz şans işi ama bu derecedeki bir kahve, deneyimini referans bir reçeteyle de yaşatır bence.

Bilemiyorum, hayatımdaki tüm şansları burada kullandım galiba : ) Don Cayito'yu daha içmedim ama Quiquira'yı çok beğendim. Finca el Diviso da fermente kahvelere bakışımı değiştiren bir deneyim oldu. ✌️ @hasimsolmaz Bey'e şükranlarımı iletiyorum.

Sitenin blog kısmında bir düz taban demleyici tarifi daha paylaşılmış. Konik dripperlar’da demleme yapan arkadaşlar da memnun kaldığı reçeteleri paylaşırlarsa güzel olur.Alan herkes için bir referans oluşmuş olur kafasında.

Firma: Baristatus
Kahve: Costa Rica Cup Of Excellence No#1A-Don Cayito
Kavurma Tarihi:09.07.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Origami - Cafec TH3, Blooming sonrası (30 saniye-100mL)- İlk döküş (100 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 2.00

Bu yıl hatıralardan silinmeyecek kompleks bir kahve . Koku ve tatda lavanta kendini gösteriyor (Özellikle kokuda). Mango tadı ve daha sonra turunçgillerin etkilediği özellikle greyfurt baskınlığı olan sonlara doğru bitişte ananas ve tatlı bir meyvemsi ile son buluyor. Tanımlayamadığım bir baharat var kafamı kurcalayan tek tadım notu o oldu. Her yudumda sizi farklı tatlara çekebilecek bir çekirdek. Emeğinize sağlık @hasimsolmaz

Baristatus COE #1 Costa Rica Geisha Honey
Cmd 16 Klik / Cafec Traditional
Nestle Purelife / 92C / 12,5-200
30-40–40-90 (Son döküş swirl) / Bitiş 2.50

Normalde 17 klik yapacaktım fakat gramaj düşük olduğundan ve nispeten yüksek süreye gitmek istediğimden 16’ya düştüm.Hedef sürem 2.40 civarıydı 17 klikte kaldırırmış.
Kahvenin kuru ve demlerkenki kokusu oldukça aromatik ve kuvvetli.Nedense hem tatta hem de kokuda bana baştan itibaren çok olgunlaşmamış bir kavunu anımsattı, daha önce bu kadar net hissetmemiştim.
Bardakta ise asiditesi hafif sitrikti, çiçeksilik mevcuttu.Hoşuma giden nokta dengeydi.Yani ne tatlılık öndeydi ne asidite ne de gövde hepsinden azar azar gibiydi.
İçtiğim en iyi kahve diyemem ama en dengelilerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Firma: Baristatus
Kahve: Costa Rica Cup Of Excellence No#1A-Don Cayito
Kavurma Tarihi:09.07.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Origami - Cafec TH3, Blooming sonrası (30 saniye-100mL)- İlk döküş (100 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 2.00

Bu yıl hatıralardan silinmeyecek kompleks bir kahve . Koku ve tatda lavanta kendini gösteriyor (Özellikle kokuda). Mango tadı ve daha sonra turunçgillerin etkilediği özellikle greyfurt baskınlığı olan sonlara doğru bitişte ananas ve tatlı bir meyvemsi ile son buluyor. Tanımlayamadığım bir baharat var kafamı kurcalayan tek tadım notu o oldu. Her yudumda sizi farklı tatlara çekebilecek bir çekirdek. Emeğinize sağlık @hasimsolmaz
Kuru lavanta ve kişniş.

Geri