coffeewizard35
Barista
- İsim
- Gökberk
Instagram'da sayfa bütünlüğünü sağlamak için post atılmış eski kahveyle ilgili. Galiba beklenen sona yakınız
Kahveyi beklerken akıl sağlığımdan oldum.
yeni dolar kuruna göre ne kadara denk geliyorBen birgün gene işsizken yaklaşık hesap yapmıştım ancak 138,6$/KG 'den hesaplamıştım.
Öyle olunca 50gram 400-500TL arasından satışa çıkar diye umuyorum.
Aslında doğru hesaplamışım ama 138 dolar olan kg değil - 1lbs ‘ymiş @Xaern bey düzeltmişti.yeni dolar kuruna göre ne kadara denk geliyor![]()
"Şeffaflık Taahhüdü"fiyatın arkasındaki mantığı merak ediyorum. 823.40'ta durduran ne oldu? neden 825 değil![]()
Doğru söylüyorsun üstad, aslında 825TL yapıp paket başına 1,6 TL kâr edebilirlermiş.fiyatın arkasındaki mantığı merak ediyorum. 823.40'ta durduran ne oldu? neden 825 değil![]()
Doğru söylüyorsun üstad, aslında 825TL yapıp paket başına 1,6 TL kâr edebilirlermiş.
4kg sattıklarını düşünürsek, 50gramdan 80 paket demek
80 paket x 1,6TL kâr
126 TL cukka demek. İyi para. Hep amme hizmetimi yapacaklar. Azda para kazansınlar![]()

hocam, 50 gr aldık da "gerçekten" doğru demleyene kadar kahve biter ... sonuçta böyle bir kahveyi hergün demlemiyoruz.
benim gibi bir için demleme reçetesi olsa almayı gerçekten düşünebilirdim. Böyle bir öneride bulunmak mümkünmüdür proje sahiplerine?
Şeffaflık tablosu yayınlıyordu ben göremedim sitede."Şeffaflık Tahhüdü"
Referans noktasını biraz tepede tutmuyor musunuz?benim derdim "iyi kahve" diye içebileceğim bir referans noktası yakalamak ..... ki daha sonra içeceklerimi kıyaslama yapabileceğim bir referans olsun. Umarım kar da ederler de olay sürdürebilir olur.
50 gr çok riskli zaten 3 bardak kahve çıkacak 1'i yalan olsa bardağı 400 TL olacak, 2si yalan olsa bardağı 800...benim derdim "iyi kahve" diye içebileceğim bir referans noktası yakalamak ..... ki daha sonra içeceklerimi kıyaslama yapabileceğim bir referans olsun. Umarım kar da ederler de olay sürdürebilir olur.