• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aşı olanlar

Hepimizin duyduğu, adından dolayı biraz garipsenen Turkovac aşısı hakkında forumda da bir şeyler söylemek istedim.
Aşıyı bulan hocamız VETERİNER HEKİM VİROLOG PROF. DR. AYKUT ÖZDARENDELİ. Veteriner hekim olduğu pek bilinmeyen hocamız gibi Türkiye'de devam eden ve Dünyanın çoğu ülkesinde devam eden aşı ve zoonoz hastalık programlarında veteriner hekimlerin rolü çok büyük.
Almanya Robert Koch Enstitü başkanından tutun Pfizer CEOsuna, AstraZeneca CEOsundan Çin Hastalık Önleme Merkezi Başkanı gibi kritik yerlerdeki insanlar veteriner hekimlerdir.
Ülkemizde hala baytar gözüyle bakılan mesleğin aslında çok geniş kapsamlı olduğunu ve aşıdan gıdaya hayvancılıktan pet sektörüne çok alanı kapsadığını belirtmek istedim.
Huzurunuzda Aykut hocamıza ve tüm hocalarımıza bir daha teşekkür etmek istiyorum.
Herkese iyi akşamlar!

Evet Biontech Aşısı olduktan Sonra 2 Günü geride bırakmış oluyorum. Hiçbir yan etki ile karşılaşmadım kolum bile agrımadı diyebilirim.

Bende bıontech 1.dozu oldum aradan bir haftayı geçti bir şikayetim olmadı 2.dozu için zamanı beklıyorum

Cumartesi kahvaltı yapmaya çıkmışken aşı olup da döndük.
AVM'lere kurulan aşı istasyonlarından haberim yoktu benim, randevusuz beklemesiz ayaküstü yaptılar.
İki gündür çok hafif kol ağrısı dışında bir yan etki olmadı bende de.

9 Haziran'da Bointech ilk doz oldum. Dün de Covid pozitif çıktım. Aşı koruyor diye salmayınız.

9 Haziran'da Bointech ilk doz oldum. Dün de Covid pozitif çıktım. Aşı koruyor diye salmayınız.
Tüm dozları tamamlamış olsanız bile pozitif çıkma ihtimaliniz varken dozların eksik olduğu durumda daha da normal. Zaten ben aşılıyım diye salmak gibi bir durum çok yanlış. Siz hasta olmasanız da taşıyıcı olabilirsiniz. Pandemi tam anlamıyla bitene kadar sabırlı olmak gerek.

aşı vurulacak arkadaşlara bi küçük tavsiye:

ağırlık çalışıyorsanız özellikle omuz, hatta biceps, triceps ve göğüs çalışmayı en az 3 gün önce bırakın. ben 2 gün önce bıraktım ama kesmedi, sol kolu 2 gün zerre kullanamadım omuzdan dolayı :cry:

aşı vurulacak arkadaşlara bi küçük tavsiye:

ağırlık çalışıyorsanız özellikle omuz, hatta biceps, triceps ve göğüs çalışmayı en az 3 gün önce bırakın. ben 2 gün önce bıraktım ama kesmedi, sol kolu 2 gün zerre kullanamadım omuzdan dolayı :cry:
Ben ağrı sızı demeden antrenmanlara devam etmiştim :ROFLMAO:

Ben ağrı sızı demeden antrenmanlara devam etmiştim :ROFLMAO:
kol kalksa ben de yapacaktım da, sadece kağıt ağırlığı olarak kullanabildim 2 gün 😁
özellikle rotatif bağlarda sıkıntı vardı, hiç döndürüp açamadım kasları. sanırım omuzla triceps arası biyere denk geldi, ikisini zorladı.

kol kalksa ben de yapacaktım da, sadece kağıt ağırlığı olarak kullanabildim 2 gün 😁
özellikle rotatif bağlarda sıkıntı vardı, hiç döndürüp açamadım kasları. sanırım omuzla triceps arası biyere denk geldi, ikisini zorladı.
İlginç gerçenten. ben de çok fazla ağrı vardı ve kullanmakta zorlanıyordum aslında ama ısınma yapınca ağrı azalıyordu ve sorunsuzca çalışıyordum. tricepsin etkilenmesine çok şaşrıdım gerçekten. ben hatta çalışmanın ağrıyı azaltıp daha erken düzelmesine yardımcı olduğunu düşünmüştüm :D

Kardeşimi sınava bırakmışken okula yakın yerde aşımı da olayım diyerek 26 haziranda ilk doz Biontech aşımı oldum. İlk gün sadece aşı yerinin ağrı ve acısı varken ikinci gün epey bir halsizdim. Geç yatıp erken uyandığımdan mı aşıdan mı bilemedim.

O kağıda imzayı atınca her ne kadar kendimi kobay faresi gibi hissetsem de bu pandeminin aşısız bitmeyeceği kesin :)

Kardeşimi sınava bırakmışken okula yakın yerde aşımı da olayım diyerek 26 haziranda ilk doz Biontech aşımı oldum. İlk gün sadece aşı yerinin ağrı ve acısı varken ikinci gün epey bir halsizdim. Geç yatıp erken uyandığımdan mı aşıdan mı bilemedim.

O kağıda imzayı atınca her ne kadar kendimi kobay faresi gibi hissetsem de bu pandeminin aşısız bitmeyeceği kesin :)
Doktor tavsiyesi dinlenmiş olarak aşı olun önerisi mevcut

Ablam üç hafta önce aşı oldu. 1986 doğumlu. Aşıdan sonraki gün kol ağrısı ve yorgunluk vardı. Sonraki gün sol kolunda ve yüzünde hafif uyuşma hissetti. Hacdttepe'de Serhat Ünal'a ( Fahrettin Kocanın yanında geziyor, yetkili ve bilgili bir kişi.) muayene oldu. Hoca'nın önerisi aşıyı dinlenmiş vücut ile olmayı tavsiye ediyor. Uyuşma içinde sinire denk gelebileceğini zamanla geçeceğini söylemiş.
Stresli ve yorgun olmadan ve aşıya tok karna gitmeyi tavsiye etmiş.
Aşıdan sonra da aşı olduğunuzu unutun çok takmayın tavsiyesi vermiş. Birde sol kolundan aşı olmuştu ikinci dozu sağ kolundan olmasını söylemiş.

Ben henüz aşı olamadım tabii iş temposundan ve alerjik bünyeye sahip olduğumdan dolayı uygun zamanı bekliyorum.

Dün sabah 9.30'da aşımı oldum. Uykusuzdum diye pek bir şey anlamadım o an. Uyandığımda sol kolda biraz ağrı vardı. Aşırı rahatsız edici değil sadece yana doğru kolu kaldırırken hissediliyor. Bana enteresan gelen sol serçe ve yüzük parmağımda uyuşukluk yaşamam oldu. O da azalıyor şu an ama garip :unsure:

Geri