• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ascaso Dream Pid Yeni Makina

Şeyma Nur

Üye
İsim
Şeyma Nur
Daha fazla  
İsim
Şeyma Nur
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60,Harıo Hassas tartı, Wacaco nanopresso, Fellow, Chemex, Kalita, moccamaster
Selamlar uzun süredir home baristayım yeni ascaso aldım comandante ile öğütüyorum şu an espresso yu kaç klikte öğütüyorsunuz ya da ascaso kullanan var mı acaba bir takım sorularım olucak.
Teşekkürler

Ascaso
Kullanmıştım 2yıl öncesinde 5 ay gbi
Ascaso dream pid modelinde akış kaydetme vs var sanırım makinayı çözmeye çalışıyorum henüz fakat anlamış değilim tek minik ekrandan bir çok özellik olduğunu gördüm videolarda vereceğiniz püf noktalar var mı

Ascaso steel duo pid modelini ve cmd değirmen kullanıyorum. Çekirdeğe göre değişmekle birlikte 7-8-9 aralığı uygun olacaktır.
Ascaso dream pid modelinde akış kaydetme vs var sanırım makinayı çözmeye çalışıyorum henüz fakat anlamış değilim tek minik ekrandan bir çok özellik olduğunu gördüm videolarda vereceğiniz püf noktalar var mı

Volumetric özellikten bahsediyorsunuz sanırsam. Ben bu özelliği sık kullanıyorum. Şayet kahve değiştirmeyecekseniz bir önceki kaydettiğiniz akışta akan su kadar bir basışta shot alıyorsunuz. Bunun için aynı öğütüm kalınlığında kullanmak önemli. Ben puck screen kullanmanın çok faydasını gördüm makinadan bağımsız. Sıcak su akış borusundan gelen su süt köpürtücü ile aynı yerden geldiğinden dolayı amerikano vs alacaksanız süt köpürtücüyü 5-10 sn çalıştırmanız durumunda akan su daha kaynar oluyor.
Malzeme kalitesi olarak bence gayet kaliteli bir marka lakin Türkiye’de pek bilinirliği yok sanırsam.

Volumetric özellikten bahsediyorsunuz sanırsam. Ben bu özelliği sık kullanıyorum. Şayet kahve değiştirmeyecekseniz bir önceki kaydettiğiniz akışta akan su kadar bir basışta shot alıyorsunuz. Bunun için aynı öğütüm kalınlığında kullanmak önemli. Ben puck screen kullanmanın çok faydasını gördüm makinadan bağımsız. Sıcak su akış borusundan gelen su süt köpürtücü ile aynı yerden geldiğinden dolayı amerikano vs alacaksanız süt köpürtücüyü 5-10 sn çalıştırmanız durumunda akan su daha kaynar oluyor.
Malzeme kalitesi olarak bence gayet kaliteli bir marka lakin Türkiye’de pek bilinirliği yok sanırsam.
Evet Türkiye’de kullanıcısı yok denilecek kadar az sanırım ben pek rast gelmedim şu an henüz kalibrasyon ayarı yapmaya çalışıyorum hala belirli bir kahve oturtmadım daha çok yeni makinayı dün kurdum mesela portafilitre sepeti için maksimum 14 gramlık sepet var 14 gramdan fazla koyuyor musunuz normalde espresso 18 gram civarlarında yapıyoruz ya

Evet Türkiye’de kullanıcısı yok denilecek kadar az sanırım ben pek rast gelmedim şu an henüz kalibrasyon ayarı yapmaya çalışıyorum hala belirli bir kahve oturtmadım daha çok yeni makinayı dün kurdum mesela portafilitre sepeti için maksimum 14 gramlık sepet var 14 gramdan fazla koyuyor musunuz normalde espresso 18 gram civarlarında yapıyoruz ya
Sepet işi bence önemli. Sepetin üzerinde yazanı aşmamalısınız. 18 grlık sepet ya da 24 gramlık sepetlerden edinebilirsiniz. Kalibrasyon kısmında da hedefiniz öndemlemesiz 25-30 sn civarı 1/2,5 oranında çıktılar olacak şekilde yapabilirsiniz. Bence kullanımı son derece kolay bir makina ilk 15-20 shot alışma süresi olacaktır o sebeple biraz daha düz çekirdeklerle alışmanızı salık veririm. Natural çekirdeklerde iyice inceye inmelisiniz vs.

Teşekkürler, alıştım bile denilebilir. Başka ticari makinaları kullanmışlığım vardı.
İyi günler

Geri