• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

#34515 - #34620 - #34949 ve son olarak da #35190 ile 4.kez katılım gerçekleştirdim. Değerli @Ömer Aydın'a bu güzel coffenutz kahvelerini bizimle buluşturduğu için tekrar teşekkür ediyorum. Kahvelerin hepsi birbirinden harika gerçekten 😁 Birde kahve sever hattı ile her zaman ve her konuda ilgiyle yardımcı oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. 🙏🙏🙏
Afiyet olsun Burak Bey, artık detaylı yorumlarınızı bekliyoruz hatta farklı kahveler olsa da agtronların tatlara etkilerini belki duymak isteriz sizlerden

Siparişim geldiği gibi 06.12.2024 kavrum El Oriente'yi Clever Dripper'la 30 gr kahve/500 gr su 96 derece buzdağı damacana ;önce su sonra kahve 2. dk kabuğu kır 5.dk süzme reçetesiyle demledim.Tam anlamıyla sitede ne yazıyorsa o,özellikle canlı asidite şaşırttı,kompleks bir tat geliyor ama yormuyor temiz bir içimi var,notaları görünce biraz düz bir kahve bekledim ama değil.Elinize sağlık Ömer Bey,şayet bitmese kiloluk sipariş geçmek için bilgisayarın karşısına oturmuştum.
Hani derler ya günün her saati içilebilir,cuk diye oturdu bu tabir.

Siparişim geldiği gibi 06.12.2024 kavrum El Oriente'yi Clever Dripper'la 30 gr kahve/500 gr su 96 derece buzdağı damacana ;önce su sonra kahve 2. dk kabuğu kır 5.dk süzme reçetesiyle demledim.Tam anlamıyla sitede ne yazıyorsa o,özellikle canlı asidite şaşırttı,kompleks bir tat geliyor ama yormuyor temiz bir içimi var,notaları görünce biraz düz bir kahve bekledim ama değil.Elinize sağlık Ömer Bey,şayet bitmese kiloluk sipariş geçmek için bilgisayarın karşısına oturmuştum.
Hani derler ya günün her saati içilebilir,cuk diye oturdu bu tabir.
Afiyetler olsun mutlu ettiniz.

Afiyet olsun Burak Bey, artık detaylı yorumlarınızı bekliyoruz hatta farklı kahveler olsa da agtronların tatlara etkilerini belki duymak isteriz sizlerden
La Loma çok çabuk bitti maalesef 😔 inanılmaz bayıldım kahveye genelde fermente tatlar yorduğu için pek tercih etmiyorum natürel ve yıkanmış tercihim ama la loma özelinde karbonik maserasyon yöntemiyle ortaya çıkan kahve (tabi burda sizin başarılı kavrumunuz öne çıkıyor) son derece güzel ve çok yormayan bir kahve olmuş ☺️ sitede stoğunun bittiğini görünce vakumlayıp buzluk banka atmadığım için pişman olduğum nadir kahvelerden oldu la loma sitenizde vermiş olduğunuz reçete ile demledim ve belirtmiş olduğunuz tadım notlarını bariz bir şekilde almak sizin ne kadar işinizin ehli olduğunuzu gösteriyor. Özellikle o reçel tatlılığına inanılmaz bayıldım 👌 defact çekirdekleri ayıklamak bende bir alışkanlık olduğu için önce paketten avucuma döküp kontrol ettikten sonra değirmenime koyuyurum cekirdekleri çoğu kavurucuda maalesef defact çekirdek ayıklamaktan boynuma ağrılar giriyor ama sizin çekirdekleriniz bu konuda da son derece başarılı kavrumunuz tutarlı ve bu beni çok mutlu ediyor coffenutz ile geç tanışmam benim kabahatim ama buradan size sözüm olsun yolum İzmir'e düştüğünde mutlaka yanınıza uğrayacağım sizin gibi değerli ve kahve sektörüne başarılı bir şekilde hizmet eden bir insan ile tanışmak benim için çok kıymetli olacak @Ömer Aydın sevgi ve saygılarımla başarılarınızın devamını diliyorum 🙏🙏🙏

La Loma çok çabuk bitti maalesef 😔 inanılmaz bayıldım kahveye genelde fermente tatlar yorduğu için pek tercih etmiyorum natürel ve yıkanmış tercihim ama la loma özelinde karbonik maserasyon yöntemiyle ortaya çıkan kahve (tabi burda sizin başarılı kavrumunuz öne çıkıyor) son derece güzel ve çok yormayan bir kahve olmuş ☺️ sitede stoğunun bittiğini görünce vakumlayıp buzluk banka atmadığım için pişman olduğum nadir kahvelerden oldu la loma sitenizde vermiş olduğunuz reçete ile demledim ve belirtmiş olduğunuz tadım notlarını bariz bir şekilde almak sizin ne kadar işinizin ehli olduğunuzu gösteriyor. Özellikle o reçel tatlılığına inanılmaz bayıldım 👌 defact çekirdekleri ayıklamak bende bir alışkanlık olduğu için önce paketten avucuma döküp kontrol ettikten sonra değirmenime koyuyurum cekirdekleri çoğu kavurucuda maalesef defact çekirdek ayıklamaktan boynuma ağrılar giriyor ama sizin çekirdekleriniz bu konuda da son derece başarılı kavrumunuz tutarlı ve bu beni çok mutlu ediyor coffenutz ile geç tanışmam benim kabahatim ama buradan size sözüm olsun yolum İzmir'e düştüğünde mutlaka yanınıza uğrayacağım sizin gibi değerli ve kahve sektörüne başarılı bir şekilde hizmet eden bir insan ile tanışmak benim için çok kıymetli olacak @Ömer Aydın sevgi ve saygılarımla başarılarınızın devamını diliyorum 🙏🙏🙏
Afiyet olsun Burak Bey, bu güzel dilekleriniz devam etmem için yakıt oluyor, çok incesiniz sağolun. Merak etmeyin mikro-kavrumdan beğendiğiniz başka bir kahve olduğunda artık 3D yazıcıdan alır gibi rahatlıkla sipariş verebilirsiniz, o zaman dondurmaya da gerek kalmaz hem. Sevgiler.

Arkadaşlar tüm mikro-kavrum kahvelere beklenen (kalite hedefi) Agtron'ları, güncel ölçüm yeşil çekirdek nem ve yoğunluk oranlarını girdim, incelemek isteyenler olursa en alttaki bölümdedir.

1.png

Mevcut kavurma sapmamı 6 Agtron olarak koyuyorum bu bir beyandır ve devam edecek iyileştirmelerle 3'e doğru çekilecektir duyurusunu buradan yaparım. Bu arada İzmir'deki mekanımda kahvenizin numarasını beraber kontrol etmek isterseniz buyrun beraber bakalım (7 gram harcanıyor), hem bugün teslim almaya gelenlere de espresso benden;)

Arkadaşlar tüm mikro-kavrum kahvelere beklenen (kalite hedefi) Agtron'ları, güncel ölçüm yeşil çekirdek nem ve yoğunluk oranlarını girdim, incelemek isteyenler olursa en alttaki bölümdedir.

Ekli dosyayı görüntüle 36476

Mevcut kavurma sapmamı 6 Agtron olarak koyuyorum bu bir beyandır ve devam edecek iyileştirmelerle 3'e doğru çekilecektir duyurusunu buradan yaparım. Bu arada İzmir'deki mekanımda kahvenizin numarasını beraber kontrol etmek isterseniz buyrun beraber bakalım (7 gram harcanıyor), hem bugün teslim almaya gelenlere de espresso benden;)

Bu bilgileri girmeniz çok değerli, teşekkürler. Tüm kahvelerde sürekliliğinin sağlanmasını diliyorum.

Kahvenin hasat tarihini girmekten bile imtina eden kavurucularımız var maalesef.

(Agtron bilgisini veren bir de @Niji Coffee Co. var sanırım. Onları da anmış olalım. Başka var mı bilmiyorum.)

Bu bilgileri girmeniz çok değerli, teşekkürler. Tüm kahvelerde sürekliliğinin sağlanmasını diliyorum.

Kahvenin hasat tarihini girmekten bile imtina eden kavurucularımız var maalesef.

(Agtron bilgisini veren bir de @Niji Coffee Co. var sanırım. Onları da anmış olalım. Başka var mı bilmiyorum.)
Agtronu paketin üstüne yazmak mikro-kavrumlar dışında ürpertici olabilir ve buna çok fazla rastlamayabiliriz @Leylifer

Bu yüzden benim için ufukta (hiç olmazsa mevcutun 5 katı kapasiteli) bir butik-kavurucu olan Roest p3000 veya muadili görünüyor.

Şu anda eğer bir özkütle / degas bağlantısı olduğunu kabul ediyorsak (ki o zaman da etki derecesi sorgulanmalı);

Hem kahvenin yeşil çekirdek özkütlesinin nispeten düşük olması hem benim kavurma profilim ve elbette bu gibi sebeplerle kavrulmuş çekirdeğin özkütlesinin diğer çekirdeklerime kıyasla yüksek çıkmaması nedeniyle...

elinize geçeceği 4-5 gün içinde iyi verim almaya başlayacağınızı söyleyebiliriz... Optimum yani en güzel sonuç için bir paketi ölçüm için ayırıp izlemeye alacağım ve mutlaka sonuçları buradan haber veririm.
Merhaba Omer Bey, Kavrulmus ozkutle/degas baglantisina bende katiliyorum. Fakat ozkutle degisiminin benim teorime gore sebebi kavurma suresi, renkten bagimsiz olarak. Hazir boyle bir analiz yapiyorken, renk ayni, fakat kavurum suresi farkli olan kavrumlarida bu gozle analiz eder paylasirsaniz, bende öğrenmiş, teyit etmiş olurum. Teşekkürler, kolay gelsin :)

Merhaba Omer Bey, Kavrulmus ozkutle/degas baglantisina bende katiliyorum. Fakat ozkutle degisiminin benim teorime gore sebebi kavurma suresi, renkten bagimsiz olarak. Hazir boyle bir analiz yapiyorken, renk ayni, fakat kavurum suresi farkli olan kavrumlarida bu gozle analiz eder paylasirsaniz, bende öğrenmiş, teyit etmiş olurum. Teşekkürler, kolay gelsin :)
Merhaba Okan Bey, tabii ilk mesajımda da belirtmiştim arka planda genetik ve kavrumun hızı etkiliyor (kullanıcının gözlemleyemeceği dikkat edilmesi gereken bir taraf olduğu için italikle yazmışım hatta). Fakat esas soru "ne kadar etkiliyor?"
Özkütleye basitçe değinmek gerekirse; aynı hacimdeki 2 kahveden daha ağır olanının özkütle rakamının daha yüksek olacağını söyleyebiliriz. Bu esasında kavrum derecesi ile oldukça ilişkili olsa da işin arka planında; kahvenin genetiği ve kavrumun hızı gibi son kullanıcının tespit edemeyeceği başka etkenlerin de olduğunu biliyoruz.
İşte burada kaliteli sorular, kaliteli ölçümler devreye giriyor, ben bunu her halükarda ilk sca pro eğitimimde zaten içerikte hızlı/yavaş kavrum ve ölçümler olduğu için orayı biraz daha detaylandırıp (doğrusal veya üssel bir bağlantının izini kovalamak gibi) sizinle de paylaşırım, bu sorunuz ve odağınız çok değerli. Şimdi ben ölçerim desem üstünkörü yapmak istemem ve kampanya içine de kaliteli bir deney ekleyemem çünkü benim bütün kavrumlarım hep hızlı ve pek karşılaştırabileceğim bir şey çıkmaz oradan. Gözlemim ne derseniz bence kavrum renginin etkisi daha yüksek ama tamamen gözlem ve tahmine dayalı (yani çok da önemli değil) biliyorsunuz kahve şaşırtır:)

Sorunuz vesilesiyle de arkadaşlarla paylaşmak istediğim bir oyunu tetiklediniz şimdi paylaşayım o zaman:

Şöyle yapalım yarın akşama kadar bu konularla ilgili aranızdan en iyi soruyu soranı anketle seçelim ve ben arkadaşımıza bir paket Alto Cielo Geisha, 1 Kavanoz Sidra hediyesini takdim edeyim.

Okan Bey'in sorusu gayet yerinde evet etkilediğini biliyoruz ama ne kadar olduğu araştırmalı... Benim de aklıma ilk gelenlerden biri; "o veya bu sebepten özkütlesi daha düşük olan kahvenin örneğin v60 demlerken daha hızlı / yavaş / aynı geçmesi söz konusu olabilir mi burada bir bağlantı kurulabilir mi? Oyun sorular üstüne olduğu için bulgularımı vermeyerek sizin de denemelerinize pay bırakarak aradan çekiliyorum burada...

Şimdi sıra sizde...

1 Anket
1 Sidra
1 Alto Cielo Geisha;)

Ne dersiniz arkadaşlar?

Merhaba Ömer bey,
Oriente'yi gayet beğensem de ben daha çok alttan vuran kırmızı meyve aldım.

Çikolata fındığı da öne çıkarmak için ne önerirsiniz :D
Bence kırmızı meyve taraflarını yakaladıysanız hiç bırakmayın ama:) o zaman su sıcaklığını artırın derim ilk başta ve biraz degas olduğunda belki çikolatası daha vurucu olacaktır.

Az evvel dayanamayıp Etiyopya Hambela Espresso kavrumunu 10. gününde açtım. 40 ml çıktıyı almak 35 sn sürdü ama tadım harika. Yarım saat geçti içeli ama damağımdaki çikolata tadı hala duruyor. Elinize sağlık @Ömer Aydın

Arkadaşlar biraz önce Yurtiçi Kargo 9 kavrumundan kalan 30 siparişinizi de aldı, saat 4e kadar takip mesajları gelmiş olmalı. Sabrınız için tekrar teşekkürler ben birazdan 13 Aralık kavrumlarına başlıyorum.

Bu ay çok farklı, zor ama heyecanlı bir yeniliğe giriştim. Bana deli misin ne yapıyorsun diye yan yan bakan 15 kilo kapasiteli makinamdansa (saatte yüzün üstünde paket) 1 kilo kapasiteli ve saatte 10-15 paket üreten makinayı kullanıyorum. Böyle yaptım çünkü büyük makinalardaki kontrol çok fazla dikkat istiyor ve ben bu kampanyadaki mikro kavrum kahvelerde sıfır hata peşindeyim.

Bu sürdürülebilir değilmiş gibi görünen hedefin aslında daha önce olmayan yeni süreç ve ekipmanlarla yeni standardımız haline gelmesi de söz konusu hatta an meselesi, şu anda ise ben ölçümlere devam edeceğim, kahvelerinizi olabildiğince zamanında göndereceğim ve bu yeni süreçleri prosedüre dökmeye devam edeceğim, bir hızlandırılmış video sözüm var onu da ilk fırsatta paylaşırım daha iyi anlaşılması için.

Tuhaf ama bu sene geçen senelerden daha az yorucu oluyor çünkü aklımda bu parti ya tutmazsa soru işareti yok, siz de bunu mikro-kavrum paketlerinizdeki ölçümlerden sitedeki olması gerekenlerle birlikte karşılaştırmaya / sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Ve sorgulayın da lütfen, aslında burada kavurduğum kahveleri sizin denetiminize açıyorum bu kampanyada. Gecikmeler için tekrar üzgün olduğumu dile getireyim fakat böyle büyük çapta bir deneyin herhalde benzeri yoktur. Geçen senelerden daha heyecanlı bir toplu tadım tecrübesi yaşayacağız.

Sizin de aktif katılımınızı rica ediyorum.

Selamlar sevgiler

Son düzenleme:
Bu soru belki biraz saçma olacak fakat
2 ayrı çekirdek aynı ağırlıkta fakat bir hacım olarak fazla görüyor aynı demir ve pamuk gibi. Ama demleme yaparken aynı kategoride yer alıyor sonuç olarak 2si de aynı gr olduğu için 1×16 , 1×15 bunu mantik olarak çözemedim

Bu soru belki biraz saçma olacak fakat
2 ayrı çekirdek aynı ağırlıkta fakat bir hacım olarak fazla görüyor aynı demir ve pamuk gibi. Ama demleme yaparken aynı kategoride yer alıyor sonuç olarak 2si de aynı gr olduğu için 1×16 , 1×15 bunu mantik olarak çözemedim
Hiç bir soru saçma değil ama ankete eklemem için kısa bir formatta yazabilir misiniz acaba Mustafa Bey?

Ayrıca hatırlatmak isterim büyük bir avantaja sahipsiniz böyle giderse tek soru ile Sidra ve Geisha sizin:)

Büyük özenle kavrulan ve emek kokan çekirdekler.. Elinize sağlık ömer bey.

Benim sorum kahvede kaybolan nem miktarının kahvenin tadına etkisi. Hani belki ben de biraz abes düşünüyor olabilirim. Lakin nasıl ki nemi azalan ağaç daha uzun ömürlü ve işlenmesi daha kolay olur. Kahve neminde de böyle bir durum söz konusu mudur? İşlenmiş kahvenin kavurucuya gelene kadar kaybettiği nem miktarı hesaba katılıyor mu mesela? Kavrulduktan sonra ideal nem değeri her kahve türüne göre değişiyor diye biliyorum. İdeal nem değeri kahvenin kavrumundan son tüketiciye gelinceye kadar hangi seviyede kalmalı? @Ömer Aydın

Ayni gramajda olup fakat hacimleri farklı cekirdeklerin demelemeye etkisi nedir .? Diyelim

Geri