• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
'kahve kavrumu standart değil' yorumunuz yanlış olmuş bu yine fermantasyondan kaynaklı olabilir değil mi :) La Loma'nın çiğ çekirdek görselini sizinle paylaşıyorum, belki yorumunuzu 'kahve kavrumu standart değil' demek yerine bu elde ettiğiniz bilgileri kullanıp 'fermantasyon biraz dengesiz olmuş sanırım' ile düzeltebilirsiniz :)

Ben de bekliyorum.

Bu ay biraz tuhaf. Üyeler normalden biraz daha tuhaf, firma ile üyeler arasındaki ilişkiler tuhaf, kimse kahveler hakkında bir şey söylemiyor...

@emrekocakurt dengesiz kavrulmuş kahveye, biz aldığımızda dengesizdi düzeltmesi yapan kavurucudan kahve alacak kadar düşmedik yaa. ;)

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Etiyopya ajere
Öğütüm Detayları: cmd c40 16 klik
Demleme Yöntemi: Timemore b75 dripper
Su: Abant 90 derece 240 ml

Kahve Miktarı: 15 gram
50-150-240 şeklinde döküş, 2.10 civarı demleme bitti.

Kokuda bitki çayı, meyve marmelatı, sıcak reçel kokusu var. Tadımda sıcakken şeftali, kayısı, hafif portakal mevcut. Oldukça tatlı, damakta tortu bırakmayan, tertemiz bir kahve. Soğudukça mandalina ile şeftali gibi hisler değişiyor. Köşeli bir hal alıyor. Klasik naturel Etiyopya isteyen herkesin özlediği, seveceği bir kahve olmuş.

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Etiyopya ajere
Öğütüm Detayları: cmd c40 16 klik
Demleme Yöntemi: Timemore b75 dripper
Su: Abant 90 derece 240 ml

Kahve Miktarı: 15 gram
50-150-240 şeklinde döküş, 2.10 civarı demleme bitti.

Kokuda bitki çayı, meyve marmelatı, sıcak reçel kokusu var. Tadımda sıcakken şeftali, kayısı, hafif portakal mevcut. Oldukça tatlı, damakta tortu bırakmayan, tertemiz bir kahve. Soğudukça mandalina ile şeftali gibi hisler değişiyor. Köşeli bir hal alıyor. Klasik naturel Etiyopya isteyen herkesin özlediği, seveceği bir kahve olmuş.
Şifa olsun :)

Yesildeki bu renk farkı varken nasıl homojen kavrulabilir ? Tek tek mi ?
Çok haklısınız,bazı çekirdekler direk yeşil formda homojen bir renk dağılımına sahip olamayabiliyor.

Bu fermentasyon işlemlerinin artmasıyla birlikte sanırım firmalar etiketlerinde ton farkının bundan kaynaklı olduğuna dair bilgi vermeye başlamalı. Çünkü bazısı fermentasyondan bazısı gerçekten homojen kavrulamadığından oluyor. İnternet sitelerine yeşil halleri de eklenebilir ve faydası da olur diye düşünüyorum. Son zamanlarda bu konuyla alakalı geri bildirimler çok arttı.

Çekirdek görselini görmeden homojen kavuramamışsın yaftasını yapıştıran müşteriye kim bilgi verecek?
Dediğim gibi, ürün sayfalarında resimlerden biri kavrum öncesi çekirdekler olabilir. Onun dışında kahve paketlerindeki her kahve için ayrı hazırlanan stickerlara "*Ton farkları fermentasyon sebebiyledir" yazılabilir. Bunlara rağmen hâlâ bu bilgiyi alamayan ya da almamakta ısrar eden olursa da gözleri olmayan bir arkadaşımız herhalde, çekirdekleri de dışarıdan biri ona betimlemiş deriz. 🙃

Firmalar eğer bu söylemlerden rahatsız olurlarsa bunların önüne geçebilmek ya da azaltabilmek adına izleyebilecekleri yollar üzerine fikir yürüttüm. :)

Bu fermentasyon işlemlerinin artmasıyla birlikte sanırım firmalar etiketlerinde ton farkının bundan kaynaklı olduğuna dair bilgi vermeye başlamalı. Çünkü bazısı fermentasyondan bazısı gerçekten homojen kavrulamadığından oluyor. İnternet sitelerine yeşil halleri de eklenebilir ve faydası da olur diye düşünüyorum. Son zamanlarda bu konuyla alakalı geri bildirimler çok arttı.
Sırf fermantasyon değil birden fazla varyete barindirabilen kahveler olabiliyor,başka ciftliklerden gelen kahveler de yıkama istasyonu ya da kooperatifte birlikte işleme alınabiliyor.Boyle durumlarda da homojen bir görüntü elde etmek çok zor olabilir,güzel öneri,aslında epey bir firma çiftlige,cekirdege dair görseller paylaşıyor ama spesifik yeşil görseli çok güzel bir hizmet olurdu.Bu sefer de şey diyen cikabilirdi ama "yeşilin tonu farklı olabilir ,kavrulunca aynı tonda olsun oyle kavurun,işinizin adı ne" vs.

Dediğim gibi, ürün sayfalarında resimlerden biri kavrum öncesi çekirdekler olabilir. Onun dışında kahve paketlerindeki her kahve için ayrı hazırlanan stickerlara "*Ton farkları fermentasyon sebebiyledir" yazılabilir. Bunlara rağmen hâlâ bu bilgiyi alamayan ya da almamakta ısrar eden olursa da gözleri olmayan bir arkadaşımız herhalde, çekirdekleri de dışarıdan biri ona betimlemiş deriz. 🙃

Firmalar eğer bu söylemlerden rahatsız olurlarsa bunların önüne geçebilmek ya da azaltabilmek adına izleyebilecekleri yollar üzerine fikir yürüttüm. :)
Görsel atılmış ki, sorun görsel paylaşmakta ya da paylaşmamakta değil bence biri firmaya güzelce dese ki "kavrumda açık ve koyu tipte farklı çekirdekler var, yeşil çekirdek görselini atabilir misiniz?" firma buna "onu gösteremiyoruz maalesef" mi diyecek. Benim takıldığım çamur at izi kalsın. Herbokolog çağımızın mesleği gibi gözüküyor, ben kavurucu olsam buyur gel sen kavur derdim herhalde.
La Loma özelinde Meetlab agtron değeri bile koymuş, bence bu da değerli, şöyle açıklayayım La Loma, DiFluid Omni'de 100.3 Agtron vermiş, Şerif Hocanın yazdığını ekliyorum "1st Crack başlangıcı : 100-105 Agtron" olarak referans alırsak oldukça açık kavrumda. Göz yanıltır, spektrofotometre yanıltmaz. Kavurucu renge bakıp Allah, bu alacalı bulacalı oldu forumda şimdi yazarlar "ne bu yav homojen kavuramamışın" derler iyice bi kavurayım da kopkoyu tek düze olsun dememiş, ideal bir yerde bırakmış, zaten anaerobik kahveleri ve uzun fermentasyon geçiren kahveleri de çok kavurmak cinayet oluyor, zaten hassaslaşıyor kahve çekirdeği iyice yapısı değişiyor bunun üstüne çok kavurunca bardakta pek hoş sonuç çıkmaz. Buna ek @DtB de demiş birden fazla varyete oluyor, kooparatif kahvesi oluyor 2-3 yerden birleşiyor, ona da yav bu kahvede küçük çekirdek de var büyük de var ne bu %100 arabica değil de robusta mı ya da single orijin değil de blend mi? aaaaaaaa cıss! , o yüzden fotoğraf koymakla bu işler çözülse keşke :D tüketici merak edebilir, sorabilir, yeter ki çamur atmasın. Bende tüketiciyim masaüstümde klasörüm var ona bakarım buna bakarım kurcalarım, hayatında hiç güvenlik makalesi okumayan adamların sonucunu her gün şafak operasyonuyla görüyoruz, okuyun :D

Son düzenleme:
Geri