@zebercet efendi çok üstünkörü yazmış, biraz detaya girelim;
tetran için büyük büyük yorumlar yapmak istemiyorum. Sevgili Sefer ile olan arkadaşlığımızdan dolayı yorumlarımızın bir fiil "reklam" olduğunu ima eden hadsiz klavyeboyları tarafından taciz edildiğine şahit oluyoruz. Tek söyleyebileceğim, yıllar içinde Seferin kendini çok geliştirdiği ve takdire şayan bir seçki oluşturduğudur. Merak eden denesin.
Troika ile açıkçası ilk kez bu kadar fazla tanışma&görüşme imkanımız oldu. Tabi bunda tin coffeeden tanıdığımız Kaan'ın da troika ekibine dahil olmasında payı var. Güzel bir seçkileri var yellow/red/pink bourbonların üçünün de olduğu tek ekip sanırım. yellow bourbonu montagdan, pink bourbonu tetrandan bildiğimden red bourbonu deneyelim istedim. O da tam ikisinin arası gibiydi; hafif herbal notalar, beraberinde kırmızı meyveler ve tatlılık. Bir de chirossoları vardı tabi kahve demenin mümkün olmadığı, anlatılmaz yaşanır bir tecrübe sunan müthiş birşeydi. Fiyatını kendimce yüksek bulduğum için almadım ama bu güzel deneyimi bize sağladıkları için troika ekibine teşekkür ederim.
Coffee department kaliteli seçkisiyle ve o ufacık standının denediğimiz her kahvede adım adım devleşmesiyle gerçekten bizler için özel bir yere oturdu. Metin bey çok ilgili ve işini gerçekten seven bir kişi ki, neyi sorsak ya da neyi konuşsak kaşla göz arası hoop demleyip bize denetti. Pek herkeste olmayan kuvvetli bir seçki yapmışlar ama beni en çok etkileyen ise en vurucu, en fermante, Nisan Ağca'nın deyişiyle en kirli, pis natural kahvelerinin bile "tertemiz" bir için sunmasıydı. Hakikaten nasıl bu kadar temiz çıkıyor bardaklar hayret valla. Bu arada Metin beyle biraz toplu alım meselesini konuştuk; detaya girmeden kulübe özel planları olduğundan bahsetti. merakla bekliyoruz.
Ultra'nın enerjisine hastayız. Emre beyin mükemmeliyetçiliğinin seviyesi felaket yüksek. Bu sebeple haldır huldur incelemeden elime geleni alıp çıksam da sonucun iyi olacağından eminim. Seçkiden los pinosu özellikle beğendiğimi belirtmek isterim. Yüksek asiditesi sebebiyle kavurucu için tehlikeli bir tür olduğunu düşündüğüm typicayı çok iyi bir kavrumla gerçek potansiyeline ulaştırmışlar, bravo. Kahve denen şeyin en temel, ata varyetelerinden birini deneyimlemek de ayrıca güzel.
Deal, yukarıda zebercet paşanın da bahsettiği gibi 10 yıldır sektörde olmasına rağmen adını pek duymadığımız, tanıştıktan sonra niye bu zamana kadar tanışmadığımızı sorguladığımız, az ama öz bir seçkiyle festivalde boy gösteren tabiri caizse "şık" bir ekip. el diviso sidraları yarışma seviyesi, çok net. Yakında buralarda olmalarını bekliyoruz.
Grizzly'de açıkçası
@kahveanalisti nin de katılmasıyla aiden kurcalamaya gittik, Cem beyi de yanımıza alıp bol bol kurcaladık. yaklaşık 8dk süren 1ltlik demlemenin sonucu hepimizi pozitif anlamda şaşırttı. Gerçekten güzel bir oyuncak yapmış fellow.
Re di roma ve nitka'yı Sevgili Togay beylerin de katılımıyla beraber gezdik. re di romanın aji bourbonunu denedik ve beğendik. Şahsen bu tarz değişik varyetelerin çok sık ülkemize gelmediği malum, o sebeple denemekten zarar gelmez mantığındayım. Profillemelerini de başarılı bulduğumu belirteyim. Nitka'da ise yıkanmış sidra denedik. Seveni bayılacaktır ama yıkanmış geisha ve sidraların bardak performansının genelde naturallerine göre oldukça geride kaldığını düşünüyorum.
Bu arada Tin'in ombligonu gerçekten iyi. Aroması felaket iyi. yarışma seviyesi bir başka kahve daha.
Espresso batağına düşmekten özellikle imtina ettiğim için yıllardır kapsül kahve makinası kullanıyorum. kullanıcıları bilecektir, kapsül fiyatları her yıl gittikçe artıyor ve iyi kapsül kahve bulmak zorlaşıyor. Bu konuda chroma coffee'yi festivalde bulduğum için çok şanslıyım. Bütün seçkiyi aldım. Ayrıca grizzly'nin kapsülleri de muazzam, denemenizi tavsiye ederim.
Ezcümle; ziyaret edilecek daha birçok stand, birçok kahve emekçisi, birçok eş-dost vardı ama yeteri kadar zaman yoktu. Görüşebildiğimiz, görüşemediğimiz, görüşmek isteyip sözleşip denk gelemediğimiz herkese hem kendim hem de
@zebercet efendi beyleri adına teşekkür ederim. En kısa sürede tekrar görüşmek dileğiyle.