• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Altın Top

TayfunTmr

Barista
İsim
Tayfun Tamer
Daha fazla  
İsim
Tayfun Tamer
Espresso Makinesi
Flair 58, Wacaco Minipresso NS2
Değirmen
Femobook A68, Kinu M47, Mavo Phantox Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Deep 27, Hero Dripper
Bu ne idüğü belirsiz şey hakkında fikri olan var mı? ben ne için kullanıldığını hiç anlamadım, soğutuyo mu ne yapıyor 😅

Sese dikkat! kısın

Altın kaplamanın ısı iletkenliğinde görünüm dışında bir faydasının olmadığını düşünüyorum. Sadece görüntü gibi.

Espressonuzu seyreltmeden soğutmanın devrim niteliğinde bir yolu olan Coffee Alive Espresso Soğutma Topu ile tanışın.

Bu şık paslanmaz çelik bilye, espressonuzu lezzetini ve aromasını korurken hızlı ve eşit bir şekilde soğutmak için tasarlanmıştır. Espressonuzun ilk %40'ını soğuk ekstraktla büyük miktarda uçucu aromatik bileşikleri yakalayabilir ve sonuçta harika bir tada sahip espresso elde edebilirsiniz.
Topu gece boyunca dondurun ve ardından espresso shot'ınızın altına yerleştirin.

Espresso Soğutma Topu, kahve ile kullanım için güvenli, yüksek kaliteli, gıda sınıfı paslanmaz çelikten yapılmıştır.

Espresso'ya ek olarak, Espresso Chilling Ball aynı zamanda kahvenin üzerine dökmek için de kullanılabilir ve büyük kanatçıklar, çeşitli demleme tekniklerine uyum sağlayacak şekilde çoğu espresso fincanına, daha büyük kupalara ve sunuculara kadar rahatça oturabilir.

Özellikler:​

• Yüksek kaliteli, gıdaya uygun paslanmaz çelikten yapılmıştır
  • Dondurucunuzun içine asmak için kullanışlı kanca.
  • Nikel içermez ve düşük asit seviyesi
  • Espresso'yu seyreltmeden hızlı ve eşit şekilde soğutur
  • Espresso'nun kaybolan lezzetini ve aromasını korur
  • Çok amaçlı: Soğutulmuş espresso için kullanılabilir ve kahvenin üzerine dökülebilir
  • Kullanımı kolay

Nasıl kullanılır:​

Espresso Özü Soğutma Topunu gece boyunca dondurun.
Dondurulmuş topu taze demlenmiş espressonuzun altına yerleştirin.
Espresso'nun ilk %40'ı çıkarıldıktan sonra çıkarın.
Kahvenizin tadını çıkarın

ZART ZURT 32 DOLAR

Kahvenin ıdısı dıdısıyla uğraşmak, %5 de olsa fazladan verim almak istiyorsanız, ihtiyacınız olan bilgi: bu teknik işe yarıyor.
Espresso yahut filtre demlemelerde kahve demlendiği gibi bardağa düşmeden şokluyorsunuz, aromaların havaya uçmasının bir nebze önüne geçiyorsunuz. Yani buzlukta beklettiğiniz, gıdaya uyumlu herhangi bir metal, aynı işi görecektir. Bunu satın almadan, muadilini dahi satın almadan, evinizdeki mutfak gereçleri ile denemeler yapabilirsiniz.

Ha, tabi canınız çekiyor ise. Yoksa ne gerek var, bilemedim.

40 ya da 55lik uygundur. Ben 40lık kullanıyorum. Çay süzgecinin üstüne koyuyorum

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! US $3.55 31%OFF | 2 adet paslanmaz çelik buz küpleri Set kullanımlık soğutma taşları viski şarap şarap soğutma için küp soğutma kaya parti Bar aracı

40 ya da 55lik uygundur. Ben 40lık kullanıyorum. Çay süzgecinin üstüne koyuyorum

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! US $3.55 31%OFF | 2 adet paslanmaz çelik buz küpleri Set kullanımlık soğutma taşları viski şarap şarap soğutma için küp soğutma kaya parti Bar aracı
Birini bana satmayı düşünür müsünüz? :)

@Secron hocam sen nasıl kullanıyorsun ki bunu, yukarda yazan gibi %40 falan uğraşmıyorsun içinde mi bırakıyorsun, ya da mangal misali elde maşayla falan mı bekliyorsun 🤣 ürünün etrafında bi çerçeve falan görünmüyor da ondan dedim 😅

Birde o kadar mı fark ediyor yani, bunsuz içemiyorum artık falan oluyor mu, değer mi

@Secron hocam sen nasıl kullanıyorsun ki bunu, yukarda yazan gibi %40 falan uğraşmıyorsun içinde mi bırakıyorsun, ya da mangal misali elde maşayla falan mı bekliyorsun 🤣 ürünün etrafında bi çerçeve falan görünmüyor da ondan dedim 😅

Birde o kadar mı fark ediyor yani, bunsuz içemiyorum artık falan oluyor mu, değer mi
Yok ya öyle vazgeçilmez bir ekipman değil ama minör de olsa tat farkı var 😄 bardağın üstüne çay filtresini koyuyorum atışı direkt üstüne yapıyorum onun, ondan süzülüyor. Zaten şampiyonada da öyle kullanılmıştı diye hatırlıyorum, ondan sonra da herkes öyle kullanmıştı. Nucleus hariç bu tarz ürünler de ondan sonra çıktı zaten. Viski topuna bi çengel kaynatıp normal bedelinin 6 katını ödemeye gerek yok gibi 😄

Yok ya öyle vazgeçilmez bir ekipman değil ama minör de olsa tat farkı var 😄 bardağın üstüne çay filtresini koyuyorum atışı direkt üstüne yapıyorum onun, ondan süzülüyor. Zaten şampiyonada da öyle kullanılmıştı diye hatırlıyorum, ondan sonra da herkes öyle kullanmıştı. Nucleus hariç bu tarz ürünler de ondan sonra çıktı zaten. Viski topuna bi çengel kaynatıp normal bedelinin 6 katını ödemeye gerek yok gibi 😄
Hmm o zaman benim gibi biri için yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmak olur 😁. O zaman beklemeye alalım biraz daha tecrübeden sonra bakarım artık.

O zaman en azından bize tecrübenizi aktarabilir misiniz? Aliexpress'de tahsil edilen ücretten fazlası ödeniyor mu? Doğrudan adrese mi geliyor yoksa gümrükle vs ile uğraşmak gerekiyor mu? Toplam kaç gün sürdü teslimat acaba? Bir iki cümle ile açıklarsanız seviniriz gerçekten.

O zaman en azından bize tecrübenizi aktarabilir misiniz? Aliexpress'de tahsil edilen ücretten fazlası ödeniyor mu? Doğrudan adrese mi geliyor yoksa gümrükle vs ile uğraşmak gerekiyor mu? Toplam kaç gün sürdü teslimat acaba? Bir iki cümle ile açıklarsanız seviniriz gerçekten.
Aliexpress'te artık tüm ürünlerde vergi önden ödeniyor hocam. Ödeme ekranında vergi ücretini görüyorsunuz. Siparişten sonra ortalama 9 10 günde ptt ile elinize ulaşıyor, herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor

Buzluktan çıkan soğuk metal fincan ile deneme yapılsa nasıl olur?

Ekli dosyayı görüntüle 28786
Bu konuda da bilgim yok ama yine fikrim var :D. Metal bardakla metal top arasında 2 fark var bence. Her ne kadar bahsi geçen yöntem ile hiç kahve içmesem de kahve ile metalin temas etme süresi çok kısıtlı gibi duruyor. Yani bu temas kahvenin sıcaklığını çok dramatik şekilde düşürmüyor sadece kahve demlenir demlenmez ani bir etki yapıyor. Yani 90 derece olarak çıkan kahve bardağa indiğinde 60-70 derece fln oluyordur. Aşağıdaki bardakta ise kahvenin sıcaklığı olağan şekilde yavaş yavaş düşüyordur. Yani burada maksat kahvenin ilk hararetini alıp aromaların uçmasını engellemek, kahveyi soğutmak değil. Buzluktan çıkan metal bardak ise bayağı bayağı soğutur muhtemelen kahveyi. Dolayısıyla bu açıdan bir fark olacaktır. Bir diğer fark ise bu yöntemde her kahve damlası metal ile neredeyse eşit süre zarfında temas ettiği için homojen bir şoklama olacakken metal bardağa akan kahvede bardak çeperine yakın kısımlar bu soğuğa çok daha erken ve fazla maruz kalırken bardağın ortasında kalan kısım ise en geç maruz kalan kısım olacak. Dolayısıyla sadece aroma uçuşunu engelleme perspektifinden bakarsak kenarlarda işe yararken ortada işe yarayana kadar uçan uçmuş olacak. Bu da bir nevi espressodaki 7 günahtan biri olan unevenness oluyor :D

***Bütün bu yorumlar dayanaksız şahsi fikirlerimdir ve doğada çok hızlı bir şekilde kaybolma kapasitesine sahiptir.

Zaten espresso fincanı sıcak olması isteniyor. Bu amaçla makinelerin üzerinde fincan ısıtma bölümü var.

Dolayısıyla soğuk fincan olayı isabetsiz oluyor. Bir an iyi fikir gibi gelmişti.

Robotla demlerken Bunu dondurayım bardağın üstüne koyayım olmaz mı 😅 @enkoppkaffe

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-28-10-21-43-105-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-09-28-10-21-43-105-edit_com.android.chrome.jpg
    276.4 KB · Görüntüleme: 48
Geri