• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ağustos 2023 - Coffee Department - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,

Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.

Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek:
Finca Monteblanco

V60
Öğütüm Detayları:
CMD 23 click
Su Detayları:
Kuzeyden / 250ml
Kahve Miktarı:
16gr
Toplam Süre: 1:55 - 2:05

Demleme Basamakları:

10sn'de 60gr su döküp 50. saniyeye kadar bekledim. Sonra 1:40'a kadar 250gr'a tamamladım.

Tadım Detayları:

Kahve çekirdeğinden aldığım mayhoş kokuları demledikten sonra da bolca ve keyifle deneyimledim. Sıcakken daha meyvemsiyken soğumaya başladığında şampanya tadını daha belirginleştirdi.

Gerçekten çok güzel bir çekirdek.

Kahveler elime ulaştı. İçlerinden 02.08 kavrumlu Ruanda kahvesini demlemeye başladım.
15 gr kahve cmd c40 20 klik ile öğütüldü.
Su 240 Gr Nestle 93 derece
Demleme V60 cam dripper ve cafec traditional filtre ile yapıldı.
Döküşler 50 ml bloming, 30. Saniyeden sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye kadar döküş olacak şekilde 3 basamaklı.
Demleme 2 dk civarında bitti.
Tadımda sıcakken kiraz, çilek notalarının olduğu kırmızı meyveler var. Alttan hafif portakalı, mandalinayı andıran şekerli bir aroma da mevcut. Belkide tadım notlarındaki baldan kasıt buydu. Damakta tereyağlı bir hissiyat da mevcut. Oldukça net, damak yormayan keyifli bir naturel kahve olmuş. Anaerobik fermentasyon kararında tutulmuş, oldukça temiz içimli.

Finca milanın demlemesini yaptım. Parametreler şöyle:
15 gr kahve cmd c40 20 klik
Nestle su 240 ml 93 derece
Hario v60 cam ve cafec traditional filtre ile demlendi.
50 ml bloming, 30. saniyeden sonra 150 mlye kadar, 1. dakikadan sonra 240 mlye tamamla
1:50 civarı demleme bitti.

Öğütmeden önce paketi açınca buram buram bisküvi kokusu geliyordu. Bu oldukça ilginç. Çünkü kahve dünyasında fermantasyon kaynaklı bu kadar çeşitli nüanslara denk gelmek bir yandan heyecan verici bir yandan da geleneksel işleme yöntemlerinden aşina olduğumuz tatları yavaş yavaş unutmamıza sebep olacak gibi.
Fincanda sıcakken net bir şekilde hindistan cevizi tadı var. Öte yandan oldukça tereyağlı, oldukça kremamsı bir yapıyla damağı sarıyor. Bu durum damakta kalıcı uzun bir aftertaste olarak yansıyor. Kahveyi içtikçe içimden şunu dedim. Çay içerken bisküvi banardık ya o da erir içine karışır ve çay ile bir bütün olurdu. O tadı hatırlayın. Bu kahve de o işte. Kahve ile kremalı, hindistan cevizli bisküvi yiyormuş hissi var. Soğudukça biraz daha meyvemsi bir hal alıyor. Bu meyvemsiliği tadım notlarındaki ananas olarak nitelendiremem. Ama oldukça tatlı, şekerli.

Kahvelerden el borbollon ve monteblanco çekirdekleri ile demlemeler yaptım.
Demlemeye dair notlar aşağıda:

1- El Salvador El Borbollon

240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
2 dk civarı bitti.

Tadımda klasik sürprizi olmayan sütlü çikolata tadı var. Hafif soğudukça karamel gelmeye başlıyor. Dışarda zincir dükkanlardan bildiğimiz o isli, acımsı tat bu kahvede yok. O açıdan klasik tat arayan, meyvemsi, asiditesi yoğun olan kahvelerden biraz olsun uzaklaşmak isteyen herkesi memnun eder. Oldukça kadifemsi, temiz bir fincan çıkıyor.

2- Kolombiya Monteblanco

240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
1:45 civarı bitti.

Tadım faslının ilk satırına bu kahve için kompleks yazardım. Sıcakken gelen reçelimsi, tatlı koku birazdan damakta neler olacağını önden bağırıyor. Bu kahve mango, şeftali, nektarin, ananas familyasının harmanı gibi. Tatlılık, asidite, katmanlı geçiş, aftertaste her şey var. Bu saydıklarım birbirini baskılamadan işini yapıyor adeta. Tadım notlarında şampanya da yazılmış. Damakta köpüklü, kadifemsi bir hissiyat bırakıyor. Bu açıdan benzetebiliriz. Bu sene birçok Monteblanco denedim. Bana göre en kompleks versiyonu buydu.

Şuraya merak edenler için dün elime geçen kenya rui ruiru ile yaptığım denemeden bahsedeyim. Tabi ondan önce isteğimi kırmayıp hızla gönderimi gerçekleştiren @metin beye çok teşekkürler.

22/8 kavrum Kenya rui ruiru
15/250
K-pro 72
Kono meimon + hario serpme 01
nestle 93
60-60-130
tbt: 2:20

Klasik alışılmış yıkanık kenyalardan çok farklı bir yorum. yüksek asidite ve yoğun meyvemsilik yok. 48 saatlik anaerobik işlem gümbür gümbür hissediliyor. daha çok şarapsı denilebilecek anaerobik natural imzası doku ve tatlar mevcut. sıcaktan soğuğa geçişte yeşil elma hissediliyor. Vişne ise belki zorlarsak var deriz ama onun haricinde pek ortalarda görünmüyor. Tabi bunları yazarken kahvenin hala daha gaz salımına devam ettiğini ve o yüzden tat profilinin daha tam olarak oturmadığını da belirtmekte fayda var.

Dostlar, romalılar!

Hiç mi kahve deneyimlemediniz yahu?

@metin bey ve bizler sabırsızlıkla kahvelerden aldığınız verimleri bekliyoruz. Kulübün yaptığı/oluşturduğu ortama katkılarınızı rica ediyoruz.

Bu başlık çok boş kaldı. Keşke hatırlatma olsaydı. Şahsen deneyimlerimi alım başlığında yazmıştım.

Çekirdek: Burundi - Kiryama
Plastik Hario V60 - Hario fitre bol poşet
Öğütüm Detayları:
1zpresso K-max 6,8
Su Detayları:
Nestle, 92°C
Toplam Süre:
2:40
Kahve Miktarı:
15gr
Oran:
1:16

Demleme Basamakları:
30 sn aralık ile 60 ml su

Tadım Detayları:
Gövdeli, meyve tadları olan bir kahve. Geleneksel tatları arayanları memnun eder bence. Soğumaya başladığında greyfrut acılığı geliyor, son yudum ise mandalina.

*Brazil Diamantina ve El Salvador Borbollon çok "standart" buldum. Reçetelerinizle tekrar denemek isterim. El Borbollon'da yanık bir tat geldi.

Ben Monteblanco'yu çok sevdiğim için evvelki gün ondan 4x125 sipariş ettim, arada La Loma'yı bir daha deneyimlemek istedim ve 1x125 ondan sipariş ettim.

İyi ki etmişim, gerçekten çok hoş bir kahve. La Loma ile Monteblanco'yu aynı teknikle, (yukarıda yazdığım gibi) demliyorum ve her seferinde çok hoş sonuçlar alıyorum. Muz, elma, turta notalarını alabiliyorum, ilk demlendiğinde buruna şekerimsi bir koku geliyor. Tam olarak rum notasını çıkartamadım ama yeni içmeye başladım..

La Loma'yı beğenince indirimin son günü 2 adet daha söylerken, kendimi Finca Atzumpa, Simbi ve Rui Ruiru den birer adet 125'lik söylerken buldum :) Onları da demleyip tadınca fikirlerimi paylaşırım.

Demleme Yöntem ve Detayları: Plastik Hario V60 - Hario fitre bol poşet
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-max 6,8
Su Detayları: Nestle, 92°C
Toplam Süre: 2:40
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1:16

Demleme Basamakları: 30 sn aralık ile 60 ml su

Tadım Detayları: Gövdeli, meyve tadları olan bir kahve. Geleneksel tatları arayanları memnun eder bence. Soğumaya başladığında greyfrut acılığı geliyor, son yudum ise mandalina.

*Brazil Diamantina ve El Salvador Borbollon çok "standart" buldum. Reçetelerinizle tekrar denemek isterim. El Borbollon'da yanık bir tat geldi.

Deniyimlerinizi paylastiginiz için teşekkürler.Ben de fincanlarimda benzer sonuçlar elde ettim.El Borbollon ve Diamantina beklentimin çok altında kaldı ancak Burundi Kiryama'ya bayıldım.Siyah çayla karşılayıp katman katman greyfurta açılması ve bitişini çok sevdim.Bu nedenle iki alım yaptım ancak dünkü El Borbollon demlememden önce paketten çıkan taşı farketmem çok iyi oldu.Henüz iki günlük olan 1zpresso K-Max degirmenimi o taşla muhattap etmek istemezdim.

Deniyimlerinizi paylastiginiz için teşekkürler.Ben de fincanlarimda benzer sonuçlar elde ettim.El Borbollon ve Diamantina beklentimin çok altında kaldı ancak Burundi Kiryama'ya bayıldım.Siyah çayla karşılayıp katman katman greyfurta açılması ve bitişini çok sevdim.Bu nedenle iki alım yaptım ancak dünkü El Borbollon demlememden önce paketten çıkan taşı farketmem çok iyi oldu.Henüz iki günlük olan 1zpresso K-Max degirmenimi o taşla muhattap etmek istemezdim.
Aynı deneyim yaşadığımızı sevindim. 1zpresso K-Max degirmenim de birkaç haftalık, bende de taş fobim oluştu :eek: Yeni bir paket gelince, açıp mutlaka hızlıca kontrol ediyorum 😄

Selamlar
Finca Ana için yok mu reçeteniz? 🤓
Çok güzel, tatlı bir kahve oldu ama bu "ekstra" bir şeyi yakalamak için yardım lazım.

Çekirdek: Finca Milan
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch - tetsu kasuya hybrid method
Öğütüm Detayları: Comandante 20 click
Su Detayları: Uludağ premium, 90°C
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1:16

Demleme Basamakları: Switch kapalı 90°C 00:00>50ml 00:30>120ml
su sıcaklığı 70°C alıp 01:15>240a kadar ilave 01:45 switch açık 02:30 civarı bitiş

Tadım Detayları: Bu kahveyi kokladığımda ilk bıraktığı izlenim tereyağ kokusu olduğunu söylemek yanlış olmaz, sıcak yudumlamlarda sanki tereyağlı haylayf gibi bir lezzet ortaya koyuyor, orta sıcaklıklarda ise hindistan cevizi ananas aromaları baskın olmaya başlıyor, yıkanmış bir kahve olması parlak ve temiz bir fincan sunuyor, son derece sevdiğim bir kahve oldu.
emeği geçenlerin eline sağlık

Demleme Yöntem ve Detayları: Plastik Hario V60 - Hario 01 Filtre
Öğütüm Detayları: Timemore C3 - 13 Klik
Su Detayları: Davraz Su, 92°C
Toplam Süre: 2:10
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1:15

Sitedeki reçete ile demledim. Gerçekten çok keyifli bir kahve. İçimi yumuşak, ağızda bıraktığı tat harika. Paket kısa sürede bitecek anlaşılan :)

Geri