• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress mi? yoksa aeropress go mu? Yada delterpress mi?

Hangisi

• Aeropress

• Aeropress Go

• Delterpress

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Aeropress GO ve Delter Press sahibi biri olarak: Delter ı hayatımda içtiğim en clean cup kahvelerden dolayı bayılıyorum. Aeropress ve GO ayrımı olmaması gerektiği düşüncesindeyim. GO daha kompak sadece bence :)

Bende delter var, verdiği fincanlardan da memnunum ama bir kahvede aradığım ilk şeylerden biri olan gövde düşük kalıyor. Bu yüzden evde olduğumda genelde makinede demliyorum. Daha yüksek gövde elde edip yine nitelikli kahve denleyebilmek için bir tane de aeropress alayım dedim.

V60'la demlediğim kahveyi aynı öğütümle Aeropress le demleyince biraz daha yoğun ve hefif acı bir fincan çıkıyor ve Aeropress ten memnunum.

Selamlar,

Ben demlemelerimi mokapot ile yapıyorum ve özellikle ince öğüttüğüm çekirdeklerde alabildiğim yoğun gövdeyi seviyorum.Eğer becerebilirsem ileride olabildiğince manuel bir espresso demleme yöntemine doğru yol almayı planlıyorum.

Mokapot'tan espressoya giden yolculuğumun arasına mokapottan sıkıldığım için değil çeşitliliği sevdiğimden en az mokapotta alabildiğim yoğunlukta gövdeye sahip bir demleme yöntemi arıyorum.

Aklıma aeropress geldi,ne mokapot ne aeropress espresso demlemenin en büyük parçalarından biri olan basınç ile suyun içerisinden geçtiği basınç birimi olan bar değerlerine ulaşamacağı için aynı tadı vermeyeceğini biliyorum.

Yinede çeşitlilik açısından aeropress hem yoğun gövdeli kahveler içmek hemde yoğun gövdenin yanında çekirdeğin tadım notalarını kahve tadının eşlikçisi gibi almak açısından sizce uygun bir ekipman mıdır.

Bialetti 10cup venüs kullanıyorum ve özellikle bazı espresso kavrumlarının yoğun gövdesini gerçekten çok seviyorum.

Aeropress te de ince öğütüm ve metal filtre ve/veya 2-3 filtre kullanılarak yoğun bir gövde elde edilebilir mi?

Bialetti 10cup venüs kullanıyorum ve özellikle bazı espresso kavrumlarının yoğun gövdesini gerçekten çok seviyorum.

Aeropress te de ince öğütüm ve metal filtre ve/veya 2-3 filtre kullanılarak yoğun bir gövde elde edilebilir mi?
Moka pot kullanan yoğun gövdeli kahve seven birisini Aeropress tatmin edemeyebilir, moka potla aldığın yoğunluğu Aeropress veremez, fakat farklı lezzetler, filtre kavrum kahve aromalı, meyvemsi, yöresel tatları gövdeli olarak tatmak istiyorsan Aeropress tam onun için.

Selamlar @Kuzeydeniz85

Kıymetli yorum için teşekkür ederim.Anladığım kadarı ile pour-over dan daha yoğun gövdeye sahip ama pour-overa yakın aroma alınabilen bir ekipman aeropress.

Geri