• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

2 aydır Aeropress sahibiyim. Dışarda içtiğim Aeropress’ler üzerine almıştım. Benim deneyimime göre daha tatlı çıktılar veriyor genel olarak. Özellikle deneysel işlem olmayan Kenya, Etiyopya tarzı kahvelerde çok keyif veriyor, meyve suyu gibi.
En büyük artısı ise çok çeşitli tarifler mevcut.Yani parametre değişikliklerine çok elverişli özellikle de by-pass olayı büyük artı bence.
Sık kahve tüketen biriyseniz evinizde almanızı öneririm, kullanması da keyifli bir ekipman.
Çok teşekkür ederim açıklama için 🙏 Günlük kahve tüketimim yüksek. Hem farklı bir deneyim, hem de v60 tarz demlemelere göre sanırım daha pratik olmasından, sizlerin yorumlarınızın da etkisiyle sipariş vereceğim muhtemelen.

Aynı çekirdek ile sadece öğütüm kalınlığını değiştirerek yaptığım iki demlemede, Comandante ile 20 klikte öğütüm yaptığım demleme, 16 klikte öğüttüğüme göre çok daha lezzetli, tatlımsı bitişi damakta uzun süre kalan bir sonuç verdi. Kahve Koffeel Kolombiya, su 93 derece, suyu biraz yüksekten dökerek demlemeye başlama sonrasında 1 ve 2. dakikalarda güzel birer karıştırma, 2.30'da presleme şeklinde demlemeler yaptım.

Aeropress için öğütümü hep 15-16 klik gibi tercih ediyordum ma artık 20-22 aralığını da deneyeceğim.

Daha once en iyi sonuclari tim wendelboe nin methodu ile aliyordum. Dun gagne methodunu denedim hic beklemedigim kadar iyi sonuc aldim. Tek dez avantaji kahve biraz soguyor. Farkli cekirdeklerde denemeler yapacagim. V60 clever hepsini rafa kaldirabilirim. Bu tarifi kullanan var mi?
10dk demleme suresi ince ogutum 99C su icilmez birsey bekliyordum ama yuksek govdeli ve acilik yok. Dikkat edilmesi gereken yatak duz olacak kubbelesme olmayacak ve olabildigince yavas presslenmeli

Daha once en iyi sonuclari tim wendelboe nin methodu ile aliyordum. Dun gagne methodunu denedim hic beklemedigim kadar iyi sonuc aldim. Tek dez avantaji kahve biraz soguyor. Farkli cekirdeklerde denemeler yapacagim. V60 clever hepsini rafa kaldirabilirim. Bu tarifi kullanan var mi?
10dk demleme suresi ince ogutum 99C su icilmez birsey bekliyordum ama yuksek govdeli ve acilik yok. Dikkat edilmesi gereken yatak duz olacak kubbelesme olmayacak ve olabildigince yavas presslenmeli

Hocam suan acayip merak ettim , yarin mutlaka deneyecegim İki yildir Tim tarifiyle ve kendim de bir takim parametrelerde oynamalar yaparak cok iyi ciktilar aliyordum , Tim tarifinin yeri ayridir ben de yani ve bu yorumunuzu gorunce ciddi merak olustu , deneyince ben de buraya yazarim tekrar 😃

Hocam suan acayip merak ettim , yarin mutlaka deneyecegim İki yildir Tim tarifiyle ve kendim de bir takim parametrelerde oynamalar yaparak cok iyi ciktilar aliyordum , Tim tarifinin yeri ayridir ben de yani ve bu yorumunuzu gorunce ciddi merak olustu , deneyince ben de buraya yazarim tekrar 😃
denediniz mi yorumunuz nedir? iki yıldır deneyimlediğiniz tarifler arasında en iyi sonuç aldığınız tarifiniz nedir üstat?

Jonathan Gagne recetesini az once denedim ve saskinim , Lot coffee Monteblancosunu denedim Bu kahveyi v60 ve tim tarifleriyle demledim ve son olarak Gagne recetesiyle demledim Asla acilik yok asidite ve tatlilik asiri derecede dengeli oldu , ozellikle fazla asiditeden rahatsiz olan arkadaslar varsa bu receteden memnun kalabilirler Ayni kahveyi tim tarifiylede sevdim ama bu sekilde de cok guzel bir kahve ictim Bundan sonra gagne recetesini aeropress demlemesi yapacagim her kahvede denerim
Not : Demleme surerken servis edeceginiz fincana sicak su koyarak bekletmekte fayda var , malum 10 dakikalik bir demleme Oyle soguk bir cikti olmuyor , tam ideal icilecek sicaklikta oluyor

Jonathan Gagne recetesini az once denedim ve saskinim , Lot coffee Monteblancosunu denedim Bu kahveyi v60 ve tim tarifleriyle demledim ve son olarak Gagne recetesiyle demledim Asla acilik yok asidite ve tatlilik asiri derecede dengeli oldu , ozellikle fazla asiditeden rahatsiz olan arkadaslar varsa bu receteden memnun kalabilirler Ayni kahveyi tim tarifiylede sevdim ama bu sekilde de cok guzel bir kahve ictim Bundan sonra gagne recetesini aeropress demlemesi yapacagim her kahvede denerim
Not : Demleme surerken servis edeceginiz fincana sicak su koyarak bekletmekte fayda var , malum 10 dakikalik bir demleme Oyle soguk bir cikti olmuyor , tam ideal icilecek sicaklikta oluyor
commandante ile kaç click ayarladınız (11-15) ?

Bu arada bende fellow prismo değil de aeropress'in orjinal flow control aparatı var. onla deneyeceğim.

Son düzenleme:
commandante ile kaç click ayarladınız ?

Bu arada bende fellow prismo değil de aeropress'in orjinal flow control aparatı var. onla deneyeceğim.
Hocam cmd 16 click yaptim , bende prismo veya flow control aparati olmadigi icin cift filtre kagidi kullandim , filtre kagitlarini da cesme altinda ,suyu hafif acarak 5 - 10 saniye arasi tutunca kagit iyice acilarak daha guzel kapatiyor yanlari
Flow control aparati varsa sende suyun yarisini dokup kahveyi ilave edip kalan suyu ekleyebilirsin , prismo icin oyle bir secenekte sunmus , yada direkt 18 gram kahve ve 260 ml suyu dokup ,karistirma aparatini en dipten yukariya dogru karistirarak cikarip , pistonu takabilirsin

Hocam cmd 16 click yaptim , bende prismo veya flow control aparati olmadigi icin cift filtre kagidi kullandim , filtre kagitlarini da cesme altinda ,suyu hafif acarak 5 - 10 saniye arasi tutunca kagit iyice acilarak daha guzel kapatiyor yanlari
Flow control aparati varsa sende suyun yarisini dokup kahveyi ilave edip kalan suyu ekleyebilirsin , prismo icin oyle bir secenekte sunmus , yada direkt 18 gram kahve ve 260 ml suyu dokup ,karistirma aparatini en dipten yukariya dogru karistirarak cikarip , pistonu takabilirsin
şimdi reçetesinde anlattığı gibi deneyeceğim. kağıt ile demlerken kağıdı ıslatmayın diyor ama siz dediğiniz gibi yanları iyice kapamak için ıslattınız sanırım. bu arada commandante'de fine öğütüm ayarı 11 ile 15 arası diye biliyorum ucu ucuna yakalamışsınız siz. 16-20 arası medium fine'a giriyor yanlış bilmiyorsam.

Evet hocam , kagiti islatmadan yapinca bazen sikinti oluyor tim recetesinde bir kac kere yasadim o yuzden islatip koymak daha iyi
demlemem şimdi bitti, tabiri caizse muazzam bir günün ilk kahvesi (sabah) oldu. ben kağıt yerine orjinal aeropress metal filtre ile denemek istedim (kağıt ile ayrıca deneyeceğim), commandante c40 mk4 13 click, benim kahvemde ise asidite 1 tık önde ama kesinlikle baskın değil. dediğiniz gibi tatlar oldukça dengeli. vakit buldukça tarifi değişik varyasyonlar ile de deneyeceğim.

demlemem şimdi bitti, tabiri caizse muazzam bir günün ilk kahvesi (sabah) oldu. ben kağıt yerine orjinal aeropress metal filtre ile denemek istedim (kağıt ile ayrıca deneyeceğim), commandante c40 mk4 13 click, benim kahvemde ise asidite 1 tık önde ama kesinlikle baskın değil. dediğiniz gibi tatlar oldukça dengeli. vakit buldukça tarifi değişik varyasyonlar ile de deneyeceğim.
Çok şaşirdim hocam , karbonik maserasyon bir kahvede 10 dakika demleme sonucu bu kadar dengeli bir fincan cikacagini tahmin etmezdim , 16 click sonrasi ben de biraz daha click derecesini dusurup deneme yapicam bakalim , afiyet olsun 👍

Recetenin sizde de guzel calismasina cok sevindim. Yogun dengeli guzel bir fincan veriyor. Benim denedigim cekirdek kendi kavurdugum profilini iyi ayarlayamadigim v60 ta guzel sonuc vermeyen bir cekirdekti keyifle icilebilir bir fincan cikarmisti. Ust duzey kompleks cekirdeklerde timin recetesi daha iyi calisabilir ama ortalama cekirdeklerde bunun daha iyi calisacagini dusunmustum. Siz de daha dengeli fincanlar almissiniz dusuncemi destekliyor.
Konuyu saptirmak istemem ama asagida receteyi clever a da uyarlamislar. Yine benzer ama biraz daha sulu sonuc aldim clever da da.

Benim denedigim cekirdek kendi kavurdugum profilini iyi ayarlayamadigim [...] Yine benzer ama biraz daha sulu sonuc aldim clever da da.
Aeropress'im yok ama uzun süren receteyi okuyunca direkt Clever'ı aklıma geldi. "Başarısız" çekirdek ile de uzun metot denemek faydası olur gibi

Geri