• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

51mm basınçsız sepet bulamıyorum

daha ince öğütüm makineyi zorlamayacakmı ?
Makinenin yapılma amacı zaten bu sürelerde 9 barla kahve demlemek. Ki temizlik prosedüründe de kör tıpayla temizlik yapılıyor. Bunun yanında expansion valf'in amacı da grupta oluşan fazla basıncı atmak, bu sayede basınç 9 barda tutulabiliyor.

Açıkçası ekspresso makinesi için söylemiştim .. bu sefer de su akışını vermiyor çıktığı alamıyorsunuz yahut da templemeyi çok hafif yapmak gerekiyor diye biliyorum
Tamplemeyi hafif yapmadım. Zaten iki üç defa art arda bastırmazsan tek bastırmayla kahveyi beton gibi sıkıştırmak imkansız diye düşünüyorum. Eğer çıktı alamayacak kadar ince öğütseydim biraz daha kalın öğütüp tekrar denerdim. Dedica 15 bar basınç uygulayabilecek şekilde tasarlandığını iddia ediyor. Belli bir basıncın üzerinde güvenlik önlemleri devreye girip suyu geri boşaltıyor. O yüzden işi zaten yüksek basınç üretmek olan makinelerin zorlanacağını sanmıyorum.

Ben de Arçelik'in galiba 65 34 müydü süt haznesi yanında olan makineden var biraz ince öğütüp Temple mi yaptığın zaman 2-3 Damla veriyor vınn diye ses çıkartıyor ama çıktı vermiyor Ben de pompayı zorlamamak adına kapıyorum

Ben de Arçelik'in galiba 65 34 müydü süt haznesi yanında olan makineden var biraz ince öğütüp Temple mi yaptığın zaman 2-3 Damla veriyor vınn diye ses çıkartıyor ama çıktı vermiyor Ben de pompayı zorlamamak adına kapıyorum
Hangi model bilmiyorum ama pompayla alakalı bir sıkıntı da olabilir gerçekten fazla ince çekmiş de olabilirsiniz.

Şimdi tekrar daha da ince çektim makine bildiğimiz kuyruk şeklinde değil çok ince ve ses çıkartarak zorlanarak akışı sağladı çıkan pasta dediğimizde suluydu zannedersem daha kalın yapmam gerekiyor..sert ve acı oluyor

Şimdi tekrar daha da ince çektim makine bildiğimiz kuyruk şeklinde değil çok ince ve ses çıkartarak zorlanarak akışı sağladı çıkan pasta dediğimizde suluydu zannedersem daha kalın yapmam gerekiyor..sert ve acı oluyor
Puck'ın sulu olup olmamasına takılmadan çıkan ürün gramajı, süre ve tada bakmak daha doğru sonuç verir.

Süreyi Dikkate almıyorum Doğrusunu söylemek gerekirse tat çok yoğun gövdeli ve acı oluyor sanki amerikano yaparsam sulandırırsam daha iyi olacak gibi uzun bir zamandır istediğim düzgün tadı yerinde bir kahve içemiyorum birçok denemeleri yaptığım halde kahve çeşitlerini çeşitlendirdiğim halde bir yerde bir yanlışım var Deneye deneye bulacağım o yüzden basınçsız sepet istiyorum Benim için doğru olacak olan galiba o

Süreyi Dikkate almıyorum Doğrusunu söylemek gerekirse tat çok yoğun gövdeli ve acı oluyor sanki amerikano yaparsam sulandırırsam daha iyi olacak gibi uzun bir zamandır istediğim düzgün tadı yerinde bir kahve içemiyorum birçok denemeleri yaptığım halde kahve çeşitlerini çeşitlendirdiğim halde bir yerde bir yanlışım var Deneye deneye bulacağım o yüzden basınçsız sepet istiyorum Benim için doğru olacak olan galiba o
Basınçsız sepet ve süre tutmadan düzgün sonuç almak çok zor maalesef.

Dün portafiltrenin altına 2 kat kağıt koymama rağmen sonuç hiç değişmemişti. Bu sabah öğütücünün sınırlarını zorlayıp 1zpressonun espresso için önerdiği en ince ayarın da altına inip gereğinden fazla ince öğüttüm. Çok ince öğüttüğüm için sepet 1 gram daha fazla kahve aldı. 15 gram kahve 40 saniyede 32 gram çıktı verdi ve kahvenin tadındaki ekşilik sihirli bir şekilde yok oldu. 18 saniyelerden 40 saniyeye çıkmak beni çok şaşırttı açıkçası. Şimdi çok az bir acılık var sonraki denemelerimde 1-2 click kalınlaştırıp süreyi biraz daha kısa tutarsam acılık ta gider diye düşünüyorum. Meğer doğru öğütüm ayarı denemeye korktuğum yerlerdeymiş :) teşekkür ederim hocam.
Bundan sonrası sizin damak tadınıza göre ayarlamalar hocam, bence 2 kat çıktıya odaklanmayın, bazen 2.5-3 kat çıktı daha iyi tat verebiliyor. Aynı klikte kalıp 15 gr'dan 14 ya da 14.5 gr'a geri gelmek de hem zamanı hem de tadı etkileyecek bir eylem olabilir. Yahut 15 gr'da kalıp bir kalın klik yine denenebilir. Dediğim gibi bundan sonrası deneyimlemek :)

Bende 51mm ims ve mhw-3bomber bep sepet var bep sepet çok daha ince öğütüm istiyor. İms'den daha memnun kaldım, fakat şuanda tr'ye kargolama göremedim. Daha önce amazondan almıştım...

Geri