İki yılı aşkın süredir aşağıdaki isolab ürününü aktif olarak kullanıyorum. Bence kahve saklamak için vakum ve buzluk haricinde en pratik, gerekli ve çözüm sunan yöntem.(Vakum makinesi olsa da bu tüpler ihtiyaç bence)
Vida Kapaklı Falcon Tüpü Etekli Amber 50 mL Steril, DNA & RNA free 50 Adet / Tekli Poşet
www.labor.com.tr
Ürün öncelikle laboratuvar seviyesinde ve çok çok kaliteli. Her bir tüp steril poşette geliyor. Kullanım senaryom şöyle; sadece ilk başta poşetten çıkardığımızda bir koku mevcut. Bu koku, steril sağlık ürünlerinin kokusu gibi. Bu kokudan, tüm tüpleri bulaşık deterjanlı suda yarım gün bekletip tek tek iyice yıkadıktan sonra kurtuluyoruz, bi daha da gelmiyor bu koku, artık kuruduktan sonra da içine kahve koymaya hazır hale geliyor.
Ben kahveyi satın alıp, kendi paketinde degass sürecini bitirince, 18 veya 16 gr (her bir tüp max 20 gr alıyor) porsiyonlar halinde tüm paketi bu tüplere doldurup ağızlarını sıkıca kapatıyorum. Böylece her demlemede paketi açmak zorunda kalmıyoruz, çünkü paket her açıldıkça hava sirkülasyonu yüzünden aromalar çok çabuk uçuyor, kahve sönüyor. Kahve bitene kadar sanki ilk kez paketi açıyormuşum gibi bu tüpler sayesinde performans alıyorum. Bunun dışında tüpleri direk buzluğa atabilirsiniz, ama çıkarınca hemen öğütüp demlemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde bir kayıp yaşamıyorum. Yine de buzluk için vakum makinesi ve içmek istenen gr kadar paketler vakumlayıp buzluğa atılmasını öneririm, Falkon tüp içinde az da olsa hava kaldığı için buzlukta bu olumsuz bir etki bırakabilir. Fakat dışarıdaki kahveyi belli bir süre (max 2 ay) saklamak için bence en iyi seçenek.