• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso x pro s vs comandante c40

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamit77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hamit77

Üye
İsim
ABDULHAMİT
Daha fazla  
İsim
ABDULHAMİT
Bu iki değirmen ile ilgili seçim yapamıyorum aralarında ortalama 3000 tl gibi bir fark var düşüncelerinizi bekliyorum

Comandante mk4 ve 1zpressonun q2 heptagonal modelini kullandım ancak x pro kullanmadım. Q2 ve X proda aynı burr kullanılıyor diye biliyorum (En azından lance hedrick videosunda öyle diyor). Ben şu an durumunuz elveriyorsa comandante almanızı tavsiye ederim. Sebebine gelecek olursak comandantedeki premium hissiyatı diğer hiçbir markada görmüyorum şahsen. Zaten bu yüzdendir ki aynı apple telefonlar gibi ikinci el değerini ne kadar yıllansa da inanılmaz miktarda koruyor. Eğer saf kahve lezzetine gelecek olursak kesinlikle 1zpressonun üzeceğini düşünmüyorum zira burr geometrileri çok benzer, zaten burr boyutu da aynı veya çok yakın. Ben de q2 ve c40 arasında çok ciddi bir fark hissedemedim. Son olarak hem kendimde hem de forumda diğer kişilerde şöyle gözlemledim ki bu el değirmeni işinin sonu her türlü comandanteye varıyor. Kişi comandanteyi beğenir beğenmez o değişebilir ama bir noktada herkes deniyor şu aleti. Ayrıca comandanteyi almaya karar verirseniz, ödediğiniz paranın hakkını fiyat/performans olarak kuruşu kuruşuna alamayacağınızın bilincinde almak potansiyel hayal kırıklıklarını da önleyebilir bence.

Ben ilk q2s aldım sonradan 1 ay geçmeden c40 aldım ama biraz tat farkından başka birşey değişmedi aksine q2s kolu daha uzun olduğu için öğütümü daha kolay c40 da filtre için uyguladığım kuvvetle q2 de türk kahvesi öğütüluyor o bakımdan 1zp daha iyi tat farkını ben biraz fark ettim belki o yüksek fiyatı ödeyince psikolojik birşeyden dolayıda olabilir tadının daha iyi gelmesi bilemiyorum onun dışında geçen ay zam geleceği söylendi 40gün geçti fiyat hala aynı bu daha enteresan bir durum

Cmd c40 kullanıcısı olarak xpro güzel bir alternatif olabilir. Yaptığınız demlemelerde ne beklediğinizle de ilgili olarak bütçenizi fazla zorlamadan güzel bir değirmen almış olursunuz. Birçok buna benzer içerikli konularda daha öncede belirttiğim gibi bana göre filtrede cmd c40 gerek fincanda sunduğu lezzet ve kolay kalibrasyonuyla, gerekse de çekirdek özelinde tariflerin oluşturulmasında ortak payda olması nedeniyle önde. Ancak piyasada birçok yeni ürün var. Bu ürünler gerek fiyatlarıyla gerekse de sunduğu lezzet profilleriyle üst segmentten aşağı değiller.

Geri