• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso Q2

siyahonluklu

Barista
İsim
muhammet
Daha fazla  
İsim
muhammet
Ekipmanlar
Cafelat Robot, V60
Herkese merhaba, Q2 kullanan pek göremedim forumda, başlığı da olmadığını farkederek açmak istedim. Q2 alarak değirmenlendim arkadaşlar, kullanmadan önce 5-6 gram kahve öğütüp dökmek dışında bir temizlik tavsiye eder misiniz? Bir de değirmeni kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini de paylaşırlarsa mutlu olurum. Teşekkürler.

Selamlar,

Ben bir 1ZPresso JX Pro kullanıcısıyım,ilgili modeli kullanan arkadaşlarımız detaylarını paylaşacaktır.Ben temizlik hususunda bir bilgi paylaşmak istedim.Ben değirmenimin tüm parçalarını sökerek kullanım yoğunluğuma göre 1 - 1.5 aylık periyotlarda temizliğini yapıyorum hemde gözle görebileceğim,öğütümün kalitesini etkileyecek bir sorun olup olmadığını kontrol ediyorum.Sanada tavsiye ederim.

Selamlar,

Ben bir 1ZPresso JX Pro kullanıcısıyım,ilgili modeli kullanan arkadaşlarımız detaylarını paylaşacaktır.Ben temizlik hususunda bir bilgi paylaşmak istedim.Ben değirmenimin tüm parçalarını sökerek kullanım yoğunluğuma göre 1 - 1.5 aylık periyotlarda temizliğini yapıyorum hemde gözle görebileceğim,öğütümün kalitesini etkileyecek bir sorun olup olmadığını kontrol ediyorum.Sanada tavsiye ederim.
Teşekkür ederim, kullanmaya başlamadan önce bir temizlik öneriniz var mı peki kahve öğütüp dökmek dışında?

Teşekkür ederim, kullanmaya başlamadan önce bir temizlik öneriniz var mı peki kahve öğütüp dökmek dışında?

Tekrar Selamlar,

Ben her yeni çekirdek kullanışımda,bir önceki çekirdekten kalan partiküllerden burr'ü kurtarabilmek adın 5-6 adet çekirdeği öğütüyorum,her öğütümün ardından değirmen ile gelen temizlik fırçası ile burr'de oluşan statik nedeni ile yapışan ve demlemeye katılmasını istemesiğim ufak partikülleri temizliyorum ve periyodik olarak bir önceki postumda anlattığım işlemi yapıyorum.Başka bir şeye ihtiyacı yok zaten.
Değirmenin kutusundan temizleme fırçası çıkmadı ise bir makyaj fırçası temin ederek kullanabilirsin.

7 köşeli bir burr kullanıyor galiba...

Elnde bu değirmenden olan bir arkadaş burrun ayrıntılı resimlerini paylaşabilir mi? Mil salınım yapıyor mu? Genel filtre kahve performansı nedir?

7 köşeli bir burr kullanıyor galiba...

Elnde bu değirmenden olan bir arkadaş burrun ayrıntılı resimlerini paylaşabilir mi? Mil salınım yapıyor mu? Genel filtre kahve performansı nedir?
Bende pentagonal versiyonu var. O zamanlar henüz heptalar gelmemişti. Milde salınım bende yok gayet stabil. Filtre performansı olarak heptagonal burru sorduğunuz için yorum yapmayayım. Ama bildiğim kadarıyla x-pro ile aynı burr, onun performansından oldukça memnunum. X-proda mil 3 noktadan, Q2 de 2 noktadan sabit bunu da belirteyim.

Bende pentagonal versiyonu var. O zamanlar henüz heptalar gelmemişti. Milde salınım bende yok gayet stabil. Filtre performansı olarak heptagonal burru sorduğunuz için yorum yapmayayım. Ama bildiğim kadarıyla x-pro ile aynı burr, onun performansından oldukça memnunum. X-proda mil 3 noktadan, Q2 de 2 noktadan sabit bunu da belirteyim.
Teşekkürler...
7 kenarlı burr'unun üst düzey filtre performansı olduğuna dair çok fazla youtube videosu ve kullanıcı yorumu var. O yüzden merak ettim.

Teşekkürler...
7 kenarlı burr'unun üst düzey filtre performansı olduğuna dair çok fazla youtube videosu ve kullanıcı yorumu var. O yüzden merak ettim.
Ben ikisini de kullandım/kullanıyorum. Pentagonal'den de oldukça memnundum ama Heptagonal bambaşka gerçekten. Pentagonal 1:17 gibi oranlarda yüksek extractionlı demlemelerde çoğu şeyi yuvarlasa da Heptagonal'de böyle bir durum yok, her şey çok net, tatlılık yüksek. Heptagonal'e geçtiğimden beri nerdeyse her şeyi 1:17 demliyorum ve eskisinde 1:15-16'larda aldığımdan daha güçlü ve net alıyorum tatları. Şu an uygun olmasam da uygun olduğumda burr fotoğrafı da atmaya çalışacağım.

Ben ikisini de kullandım/kullanıyorum. Pentagonal'den de oldukça memnundum ama Heptagonal bambaşka gerçekten. Pentagonal 1:17 gibi oranlarda yüksek extractionlı demlemelerde çoğu şeyi yuvarlasa da Heptagonal'de böyle bir durum yok, her şey çok net, tatlılık yüksek. Heptagonal'e geçtiğimden beri nerdeyse her şeyi 1:17 demliyorum ve eskisinde 1:15-16'larda aldığımdan daha güçlü ve net alıyorum tatları. Şu an uygun olmasam da uygun olduğumda burr fotoğrafı da atmaya çalışacağım.
Burr fotoğrafı tanıdık gelip bizleri biraz şaşırtabilir, merakla bekliyor olacağım. 🙂

Konuyu gördüm ve Q2 deneyimlerimi paylaşmak istedim. 4-5 ay oldu alıp kullanmaya başlayalı, Baratza Virtuoso’dan geçiş yaptım. Q2 benim deneyimime göre daha stabil bir öğütme sağlıyor, parçacıklar çok büyüklü küçüklü değil. Her kullanımdan sonra beraberinde gelen fırçayla temizlemenizi öneririm, onun dışında her hafta ben söküp temizliyorum. Son zamanlarda V60 4:6 denedim birkaç değişik kahve ile, 3 full click bence bu reçete için ideal.

q2 s modeli kullanıyorum. bu sabah detaylı bir temizlik yaptım fakat daha sonrasında toplarken alttaki ayar mekanizmasında 0 noktasını tekrardan denk getiremedim. biliyorum, öğütüm adına gerekli bir husus değil ancak bu tarz konularda biraz takıntılıyımdır. acaba alttan ayar yaparken başlangıç noktasını 0'a denk getirebilmek adına uygulanan bir yöntem var mıdır?

q2 s modeli kullanıyorum. bu sabah detaylı bir temizlik yaptım fakat daha sonrasında toplarken alttaki ayar mekanizmasında 0 noktasını tekrardan denk getiremedim. biliyorum, öğütüm adına gerekli bir husus değil ancak bu tarz konularda biraz takıntılıyımdır. acaba alttan ayar yaparken başlangıç noktasını 0'a denk getirebilmek adına uygulanan bir yöntem var mıdır?
Tam tersi 6 numaraya falan mı geldi?

hocam ilk birleştirmede 3.1'e denk geldi, sonra ayar kısmını çıkartıp bir daha taktığımda 5'e denk geldi. sanırım 0 noktasından itibaren sayacağım çıkana kadar kaç click ettiğini, ona göre denk getirip takmaya çalışacağım akşam eve gidince bakalım.
Hocam selamlar, her temizlik sonrası bende de 0 noktasının numarası değişiyor. Bazen 9 oluyor bazen 3 bazen de 8.3 falan. Çok da önemli değil bu internette şu numara olmalıdır diye yazmıyor.

hocam ilk birleştirmede 3.1'e denk geldi, sonra ayar kısmını çıkartıp bir daha taktığımda 5'e denk geldi. sanırım 0 noktasından itibaren sayacağım çıkana kadar kaç click ettiğini, ona göre denk getirip takmaya çalışacağım akşam eve gidince bakalım.
Evet değişim olabiliyor ama çok farketmiyor kaç klik saydığımız önemli

dün akşam epey uğraştım, saçma sapan matematik hesapları yaptım ama sonuç hüsran 🥲
toplamda kaç klik ile 0 noktasından itibaren çıktığını çözebildim ayar kısmının fakat aynı ayar kısmını takarken dişlileri tam olarak ne zaman yakaladığını kestiremediğim için başlangıç noktasını bir türlü 0'a denk getiremedim.
sağlık olsun, göz ardı etmeye çalışacağım artık bunu :D

X-Pro verelim :) @zebercet
dün akşam epey uğraştım, saçma sapan matematik hesapları yaptım ama sonuç hüsran 🥲
toplamda kaç klik ile 0 noktasından itibaren çıktığını çözebildim ayar kısmının fakat aynı ayar kısmını takarken dişlileri tam olarak ne zaman yakaladığını kestiremediğim için başlangıç noktasını bir türlü 0'a denk getiremedim.
sağlık olsun, göz ardı etmeye çalışacağım artık bunu :D

Geri