• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso jx

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cnckmk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cnckmk

Yeni Üye
İsim
Can
Daha fazla  
İsim
Can
merhaba,

bu değirmen geldi elime. pro olanı değil. 30 klik 1 tur yapıyor.

kullananlar varsa melitta filtre kahve makinaları için hangi ayarları kullanıyorlar ?

kendi klavuzunda drip coffee için verdiği ayar bana fazla ince çekiyor gibi geldi.

birde kafamı karıştıran bir konu var.

makine kahvesi (drip coffee) diye geçiyor ve bildiğim kadarıyla pour over kahveyle aynı mantık. Birinde suyu makine akıtıyor birinde manuel yapıyorsunuz, ikisi de kayıt filtre içine konmuş kahvenin üzerine su damlatmayla yapılıyor ikisinin de kağıt filtre oluyor. peki öyleyse neden pour over için daha coarse ayarlar verilirken drip coffelerde daha ince çekilmesi tavsiye ediliyor ?

Bende de Jx var, aslında tam drip coffee ve pour over arası uygun bana göre.
Neden ikisi ayrılmış bilmiyorum ama ben genelde 18-24 arası yapıyorum.

Belki makine kahvesi için sabah günlük içilen uyandırma kahvesi gözüyle bakmışlardır :D sonuçta pour overdaki gibi aromaları ön planda olan bir kahve beklenmiyor olabilir makine için.

1642100727501.png

benimde aklım şu geldi.

makine kahveleri suyu daha çabuk indiriyor daha az demleniyor, manuel yapınca siz yavaş akıtıyorsunuz bu yüzden daha uzun demleniyor diye daha coarse ayar vermiş olabilir mi ?

Geri