• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TürkAk akredite bir laboratuvarda pestisit ve Mikotoksin (Aflatoxin B1 and Ochratoxin A) raporları olan ve paylaşabilecek firma var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan odyofil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odyofil

Barista
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Flair 58+
Değirmen
Eureka Mignon Zero
Ekipmanlar
Soy C1G cezve, Chemex metal filtre, V60 porselen- Cafec TH-1 kağıt, Kalita Wave 155, French Press, Moka Pot, Subminimal Nanofoamer PRO,
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Değirmendere, Halıdere
Zaten yapılmış ise bu testler ne zaman, nerede yapılıyor? Kendi stoklarındaki ve satıştaki ürünlerine TürkAk akredite laboratuvarlarda bu testleri yaptıran oldu mu?

Türkiye'de okratoksin A ya rastlanan aslında çok kahve var fakat bu test devlet tarafindan zorunlu tutulmadığı için (sanırım) yapılmıyor.
Özellikle düşük kalite çekirdeklerde karşılaşmak çok olası bir durum. Bazı kaynaklarda Aflatoksin ya da okratoksin a'nın tatsal karakteristiklerinden tespit edilebileceği söyleniyor. (Rutubetli saksı toprağı aroması)
Bu konu hakkında kaynak bulabilirsen ve buralara da atarsan çok mutlu oluruz.🙏🏼🙏🏼

Aşağıdaki linkte yer alan şirketin 1996 yılında Almanya’daki marketlerde satılan kırmızı biberlerinde Aflatoksin saptanması üzerine başına gelenler çok ilginç.

Aflatoksinsiz üretim yapmaya başlayınca ülkemizdeki hiç bir zincir market fiyatı diğerleri gibi olmadığı için satmayı kabul etmemiş o yıl. Kendileri de bütün zincir hipermarketleri ve satılan biberlerde aflatoksin olduğunu ihbar etmişler. Mahkeme kararıyla, her birinden alınan örneklerde yapılan testlerde anlı şanlı bütün markaların istisnasız hepsinde aflatoksin saptanmış. Sonra ne mi olmuş? haberleri bulamazsanız yazarım.

Aflatoksin

Son düzenleme:
Bir kat daha şaşırtıcı olan sadece pul biberlerde değil, hemen tüm baharatlarda ve kuruyemişlerde de bulunduğu haberleri çıkmıştı.
Blacklight ampul ışığında üreme olan noktalar yeşil renkli refle veriyormuş. Kahve çekirdeklerinde kendimiz deneyebiliriz.
Asıl mesele bu bilginin ne için kullanıldığı:
rivayete göre kuruyemiş paketlemecileri yürüyen platform üzerine dökülen ürünlerin üzerine blacklight ışık kaynakları yerleştiriyorlarmış. İşçiler platformun iki tarafına diziliyor, yeşil refle verenleri yandaki sepetlere atarak ayıklıyorlarmış. Platformun sonuna ulaşan temiz ürünler bu testlerin yapıldığı ülkelere, yandaki ayıklanmış olanlar ise bu testlerin yapılmadığı ülkelere ihraç edilyormuş. İç pazara da bunlar veriliyormuş doğal olarak burada o testlerin yapılma zorunluğu olmadığı için.
Rivayettir :ROFLMAO:duydum ama gözümle görmedim.

Son düzenleme:
@kahveanalisti
Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği listemizde yer alan 42 firma arasında,
yasal zorunluluk olmamasına rağmen herhangi bir nedenle,
sattığı ürünlere bu testleri TürkAk akredite laboratuvarlarda yaptıran var mıdır?

Belirli bir firmanın test sonuçlarına ulaşmak istiyorsanız doğrudan firma ile iletişime geçerek bu raporları talep etmeniz gerekecektir. Özellikle kaliteyi ön planda tutan birçok şirket bu tür bilgileri paylaşmaya isteklidir.

Sorum tüm firmalara:
sattığınız ürünlere bu testleri yaptırsanız ve sonuç uygunsuz çıksa ne olur? Tümünü imha etme durumunda zararı karşılayan bir zorunlu sigorta veya tedarikçi güvencesi var mı?

ithalatta yapılması zorunlu testler bu şekilde, Calibre Coffee olarak yaptırdığımız testlerden bir örnek, ekte inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• IMG_0047.jpeg
    IMG_0047.jpeg
    108.7 KB · Görüntüleme: 68
ithalatta yapılması zorunlu testler bu şekilde, Calibre Coffee olarak yaptırdığımız testlerden bir örnek, ekte inceleyebilirsiniz.
Hahaha, çok güldüm ya laa...

Yani size değil, sağlanması gereken şartları belirleyen(ler)e.
Börtü böcük: tolerans 0 (yazıyla sıfır)
Çürük, küflü çekirdek ve yabancı madde: <5

Ben şahsen çürük/küflü posurlu maldan ziyade böcüklüyü tercih ederim.

Hahaha, çok güldüm ya laa...

Yani size değil, sağlanması gereken şartları belirleyen(ler)e.
Börtü böcük: tolerans 0 (yazıyla sıfır)
Çürük, küflü çekirdek ve yabancı madde: <5

Ben şahsen çürük/küflü posurlu maldan ziyade böcüklüyü tercih ederim.
Pestisit sorulmus aslında o sebeple paylastım, olçümü yapılıyor.
Bahsettiginiz çürük küflü kahve cidde bir pazar aslında sadece bu tip kahveleri pazarlayan satısını yapan firmalar var kusurları belirterek. 2-3usd/kg kahveler ancak bu veya benerzi sebeple mumkun oluyor. ithalatı nasıl yapılıyor bu konuda bir bilgim yok.

Soru cevaplandı :-)

Geri