• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tone Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

SSP Dişli / Bıçak (Burr) Setler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lab Sweet burrlar gelecek mi acaba? @Globally

https://www.home-barista.com/grinders/ssp-lab-sweet-64mm-t78573-490.html#p897106 Şurada bahsedilen burrları kastediyorum. Sanırım Türkiye pazarında yok şuan.

Cast sanırım bu, brew diye geçen. Adam espresso için övmüş, bu isimlendirmeler neden böyle o_O

---

Brewing or Unimodal (No longer in production by manufacturer replaced by Sweet lab SSP)

Sitedeki brewing eski olan brewlerden mi? Yoksa Sweet Lab SSP mi?

Son düzenleme:
Lab Sweet burrlar gelecek mi acaba? @Globally

https://www.home-barista.com/grinders/ssp-lab-sweet-64mm-t78573-490.html#p897106 Şurada bahsedilen burrları kastediyorum. Sanırım Türkiye pazarında yok şuan.

Cast sanırım bu, brew diye geçen. Adam espresso için övmüş, bu isimlendirmeler neden böyle o_O

---

Brewing or Unimodal (No longer in production by manufacturer replaced by Sweet lab SSP)

Sitedeki brewing eski olan brewlerden mi? Yoksa Sweet Lab SSP mi?
Sorduğunuz burr aşağıdaki linkteki:

Üç aydır DF64 ile Multipurpose kullanıyorum, 5 kilo kahveyi aşmış oldum. Düzenli bir şekilde memnun olduğum sonuçlar alamadım, öğütüm de tozlu ve düzensiz. Marker test yaptım yakın zamanda, düzgün duruyor. Öğütüm görüntüsü/bulanık kahve yatağı vs göre yorum da yapmıyorum aslında, bardakta sonuçlar keyifsiz.

Benzer deneyimler yaşayan, durumu çözen var mıdır? Ya da alignment kesin hatalıdır tekrar yap bunu mu dersiniz?

Üç aydır DF64 ile Multipurpose kullanıyorum, 5 kilo kahveyi aşmış oldum. Düzenli bir şekilde memnun olduğum sonuçlar alamadım, öğütüm de tozlu ve düzensiz. Marker test yaptım yakın zamanda, düzgün duruyor. Öğütüm görüntüsü/bulanık kahve yatağı vs göre yorum da yapmıyorum aslında, bardakta sonuçlar keyifsiz.

Benzer deneyimler yaşayan, durumu çözen var mıdır? Ya da alignment kesin hatalıdır tekrar yap bunu mu dersiniz?
Ssp Mp’nin dripperda görüntüsü çok tozlu/çamurlu ama bardağa asla yansımıyor. Benim demlemeler 3-3.30dk’yı bulduğu çok olur. Kahve yatağı da kötü görünür ama normal bu durum. Alignment kaynaklı değil normali bu. Birçok bıçağa göre çok daha ince öğütümlere iniliyor ondan böyle . Bardakta keyifsiz derken nasıl sonuçlar alıyorsunuz? Bıçağın profilini sevmiyor olabilir misiniz?

Ssp Mp’nin dripperda görüntüsü çok tozlu/çamurlu ama bardağa asla yansımıyor. Benim demlemeler 3-3.30dk’yı bulduğu çok olur. Kahve yatağı da kötü görünür ama normal bu durum. Alignment kaynaklı değil normali bu. Birçok bıçağa göre çok daha ince öğütümlere iniliyor ondan böyle . Bardakta keyifsiz derken nasıl sonuçlar alıyorsunuz? Bıçağın profilini sevmiyor olabilir misiniz?
Asiditeden, parlaklıktan yoksun. Çıktılar en net açıklayabileceğim şekilde "tekdüze" çıkıyor. Yeterli miktarda inceliğe inmiyor olabilirim, filtreyi tıkadığı oluyor ama, 40-50 aralığında gezeyim biraz.

DF64 + SSP MP sahibiyim. (Sorunsuz alışveriş ve yardımsever yaklaşımları için Mazlum ve Ali'ye tekrar teşekkür ediyorum.) CMD yada yakın kalite bir el değirmenim yok, o yüzden çok birebir kıyas yapamam ama Bursa'da denemek isteyen olursa yardımcı olabilirim. Asidite ve gövde konusunda kendi deneyimlerimden söyleyebileceğim; Hario ile homojen olmayan öğütümlerle yaptığım demlemelerin rahatsız edici çiğ ekşiliği yok. Asidite daha belirgin fakat sirke gibi belirgin olmayan bir ekşilik değil, daha meyve asidine yakın kokulu bir tad. Gövde ise kesinlikle düşmedi. İsterseniz suyu boca edin gene de belli bir seviyenin altına asla düşmeyen belirgin bir gövde var.

Asiditeden, parlaklıktan yoksun. Çıktılar en net açıklayabileceğim şekilde "tekdüze" çıkıyor. Yeterli miktarda inceliğe inmiyor olabilirim, filtreyi tıkadığı oluyor ama, 40-50 aralığında gezeyim biraz.
K serisi, cmd gibi değirmenlerle kör tadım yaptığımda söylediğinizin tersi asiditeden zengin, parlak, “görece” düşük gövdeli sonuçlar aldım.

Uygun fiyatlı ürün istiyorsanız zaten bu cihazların üzerinde kendi dişlileri mevcut. SSP markasının özelliği. bıçaklarının profilleri ve yapısı. Bunu aynı başarıda kopyalayabilen bir marka olup olmadığına bakmalısınız.

Uygun fiyat o kadar önemli değil fakat SSP bıçaklar ne kadar işime yarayacağını bilemediğim için masraf yapmak istemedim.
Ucuz olursa, alışveriş için bir mantık sağlamış oluyoruz. Bkz>GAMT

MP disk muadili gibi görünen aşağıdaki ürünü sipariş verdim. Belki kaliteli bir üründür?
Sipariş vermek isteyen başka arkadaş varsa bence acele etmesin, benden geribildirim bekleyebilir.

SSP benzeri bıçak... Aliexpress

Aynı kahveyi kullanarak K6 el değirmeni ile orijinal Df64den daha iyi espresso alabiliyorum. Bu durum beni arayışa sevk etti. Df64 orijinal dişlisi espresso için hassas bir ayar aralığı sağlamıyor kanaatine vardım.
Konik değirmenler daha fazla toz ürettiği için klasik espresso tarafında daha başarılı sonuçlar veriyor. Bence damak tadınızla alakalı bir durum bu

Yeni bıçakları hizalamak: Üst bıçağı hareket ettiren elimizle çevirdiğimiz ayar mekanizmasını düşünelim. Bunun üzerinde ince dişler var. Hasas bir şekilde bıçağı alt kısma yaklaştırıyor veya uzaklaştırıyor.

Fakat bu işlem esnasında dişliler tam paralel olmuyor. Sebebi de ince dişlilerin yapısı (bıçak değil). Ayar mekanizması buna uygun yapılmış olsa biraz eğimli vidalamış olsak dişli hizalamaya gerek kalmayabilirdi. Paralellik sağlamak üzere altına folyo ekleniyor.

Son düzenleme:
Belki farklı isimde uygun fiyata bıçak bulabiliriz

Sipariş verdiğim 64mm bıçak seti geldi.
Kaliteli bir hissiyatı var. Kutudan kağıt çıkmadı. Monte ettim hizalama ayarı yaptım. Ayar bölgesi değişti
Yeni ayar: 30 türk kahvesi 35..40 espresso gibi. 0 noktası ise 15.

Daha 1.gün olduğu için detaylı bir bilgi sunamıyorum

Kingrinder 1zpresso marka ekipmanlar gibi kaliteli ürün. Bence DF64 makinenin kendi bıçağından daha hassas ayar bölgesine sahiptir. Beğendim.

Nedense benim aldığım satıcı ilanı kaldırmış. Art niyetli bazı yorumlar nedeniyle olabilir

Son düzenleme:
Artık bu bıçağı satmıyor. Korkmuş galiba.
Birileri muadil bıçağı satın alıyor ve kötü yorumlar yapıyor. Satıcı bu durumla ilgilenmek istememiş sanırım. Benim yorumumu memnuniyetle karşılaşmıştı

Shop911187022 Store

Geri