- İsim
- Gökhan Selamet
Daha fazla
- İsim
- Gökhan Selamet
Böyle teknik konuları konuşmak her zaman eğlenceli.site harika olmuş. forumla alakası pek yok ama site ve backend'in hakkında biraz bilgi verebilir misin
Suanda 7-8 ayrı temel method var. Bazıları hala tam çalışmıyor. Her sitenin yapısı farklı oluyor. Mecburen site spesifik çözüm üretiyorum.bütün siteler için ayrı scrapermı yazıyorsun yoksa tüm listingleri almanın farklı bi yolu var mı? (gerçi bu post'u yazarken biraz daha inceledim her listing'in ayrı scrap metodu var) "scrap_method: "json_ld""
Benim bu projeden beklentim şu: Bir kullanıcı aradığı çekirdeği en hızlı şekilde bulabilsin. Pagination beni kullanıcı olarak sinir ediyor. Bas yüklensin bekle vb sebeblerden. O yüzden biraz daha çok kendim ve benim gibi düşünenler için bu yöne gittim.650kb çok önemli bişey değil ama genelde best practice böyle şeyler için pagination yaptırıyorlardı bize.
Eğer ürün sayısı çok daha fazla olsaydı (tek sayfada olamıyacak kadar) mecburen pagination kullanılmalıydı. Fakat şu anda bu sayıda ürün için client tarafında çok daha hızlı filtreleme, arama, sıralama, vs. yapabiliyorsun. Kullanıcı için daha yararlı oluyor diye düşünüyorum.
varyasyonlu fiyatlama yapmadığım için her ürün için mecburen tek bir fiyat alıyorum. o da genelde sayfa ilk açıldığında gösterilen ilk (yada alması daha kolay) fiyat oluyor.bazı sitelerde 150gr 250gr 500gr 1kg seçenekleri oluyor ürün sayfasında. böyle durumlarda site ilk açılınca ne gösteriyorsa o sayıyı mı alıyorsun fiyat olarak? mesala bi site şey yapmış ürün isminde 250 gr yazıyor, ürün sayfasında da hem 250gr'lık hem 1kglik fiyatlar var ama fiyatı 1kg versiyonu için gösteriyor. paper roasting'in ürünlerinde hep öyle olmuş.
ilk yapanlardan biri olabilirim ama tek değilim tabiisite fikri de hoşuma gitti. geçtiğimiz ay işten ayrıldım da yeni iş bakarken side project olarak senin sitenin klonunu yapsam ayıp olmaz dimi?