• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Online Kahve Çekirdeği Arama Tablosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
site harika olmuş. forumla alakası pek yok ama site ve backend'in hakkında biraz bilgi verebilir misin
Böyle teknik konuları konuşmak her zaman eğlenceli.

bütün siteler için ayrı scrapermı yazıyorsun yoksa tüm listingleri almanın farklı bi yolu var mı? (gerçi bu post'u yazarken biraz daha inceledim her listing'in ayrı scrap metodu var) "scrap_method: "json_ld""
Suanda 7-8 ayrı temel method var. Bazıları hala tam çalışmıyor. Her sitenin yapısı farklı oluyor. Mecburen site spesifik çözüm üretiyorum.

650kb çok önemli bişey değil ama genelde best practice böyle şeyler için pagination yaptırıyorlardı bize.
Benim bu projeden beklentim şu: Bir kullanıcı aradığı çekirdeği en hızlı şekilde bulabilsin. Pagination beni kullanıcı olarak sinir ediyor. Bas yüklensin bekle vb sebeblerden. O yüzden biraz daha çok kendim ve benim gibi düşünenler için bu yöne gittim.
Eğer ürün sayısı çok daha fazla olsaydı (tek sayfada olamıyacak kadar) mecburen pagination kullanılmalıydı. Fakat şu anda bu sayıda ürün için client tarafında çok daha hızlı filtreleme, arama, sıralama, vs. yapabiliyorsun. Kullanıcı için daha yararlı oluyor diye düşünüyorum.

bazı sitelerde 150gr 250gr 500gr 1kg seçenekleri oluyor ürün sayfasında. böyle durumlarda site ilk açılınca ne gösteriyorsa o sayıyı mı alıyorsun fiyat olarak? mesala bi site şey yapmış ürün isminde 250 gr yazıyor, ürün sayfasında da hem 250gr'lık hem 1kglik fiyatlar var ama fiyatı 1kg versiyonu için gösteriyor. paper roasting'in ürünlerinde hep öyle olmuş.
varyasyonlu fiyatlama yapmadığım için her ürün için mecburen tek bir fiyat alıyorum. o da genelde sayfa ilk açıldığında gösterilen ilk (yada alması daha kolay) fiyat oluyor.

site fikri de hoşuma gitti. geçtiğimiz ay işten ayrıldım da yeni iş bakarken side project olarak senin sitenin klonunu yapsam ayıp olmaz dimi?
ilk yapanlardan biri olabilirim ama tek değilim tabii 😄 o yüzden hiç ayıp olmaz. aksine mutlu olurum, amaç zaten kahveseverlere bi faydamız dokunsun.

Geri