• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğütücü tavsiyesi diyagramı

Türkiye'de resmi olarak satılmadığı için yurtdışından getirtmek gerekiyor. bu bağlamda
oneplus -> kingrinder eşleştirmesi yapmıştım.

şimdi kontrol ettiğimde oneplus'ın resmi satıldığını gördüm. yerine meizu koysak daha doğru olur gibi.
Ya yok makara olsun diye yazdımıştım😁. 6 yıl önce aldığım, Türkiyeden çekildiği için 4 yıldır ekranı koli bandı ile onarılmış dandik ötesi meizunun eşdeğeri etse etse geçenlerde kırmızı 3 harfliye gelen noname değirmen olur zati😂😂😂.

Son düzenleme:
K-Ultra'nın X-Ultra'dan daha iyi olduğu belli ama arada ciddi fiyat farkı var. Fiyat farkı malzeme kalitesi, 48mm ve daha hızlı burr ve daha büyük hazne gibi şeyler için ödenip tada çok bir etkisi yoksa X-Ultra benim için daha mantıkılı. İkisinin tadı yakınsa üstte yazdığım şeyler benim için çok önemliödeğil hatta küçük olması avantaj. Bir de X-Ultra daha asiditeyi belli ediyor K-Ultra daha dengeli diye duydum eğer o şekildeyse zaten X-Ultra'yı daha çok sevebilirim.
Damak zevkinize göre değerlendirin. Nette yüzlerce yorum, onlarca karşılaştırma videosu var. Yani çıktıları farklı ama hangisi size hitap ederi elbette yalnızca siz belirleyebilirsiniz.👍

Ancak genelgeçer tercih dağılımı, dediğim gibi, espresso dışı yöntemler de işin içine girecekse k-ultra tarafında.

Merhaba, yakın zamanda Çin'e gitmeyi düşünüyorum.çok nadir moka pod, orta aeropress, genelde filtre ve v60 için fiyatlarına bakarak hangi değirmeni önerirsiniz? Şu anda timemore g1 kullanıyorum. İlaveten Kruve elek de alacağım. Teşekkürler.

1000128011.jpg1000128009.jpg

Kingrinder K6 kullanıyorum. Başka el değirmeni tecrübem olmadı ama gördüğüm kadarıyla olağanüstü kalitede bir öğütücü. İnceleme videolarında genelde 1Zpresso K-Ultra ile karşılaştırıldığını görebilirsiniz. Comandante'den iyi olduğu yorumunu yapanlar da var. Diğer taraftan fiyatı oldukça ucuz.

Merhaba değerli forum üyeleri ,

Yurtdışından arkadaşıma getirteceğim değirmen için sizlerden fikir almak istiyorum.Öncelikle kısa bir ekipman tanıtımı ile derdimi daha iyi açıklarım diye düşünmekteyim.

Evde mütevazi bir filtre ve espresso düzenim var. Zwilling SCA sertifikalı filtre kahve makinem, V60, aeropress,Clever filtre demleme ekipmanları yanında Dedica 35.31 manuel espresso makinemde bottomless portafilter mevcut. Evde halihazırda Comandante C40'ın Aliexpress imitasyonu olan Mischief M40 redclix var. Filtredeki performansından oldukça memnunum. Hatta kendime espresso bazlı içecekler hazırlarken bile hiç fena olmayan bir performans sunuyor. Fakat eşimle birlikte veya arkadaşlarım geldiğinde herkese birer süt bazlı içecek hazırlamak oldukça yorucu oluyor. Şimdi önümde iki seçenek var. Birisi Baratza Encore ESP modeli, bir çok yabancı kahve kanalında oldukça fiyat/performans ürünü olan bu değirmen evdeki setup için oldukça uygun. 200 dolar bir satış fiyatı var. İkinci seçeneğim ise 1zpresso J ultra modeli, kullanıcı yorumları espresso'da oldukça başarılı olduğunu gösteriyor. Fakat eşim de kullanacağı J-ultra şayet red-clix kadar zorlayıcı ise hiç düşünmeden Encore ESP'yi alacağım. Aranızda bu iki değirmeni evdeki demlemelerinde kullanan varsa yorumlarını büyük bir hevesle okuyacağım.

Not: Temel demleme ekipmanlarım gelecekte de filtre demleme üzerine olacaktır. Büyük bir espresso setup kurmayı düşünmüyorum.

Saygılar,sevgiler efenim :)

Şu diyagram espresso makinesi arayanlar için de dizayn edilse ne güzel olurdu

Df64 gen2 yi hiçbir yerde bulamama sebebimiz nedir acaba

T64 vs df64 gen2 kıyasında fikirleriniz nedir T64 stoklarda var halen

Rpm ayarı olacakmış sanırım gen3te. T64 gen2 ile df64 gen 2 deki burrlar birebir aynı mı biliyor musunuz? Veya bilgisi olan herhangi birisi var mı acaba?
Net bilmiyorum ama ikisinede ssp burr upgrade yapılabiliyor.

Merhaba değerli forum üyeleri ,

Yurtdışından arkadaşıma getirteceğim değirmen için sizlerden fikir almak istiyorum.Öncelikle kısa bir ekipman tanıtımı ile derdimi daha iyi açıklarım diye düşünmekteyim.

Evde mütevazi bir filtre ve espresso düzenim var. Zwilling SCA sertifikalı filtre kahve makinem, V60, aeropress,Clever filtre demleme ekipmanları yanında Dedica 35.31 manuel espresso makinemde bottomless portafilter mevcut. Evde halihazırda Comandante C40'ın Aliexpress imitasyonu olan Mischief M40 redclix var. Filtredeki performansından oldukça memnunum. Hatta kendime espresso bazlı içecekler hazırlarken bile hiç fena olmayan bir performans sunuyor. Fakat eşimle birlikte veya arkadaşlarım geldiğinde herkese birer süt bazlı içecek hazırlamak oldukça yorucu oluyor. Şimdi önümde iki seçenek var. Birisi Baratza Encore ESP modeli, bir çok yabancı kahve kanalında oldukça fiyat/performans ürünü olan bu değirmen evdeki setup için oldukça uygun. 200 dolar bir satış fiyatı var. İkinci seçeneğim ise 1zpresso J ultra modeli, kullanıcı yorumları espresso'da oldukça başarılı olduğunu gösteriyor. Fakat eşim de kullanacağı J-ultra şayet red-clix kadar zorlayıcı ise hiç düşünmeden Encore ESP'yi alacağım. Aranızda bu iki değirmeni evdeki demlemelerinde kullanan varsa yorumlarını büyük bir hevesle okuyacağım.

Not: Temel demleme ekipmanlarım gelecekte de filtre demleme üzerine olacaktır. Büyük bir espresso setup kurmayı düşünmüyorum.

Saygılar,sevgiler efenim :)
Bende seninle aynı ikilemde kalmıştım. Gerçi hala bu ikilem devam ediyor. yurt dışından getirtme imkanın varsa encore esp iyi bir seçim olur, bütçen varsa eureka zero al geç bence. Bende çok bütçe olmadığı için encore esp getirteceğim. Her ikimizinde işini fazlası ile görür.

Bende seninle aynı ikilemde kalmıştım. Gerçi hala bu ikilem devam ediyor. yurt dışından getirtme imkanın varsa encore esp iyi bir seçim olur, bütçen varsa eureka zero al geç bence. Bende çok bütçe olmadığı için encore esp getirteceğim. Her ikimizinde işini fazlası ile görür.
Merhaba. Bütçe ile alakalı derdim yok ama Encore Esp müthiş bir ürün fiyatına göre.Biraz işi bize öğretsin. Bu arada ürünü son mesajdan beri aktif kullanıyorum. Müthiş espressolar alıyorum. Minik ev kahve köşeleri için ideal. Delongi Ecp35.31 ile muhteşem uyum yakaladılar

Merhaba. Bütçe ile alakalı derdim yok ama Encore Esp müthiş bir ürün fiyatına göre.Biraz işi bize öğretsin. Bu arada ürünü son mesajdan beri aktif kullanıyorum. Müthiş espressolar alıyorum. Minik ev kahve köşeleri için ideal. Delongi Ecp35.31 ile muhteşem uyum yakaladılar
Bende kararımı değiştirip df54 siparişi verdim. siparişi Almanya ya verdim, oradan getirecekler. Ama maalesef şubatta ancak elimde olacak.

Ben de Kingrinder K6 kullanıyorum. Her işimi görüyor gerçekten daha pahal bir değirmene ihtiyacım var mı emin değilim cidden yeterli gibi

Tüm kahve sever arkadaşlara selamlar. Yaklaşık 3 yıldır Kingrinder k6 kullanıyorum aylık 1kg kahve öğütüyorum.Değirmeni temizlediğim zamanlar da bıçaklarını kontrol ettiğimde hiç yıpranma görmedim ve hiç bir parçası sorun çıkarmadı hala ilk günkü gibi öğütüm yapıyor gerçekten güzel değirmen.

Geri