Comandante c40 ve X25 Trailmaster Dune, 1Zpresso K-Pro ve K-Ultra ve son olarak Pietro. Bu değirmenlerden mevcutta Pietro ile devam ediyorum, 2. sırayada K-Ultrayı koyarım(sadece seasoning biraz sürüyor) K-prodan da memnundum ama artık bulunmuyor sanırım. İmkanınız varsa Pietro alın bence bu işin sonu( ergonomi çok kötü onu baştan söyliyeyim ama tat profili mükümmel) .1Zpressolar kesinlikle Comandante'den iyi (zehirli oku atayım2018 den beri comandante yi kullanıyorum. Farklı tat profillerini ortaya çıkaran hem yedik hem de yeni bir oyuncak olması açısından bir el değirmeni almak istiyorum. Farklı değirmenler kullanıp karşılaştırma durumu olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Comandante c40 ve X25 Trailmaster Dune, 1Zpresso K-Pro ve K-Ultra ve son olarak Pietro. Bu değirmenlerden mevcutta Pietro ile devam ediyorum, 2. sırayada K-Ultrayı koyarım(sadece seasoning biraz sürüyor) K-prodan da memnundum ama artık bulunmuyor sanırım. İmkanınız varsa Pietro alın bence bu işin sonu( ergonomi çok kötü onu baştan söyliyeyim ama tat profili mükümmel) .1Zpressolar kesinlikle Comandante'den iyi (zehirli oku atayım)
Hocam tam farkı hissetmek için bence 1zpresso Zp6 ya da Kinu deneyebilirsiniz. İki farklı uçtaki iki değirmen.2018 den beri comandante yi kullanıyorum. Farklı tat profillerini ortaya çıkaran hem yedik hem de yeni bir oyuncak olması açısından bir el değirmeni almak istiyorum. Farklı değirmenler kullanıp karşılaştırma durumu olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
aslımda aklımda k ultra veya kinu vardı siz pietro zehrini saldınız kafa karıştıHocam tam farkı hissetmek için bence 1zpresso Zp6 ya da Kinu deneyebilirsiniz. İki farklı uçtaki iki değirmen.
K-ultra çok güzel ve Cmd'ye kıyasla tasarım avantajları mevcut. Fakat fincanda fark hissetmekten bahsettiğiniz için Zp6 ve Kinu net olarak fark hissettirecek değirmenler olarak öne çıkıyor. K-Ultra öğütme profili olarak Comandante le büyük oranda benzer, farkı bariz olarak kullanım ergonomisinde hissedersiniz.aslımda aklımda k ultra veya kinu vardı siz pietro zehrini saldınız kafa karıştı![]()
M-Modal sorunuzun cevabiYükleniyor...
www.cafemarkt.com
üstad değirmen bu mu?çok bi bilgim yok değirmenle ilgili.B modal ve M modal var sanırım.
Evet onu da düşündüm. Ancak tartışmalı bir konu. Espresso değirmenlerinde TK öğütülür diyen de var Uygun değil diyen de. Biraz daha araştırmam lazımdeğirmen vs aramıyorum ama keyifle inceledim eline sağlık @gergingörünüşlüadam
güncelleme tavsiyesi olarak demleme yöntemlerine türk kahvesi nasıl eklenebilir ? diye bi soru bırakayım ortaya
Espressoyu ne kadar tüketeceksiniz?Ben de C3'ümü yükselteceğim aklımda X-Ultra, K-Ultra ve CMD var. Aslında aklıma takılan tek şey X-Ultra alırsam ilerde K-Ultra almadığım için pişman olur muyum? Tat için fiyat farkı ödeyebilirim ama kullanım kolaylığı ve ergonomi için o kadar da gerekli görmüyorum.
Espresso makinem yok. Mokapot kullanıyorum. 1.5 yıl gibi bir süre sonra almayı düşünüyorum. Yarı yarıya espresso ve filtre tüketeceğimi varsayıyorum.Espressoyu ne kadar tüketeceksiniz?
E işin içine pour over ve diğerleri de girecekse açık ara k-ultra derler.Espresso makinem yok. Mokapot kullanıyorum. 1.5 yıl gibi bir süre sonra almayı düşünüyorum. Yarı yarıya espresso ve filtre tüketeceğimi varsayıyorum.
K-Ultra'nın X-Ultra'dan daha iyi olduğu belli ama arada ciddi fiyat farkı var. Fiyat farkı malzeme kalitesi, 48mm ve daha hızlı burr ve daha büyük hazne gibi şeyler için ödenip tada çok bir etkisi yoksa X-Ultra benim için daha mantıkılı. İkisinin tadı yakınsa üstte yazdığım şeyler benim için çok önemliödeğil hatta küçük olması avantaj. Bir de X-Ultra daha asiditeyi belli ediyor K-Ultra daha dengeli diye duydum eğer o şekildeyse zaten X-Ultra'yı daha çok sevebilirim.E işin içine pour over ve diğerleri de girecekse açık ara k-ultra derler.
Gen1 ile arasında uçurum olmadığı müddetçe yazdığım değirmenlerin en güncel versiyonlarını esas alıyorum. Comandante mk3/mk4 farkı gibiFellow Ode için bir Gen2 güncellemesi olabilir
Doğrudur. Fakat hala yurtdışı piyasada gen1 ürünler mevcut. Farkları bilmeyen birine diyagramda gen2 görünmesi daha güzel yönlendirme olabilir.Gen1 ile arasında uçurum olmadığı müddetçe yazdığım değirmenlerin en güncel versiyonlarını esas alıyorum. Comandante mk3/mk4 farkı gibi
Türkiye'de resmi olarak satılmadığı için yurtdışından getirtmek gerekiyor. bu bağlamdaProtesto ediyorum...
Ekranı bantlı meizu kullananlar için değirmen yok. N'edek, biz gave içmeyek mi?