Merhaba, basınçsız sepete geçerek bence iyi yapmışsın. Yurt dışından ürün getirme imkanını da sonuna kadar kullanmanı tavsiye ederim, Türkiye'de stok azlığı/yokluğu ve ürün çeşitsizliği gibi sorunlar mevcut. Uzun yıllar rahatça kullanmak için Hario alabilirsin bence 600-700tl bir fiyatı var, kırılmaz kokmaz, noname bir marka çok daha ucuz olabilir ancak tecrübeden yola çıkarak söylüyorum ucuz diye alıp beğenmedikten sonra alacağınız yeniler Hario'dan pahalıya denk gelir. Çünkü demledikçe kendinizi geliştireceksiniz ve bir yerden sonra belki farklı dripperlar ile farklı profilde fincanlar hazırlamak isteyeceksiniz. Ekipmanda kaliteliden başlarsanız, tatsal pusulasınız daha doğru çalışır.
Kumtel başlangıç için güzel seçim, döküş yapısı başlangıç-orta seviye için uygun bence. Isıda bir sapma yaşanmıyor, ekranda ne yazıyorsa onu veriyor. Tavsiye ederim.
Burada kahve çekirdeği tavsiyesi vermek benim için "güzel bir film önersene" sorusuyla aynı nerdeyse

ne tarz tatlardan hoşlanıyorsunuz, sıcak/soğuk karakter tercihiniz nedir, V60 yanında başka filtre yöntemleri kullanacak mısınız?... gibi gibi soruların cevapları sizi istediğiniz kahveye ulaştırabilir. aylık toplu kahve alımları ile oluşan indirim kuponlarını kullanarak beğendiğiniz kahveleri uygun fiyatla deneme şansınız olur. Firmalar çekirdeklerini çok güzel açıklıyor ve gelen sorulara güzel ve net cevaplar veriyorlar. Oradan kendinize seçkiler oluşturabilirsiniz, tek bir kahveye bağımlı kalmadan çok çeşit denemenizi öneririm. V60 ve kettle alıp yatırım yapıyorsunuz, farklı kahveleri de denemelisiniz o yüzden bence.
Nitelikli kahvede fiyatlar doğal olarak bir tık pahalı olabilir, öğrencisiniz ve kahveyi seven arkadaşlarınız illa vardır. Ortak alabilirsiniz o yüzden, birden fazla çeşit alıp, aranızda bölüştürüp beraber demler içersiniz, tadı hakkında sohbet edersiniz, maliyeti bölüşmüş olursunuz. Ben ünideyken öyle yapıyordum