• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Katlanabilir Kamp Dripperları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yb_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yb_

Yeni Üye
İsim
Yusuf
Daha fazla  
İsim
Yusuf
Evde Hario'nun porselen V60'ını kullanıyorum. Kamplarda kullanmak için daha portatif bir dripper arayışındaydım. Stanley'in kamp için olan modelinde tıkanma sorunları yaşanıyormuş. Sonrasında karşıma bu katlanabilir genellikle üçgen formdaki dripperlar çıktı. Kırılma riski olmaması ve taşıma kolaylığı açısından avantajlı görünüyor.

11e55b50b0a1f6a859fe6afb82c84d2370b718ac_original.jpeg41BV70LVU1L.jpg

Benim için kampta dahi olsa lezzet en önemli öncelikte. Yani "nasılsa kamptayız ortalama bir kahve de işimi görür" düşüncesinde değilim açıkçası. O yüzden bu ürünlerde asıl merak ettiğim konu ise fincana olan etkisi. Bu tip ürünleri kullananlar varsa nasıl bir deneyim elde ettiniz?
Klasik V60'lar ile veya diğer demleme ekipmanları ile kıyasladığınızda nasıl buluyorsunuz?

Evde Hario'nun porselen V60'ını kullanıyorum. Kamplarda kullanmak için daha portatif bir dripper arayışındaydım. Stanley'in kamp için olan modelinde tıkanma sorunları yaşanıyormuş. Sonrasında karşıma bu katlanabilir genellikle üçgen formdaki dripperlar çıktı. Kırılma riski olmaması ve taşıma kolaylığı açısından avantajlı görünüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 25505Ekli dosyayı görüntüle 25506

Benim için kampta dahi olsa lezzet en önemli öncelikte. Yani "nasılsa kamptayız ortalama bir kahve de işimi görür" düşüncesinde değilim açıkçası. O yüzden bu ürünlerde asıl merak ettiğim konu ise fincana olan etkisi. Bu tip ürünleri kullananlar varsa nasıl bir deneyim elde ettiniz?
Klasik V60'lar ile veya diğer demleme ekipmanları ile kıyasladığınızda nasıl buluyorsunuz?
Aktif olarak kamp ve gunu birlik trekking faliyetleri yapiyorum surekli Bu isler icin en guzel ekipman Aeropress hocam butce ayirabilirsen bi aeropress edin kendine , bu konu icin de bu urunleri falan bosver saglikli demlemeye yapilmiyor , bi plastik dripper al gec en temizi oyle olur Ben tavsiye etmem acikcasi

Aktif olarak kamp ve gunu birlik trekking faliyetleri yapiyorum surekli Bu isler icin en guzel ekipman Aeropress hocam butce ayirabilirsen bi aeropress edin kendine , bu konu icin de bu urunleri falan bosver saglikli demlemeye yapilmiyor , bi plastik dripper al gec en temizi oyle olur Ben tavsiye etmem acikcasi
Aeropress de olabilir benim Aeropress ile çok demleme deneyimim yok açıkçası. O yüzden pek yanaşmamıştım. Benim için de farklılık olması açısından Aeropress alıp deneyebilirim.
Plastik kullanmayı çok sevmiyorum açıkçası o yüzden portatif olmayan normal dripper kullanmaya karar verirsem muhtemelen çelik olanlardan ilerlerim diye düşünüyorum.

Aeropress de olabilir benim Aeropress ile çok demleme deneyimim yok açıkçası. O yüzden pek yanaşmamıştım. Benim için de farklılık olması açısından Aeropress alıp deneyebilirim.
Plastik kullanmayı çok sevmiyorum açıkçası o yüzden portatif olmayan normal dripper kullanmaya karar verirsem muhtemelen çelik olanlardan ilerlerim diye düşünüyorum.
Plastik kullanmayi sevmiyorum dedin hocam ama Aeropress plastik oncelikle bunu belirteyim , bu durumu atlama yani
Bu portatif dripperler dedigim gibi saglikli demleme yapmiyor , pahali bir kahveyi boyle bir dripperda kullanip ziyan etmeni tavsiye etmem Celik dripperlerda hic kullanisli degil , acik hava da demleme esnasinda su sicakligini cok dusuruyor Karar yine sana ait tabi ki ama onceligin Aeropress olsun , ikinci tercihin ise plastik dripper olsun , tavsiyem bu yondedir :)

Merhaba Aktif olarak Bushcraft kamplar yaparım ailecek vs. Sizin düşündüğünüz gibi kamplarda tam verim almak için şöyle bir çözüm buldum

öncelikle
Check this out!
https://www.amazon.com.tr/dp/B00BD1N8WC?psc=1&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_9XF01MS3EC86EWCJPPSA

Kullanan demleyici arkadaşların hepsi memnun hatta üst seviye diyebilirim aroma notlarında çok başarılı ben evde ve kampda kullanıyorum.

Ve ısı kaybı olmaması kahvemi sıcak içmek için de

Bu iki ürünü kamplarda seyehatlerde evde bile kullanıyorum çok memnunum belki işinize yarar

Sıklıkla kamp yapıyorum ve kampta dahi olsam kahve keyfinden ödün vermeyi sevmiyorum. Kampta ideal demleme yöntemi konusunda yıllardır denemeler yapmaktayım.🙂
Dripper türü demleyiciler rüzgarlı ortamda çok hızlı sıcaklık kaybediyor. Karavan ya da çadır içinde demleme yapmak işi kurtarabilir ama bu da çoğunlukla mümkün olmuyor.
Kampta pour-over'dan vaz geçtikten sonra bir süre moka pot denedim, sonuç güzel olsa da her zaman ocak yakarak demleme yapmak da bir yerden sonra zor gelmeye başladı. Ayrıca yüksek rakımda ya da rüzgara açık alanda moka potun kaynama süresi çok uzuyor. Bu yüzden yavaş yavaş moka pot demlemesi yapmayı da bıraktım.
French press özellikli termoslar var, ekonomik fiyata aldığım My Bottle markalı french press termos çok işime yaradı. Uygun zamanda ya da ateş yandığında kaynayan sudan bu ekipmana alıp, dilediğimde kahve demleyebiliyorum. Dış ortam sıcaklığı ya da rüzgarından etkilenmemesi ve lezzetten tavizsiz bir demleme imkanı sunması büyük artı. Fakat yapılan kahve french press demlemesi, bir süre sonra sürekli french press içmek de sıkıcı geldi. 🙂
Nihai çözümü Aeropress ile buldum diyebilirim. Lezzet tavizsiz, su sıcaklığında esneklik yüksek, farklı tarzlarda demlemeler yapmak mümkün, ekipman çok hafif ve sağlam. Termosta sıcak su ve taze öğütülmüş iyi bir kahveyle her yerde çok iyi bir fincan elde etmek mümkün, tavsiye ediyorum.

Geri