• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario V60 Drip Kettle AIR

Merhabalar
Evde kullandığımız çaydanlıktan sonra bu ürüne geçtim ve yaklaşık son bir aydır demlemelerimi bu ürün ile yapıyorum. Henüz çok deneyimli olmadığım için değerlendirmelerimin ne karar doğru ve objektif olacağından bende çok emin değilim.
Ben önce kettle içerisine alabildiği kadar kaynayan su ile doldurup 1dk plastiğin ısınması için bekliyorum. Sonra ise kettle içerisindeki suyu elektrikli su ısıtıcısına geri aktarıp kaynattıktan sonra tekrar kettle a 300ml seviyesine kadar su doldurarak bloominge başlıyorum. Demleme sırasında beklediğim zamanlarda suyu geri ısıtıcıya aktarıp kaynatarak sıcaklık kaybını önlüyorum.
Ürünün şaşırtıcı derecede iyi bir yalıtımı var içerisine döktüğüm suyun sıcaklığını dışından tutarak elimle hissetmem beklediğimden çok daha uzun bir zaman alıyor.
Şimdi suyun sıcaklık kaybıyla ilgili daha net fikir vermesi için sizlerle paylaşmak istediğim bir test yaptım. Test sırasında kettle içerisindeki suyun sıcaklığını ölçtüm. Suyun sıcaklığını ölçerken Ikea Fantast Et Termometresi/Zaman Ölçer ürününü kullandım. Oda sıcaklığı 23°C ve kettle ın altında ısı kaybını azaltmak için ikeada satılan mantar bardak altlığı vardı. Testi 3 defa tekrar ettim ve neredeyse aynı sonuçları aldım. Başlamadan önce anlattığım gibi plastiğin ısınmasını sağladıktan sonra tekrar suyu kaynattım ve hızlı bir şekilde 300mlye tamamlayarak teste başladım.
İlk döktüğüm anda iki üç saniyeliğine 97°C
0.10 95°C
0.30 94°C
1.00 93°C
1.30 91°C
2.00 90°C
2.30 88°C
3.00 87°C
4.00 dakikada hala 85°C sıcaklıktaydı.

Açıkçası ben kettledan çok memnunum. Döküş kontrolü iyi, küçük, hafif, evde yer kaplamıyor, pahalı değil. Demlemelerimi mutfakta değil odamda yapıyorum ocağım yok. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor. Tabiki ısı ayarlı kaliteli bir kettle ile karşılaştırmak doğru olmaz ama daha yeni comandante aldığım için benim şimdilik böyle bir yatırım yapmaya imkanım yok ve bu ürünle idare ediyorum.

Geri