• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Mugen

İçerik üretirken sponsorlu/maddi kazançlı mı yoksa maddi çıkarsız içerik mi olduklarını söylerseniz izleyici ona göre seçimini yapar.

İkisi de yanlış değil. Para kazanmak için de içerik üretilebilir. Yanlış anlaşılma olmasın. Karşı olduğum nokta son zamanlarda ciddi anlamda içerik tarzlarının değişmesi ve hala amatör olunduğunun söylenilmesi. Belki de yanılıyorum, düzeltirsiniz beni.

Kısa ekleme: Üreticiden ödünç ürün almak bence içeriği ticari yapar...

Mugen ile şuradaki şapırdatmalı Squid Game usûlü tariflerden birincisi bayağı iyi sonuç verdi. Molent g50 - 32 klikte denedim, bir dahakine 30'a düşmeyi planlıyorum.
Daha yolun başında, V60 usûllerindeki önyargılarım oturmamışken bu video ile karşılaştığım için şükürler olsun.

Yaklaşık üç aydır porselen Mugen dripper kullanmaktayım. Materyal olarak son derece hafif, ısı emilimi şaşırtıcı derecede düşük bir malzeme; demleme esnasında ürünün dışı beklenenden çok daha az ısınıyor. Ürün kutularına baktığımda Mugen için porselen, Hario'nun standart dripper'ı için seramik ibaresinin yer alması aslında kullanılan malzeme farkını gösteriyor.

20230804_145216.jpg

Bugün seramik Hario v60 ve porselen Hario Mugen'le aynı kahveyi kullanarak ard arda iki demleme yaptım. İki demlemede de 93 derece su, 18,8/300 oran, Hario natural filtre ve Sezy Coffee (@S.Yavuz ) Kolombiya Santa Helena kahve kullandım. Standart V60 demlemesinde Comandante ile 19 klik öğütüm, blooming sonrası 200'e ve sonrasında 300'e tamamlama şeklinde bir demleme yaptım ve demleme 2.20'de bitti. Mugen'de ise 24 klik öğütüm tercih ettim ve blooming sonrası tek döküş yaptım; dökülş 1.30 gibi bitti ve tam 3. dakikada da demleme sonlandı.

Klasik v60'da üzüm kokuları olan ve hafiften şarapsı, düşük gövdeli denebilecek bir demleme olurken Mugen ile buram buram kuru üzüm kokuları yayan, yoğun şarapsı yapıda, alınan her yudumda vişne soslu çikolataya da çalan bir gövdeye sahip bir demleme oldu. Bu kahve özelinde standart v60 demlemesinde gövdeyi arttırmak için elbette öğütüm 2 klik daha inceltilebilir ve su sıcaklığı arttırılabilir.

Mugen'le yaptığım demlemeler genel olarak beklediğimden iyi sonuçlar veriyor diyebilirim.

Yaklaşık üç aydır porselen Mugen dripper kullanmaktayım. Materyal olarak son derece hafif, ısı emilimi şaşırtıcı derecede düşük bir malzeme; demleme esnasında ürünün dışı beklenenden çok daha az ısınıyor. Ürün kutularına baktığımda Mugen için porselen, Hario'nun standart dripper'ı için seramik ibaresinin yer alması aslında kullanılan malzeme farkını gösteriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 27970

Bugün seramik Hario v60 ve porselen Hario Mugen'le aynı kahveyi kullanarak ard arda iki demleme yaptım. İki demlemede de 93 derece su, 18,8/300 oran, Hario natural filtre ve Sezy Coffee (@S.Yavuz ) Kolombiya Santa Helena kahve kullandım. Standart V60 demlemesinde Comandante ile 19 klik öğütüm, blooming sonrası 200'e ve sonrasında 300'e tamamlama şeklinde bir demleme yaptım ve demleme 2.20'de bitti. Mugen'de ise 24 klik öğütüm tercih ettim ve blooming sonrası tek döküş yaptım; dökülş 1.30 gibi bitti ve tam 3. dakikada da demleme sonlandı.

Klasik v60'da üzüm kokuları olan ve hafiften şarapsı, düşük gövdeli denebilecek bir demleme olurken Mugen ile buram buram kuru üzüm kokuları yayan, yoğun şarapsı yapıda, alınan her yudumda vişne soslu çikolataya da çalan bir gövdeye sahip bir demleme oldu. Bu kahve özelinde standart v60 demlemesinde gövdeyi arttırmak için elbette öğütüm 2 klik daha inceltilebilir ve su sıcaklığı arttırılabilir.

Mugen'le yaptığım demlemeler genel olarak beklediğimden iyi sonuçlar veriyor diyebilirim.

Mugen candır hocam. Ben de plastik olanı kullanıyorum.15 gram altı demlemeler için de harika iş çıkarıyor. Sırf bunun için 01 dripper almayı düşünen arkadaşlara ben hiç tereddütsüz Mugen öneririm.

Sadece filtrenin drippera tamamen yapıştığı o görüntü için bile Mugen alınır. Bunu yarattığı mutluluğu tarif edemem, ancak bir Umut Sarıkaya karikatürü bırakabilirim.

Ekli dosyalar

• images - 2023-08-04T165154.707.jpeg
    images - 2023-08-04T165154.707.jpeg
    73.3 KB · Görüntüleme: 41
Geri