• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Death Wish Coffee - NY

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skykhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konsept twitter hesapları tarafından ayda 2 3 kez şöyle twitler atılıyor. Reklam stratejileri mi yoksa yanlış bilginin hızlı yayılması mı bilemiyorum ama yorumlar merak eden insanlarla dolu.

1627562472692.png

2 farklı kavurma derecesi sunuyorlar. Rakibi diyebileceğimiz Taft benim için koyu kavrum bir kahveydi. Death wish'in medium kavrumunu merak ediyorum açıkçası.

Kafein konusunda da Taft'ın kendi sitesinde yer alan yazıya göre (link) durum şöyle:
Sert kahve denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Death Wish Coffee 1 kilogram kahvede 13179 mg kafein barındırıyor. En sert kahve markası olduğunu söyleyen Wodfee kilogram başına 13809 mg kafein içerirken yine dünyanın en yüksek kafeinli kahvesi olduğunu iddia eden Black Insomnia’nın 1 kilogramında 17524 mg kafein bulunuyor. Sektörün nam salmış markalarına kafa tutan genç Türk Markası Taft Coffee’de ise bu oran 23164 mg.

4-5 yıl önce dark roastunu içmiştim, pek belirgin bir aromatikliği olmayan, hafif topraksı fakat normal bir washed coffeeden çok farkı yok gibi gelmişti. O zamanlar pek anlamıyordum kahveden ama sürdürülebilir bir şey gibi gelmemişti herhalde ki tekrar almadım.

Aslında daha çok kafein içeriyor olması sürpriz değil, zira robusta kullandıklarını kendileri belirtiyorlar. Sanıyorum robusta/arabica blend oranları konusunda şeffaf değiller fakat kafein oranı geçtiğimiz yıllarda birçok üçüncü parti tarafından da test edilip teyit edildi. Hatta New York Times'a kadar haber oldu. Önerdikleri şekilde demleyince, büyük bir fincanda (12oz-340 gram), kafein oranı 700 miligramı aşıyor, ki bu tipik Starbucks'ın yaklaşık üç katına tekabül ediyor (ortalama bir insan için önerilen günlük önerilen kafein miktarının da neredeyse iki katı).

Herhangi bir Arabica çekirdeğinde kafein miktarı yaklaşık 1.3-1.4 gram/100gram. Robustada bu oran yaklaşık 2.6-2.8 gr/100gram. Yani iki kat
kafeiniçin arabica yerine robusta kavuruyorsunuz. İlla iki kat kafein istiyorsam ben şahsen iki bardak kahve içmeyi tercih ederim :))

Daha detaylı matematik isteyen, yüksek kafein blendlerdeki arabica/robusta oranını merak eden varsa özetle:

1.4 gram %100 Arabica
2.1 gram %50 Arabica + %50 Robusta
2.8 gram %100 Robusta

Kafein miktarına göre isteyen gerisini hesaplayabilir. Tabii kavurmadan, yoğunluktan, menşei, çekirdek vb farklardan kaynaklı eksi artı 0.2-0.3 gram farklar olabilir.

Son düzenleme:
Birkaç yıl önce taft içmiştim ama nasıldı hatırlamıyordum. Bu aralar biraz daha uyanık kalmaya çalıştığım için taft aldım. Gerçekten çok koyu bir kahveymiş. Clever'da yapınca yine acı olmadı ama lezzetli de değil pek. Kafein için katlanılır anca.
Kullanacak olan dikkatli kullansın. 6 saat arayla 2 kupa içtim. 16+20 gram. Nabzımın hızlandığını pek hissetmedim ama karın ağrısı fena. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum kahveyle alakalı.

Geri