• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bambino & K6 acemisinden selamlar

Goblomov

Yeni Üye
İsim
Gamze
Daha fazla  
İsim
Gamze
Ekipmanlar
Bialetti Fiammetta 1 cup mokapot, Vestel filtre kahve makinesi, Cafissimo compact + doldurulabilir çelik kapsül
Kahve Arkadaşlığı İl
Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı
Merhaba! Kahveciliğe yıllar önce Tchibo Compact kapsülleriyle başlamıştım ama pek sürdürülebilir olmadığı için kapsül olayından çıkmak istiyordum. Forumdaki yorumlar doğrultusunda önce Kingrinder K6 ile birkaç ay mokapot denemeleri yaptım, ama aradığım tadı bir türlü bulamayınca pes edip Sage Bambino Plus’la bugün itibarıyla espressoculuğa resmen giriş yaptım.

Aylardır sinsice takip ediyorum burayı, artık bir adım atıp yazayım dedim :) Ekipman eksiklerim var, henüz sadece makineyle birlikte gelen aksesuarları kullanıyorum. Alışma sürecindeyim. Bazı sorularım da var:

1. Gelen portafiltrenin içindeki plastik parçanın işlevini anlamadım mesela. Varlığı ya da yokluğu akışı etkiler mi?

2. ⁠İlk shot denememde Deal - Harmony çekirdeği yaklaşık 40 - 42 klikte öğüttüğümü varsayıyorum (Sıfır noktası 0’ın birkaç klik altında gibiydi değirmeni aldığımdaki ilk denememde, tam emin olamadım hiçbir zaman. Göz ardı edilebilir bir durum gibi şu an için). Yaklaşık 18gr’dan 30 sn’de 30-32 gramlık bir çıktı aldım. (Pek de hassas olmayan mutfak tartımla ölçtüğüm kadarıyla) İlk deneme için yeterli bir sonuç gibi geliyor. Ama gelen portafiltrenin çift çıkışı var ve sol tarafında daha fazla akış olduğunu söyleyebilirim. Bu dengesizliğin sebebini henüz çözemedim. Nihayetinde dipsiz bir tane almam önerilecek sanıyorum.

3. ⁠Portafiltreyi grup başlığına takıp çıkarmak tam bir mücadele. Makine hafif ve küçük olduğu için asla sabit tutamadım. Kahveyi hazırlamaktan daha yorucu 😅 Buna da alışmaya çalışmaktan başka bir çözüm bulamadım henüz.

Bambino ve K6 deneyimleriniz, tavsiyeleriniz itinayla değerlendirilir. İyi akşamlar.

Hocam öncelikle keyifli demlemeler dilerim. Hayırlı olsun özellikle değirmen konusunda. K6 espresso konusunda çok başarılı bir değirmen. Makine ile ilgili çok yorum yapamıyorum kullanmadım ama bu tarz thermoblock sistemle gelen makinelerin ortak özellikleri vardır diye düşünüyorum. Makinenizde yaşadığınız temel problem maalesef basınçlı sepetle geliyor olması (o plastik parça olan portafiltre bu yüzden var). Siz ister ince öğütün ister kalın makinenin kendi sepeti ve portafiltresi hep benzer çıktı verecek, espresso ile çok da alakası olmayan bir çıktı olacak bu. Akışın dengesiz olması da wdt ile alakalı. Öğüttüğünüz kahveyi iyice karıştırmazsanız bu durumu yaşamanız olası yani kanallanma olacak ve tabi ki bunu her seferinde düzgün yaptığınızı anlamak için dipsiz bir portafiltre almak en mantıklısı.

Hocam öncelikle keyifli demlemeler dilerim. Hayırlı olsun özellikle değirmen konusunda. K6 espresso konusunda çok başarılı bir değirmen. Makine ile ilgili çok yorum yapamıyorum kullanmadım ama bu tarz thermoblock sistemle gelen makinelerin ortak özellikleri vardır diye düşünüyorum. Makinenizde yaşadığınız temel problem maalesef basınçlı sepetle geliyor olması (o plastik parça olan portafiltre bu yüzden var). Siz ister ince öğütün ister kalın makinenin kendi sepeti ve portafiltresi hep benzer çıktı verecek, espresso ile çok da alakası olmayan bir çıktı olacak bu. Akışın dengesiz olması da wdt ile alakalı. Öğüttüğünüz kahveyi iyice karıştırmazsanız bu durumu yaşamanız olası yani kanallanma olacak ve tabi ki bunu her seferinde düzgün yaptığınızı anlamak için dipsiz bir portafiltre almak en mantıklısı.
Teşekkür ederim :) 4 sepetle geldi makine, 2 basınçlı 2 basınçsız. Ben denemelerimi basınçsız sepetlerle yapıyorum aslında, ama dediğiniz gibi dağıtım ve tamp’i ne kadar düzgün yaptığımı anlayamıyorum henüz.

Geri